Thursday, March 15, 2007

I am backTillbaka i matchen igen. Har legat hemma med något virus som gjort mig febrig och matt. Har inte ens orkat slå på datorn och lägga in något på bloggen eller läsa några andra bloggar. Har dock sett en del tv program på Discovery, National Geographic channel, HGTV och Travelchannel som är några av mina favoriter. Det finns defnitivt mycket mer bra program att kolla på då man är sjuk här jämfört med sverige.

Igår satt jag ute på våran altan och njöt av den fina vårgrönskan. Det är så mycket som blommar nu. Massa nya träd jag inte känner till namnet på. Allt är så där skirt och intensivt limegrönt som det också blir i sverige då bladen slår ut. Det är helt otroligt men de senaste två dagarna har det varit +27 grader celcius. Underbart skönt. Men tulpanerna vi planterat har ännu inte slagit ut men de är på gång. Så här ser våran uteplats ut nu iallall efter de nya inköpen från IKEA i söndags.

Har legat och läst vår grannes roman. En dag i januari kom han in till oss och berättade att han nu tänkte sätta sig ner och skriva den roman han alltid drömt om att skriva. Han har precis betalat av alla sina lån på huset osv och kände att han kunde ta det lite lungt och att det därför var rätt tillfälle. Han är 37 år och behöver inte längre slita allt för mycket på kontoret. Han klarar ändå av att försörja sin fru Kim och deras två barn. Nu har han iallfall jobbat väldigt hårt på sin bok de senaste 6 veckorna och manuskriptet är färdigt. Nu letar han efter någon som kan tänka sig att publicera boken.

Romanen är av Grisham stuket och utspelar sig i Alabama. Det hela handlar om en rättslig tvist efter en orkan som drar fram längst med gulfkusten. Hur som helst fick jag och Calle äran att få läsa hans manuskript redan nu och komma med input innan den går i tryck. Nu är den så pass spännande så jag knappt kan lägga ifrån mig den. De första 30 sidorna var den lite småseg men nu är den som sagt riktigt bra. Men Mike har helt klart potential att bli författare. Kanske blir han söderns egen Grisham. Huvudpersonen som är cheif jusitice of Alabama har en kärlek som är brunett med långt hår och gröna ögon. Hon bor i ett modernt hus med mycket IKEA möbler där CD skivorna är organiserade i alfabetisk ordning. Så lite inspiration kanske man också har bidragit med.

Får han inte boken publicerad så tänker han bekosta publikationen av åtminstonne 5000 ex själv och sedan går runt till olika bokhanlare och försöka sälja den privat och lokalt. Jag tycker det var kul att vi fick läsa den redan nu och komma med förslag till ändringar.

Idag regnar det dock. Riktigt ösregn. Men det är ju bra för gräsmattan och växterna. Det har lovats fint väder till helgen igen fast något svalare.6 comments:

Annika said...

Vad trevligt det ser ut där ni bor!!! Mysigt!
Jaha, då kanske vi har legast i samma sjuka du och jag. Nu känner jag ming bättre. Spännande med er författande granne!!!

t & t said...

Vilken fin altan ni hade. Kan tänka mej att ni spenderar ledig tid där.

Här är det fortfarande kallt men jag hoppas att värmen kommer snart.

=^_^=

Victoria said...

Vilket fint hus ni har! En sån nysig altan önskar jag att vi hade... /Vic

Victoria said...

Mysig heter det ju... /Vic ;o)

Fia said...

Vad mysigt ni har det på er altan! Våran ser ut som "hej-kom-och-hjälp-mig"...en dag ska jag nog göra det också ;P

Anne said...

Har haft problem kommentera, hoppas det funkar nu... För vill verkligen få fram och säga ni verkar bo superfint! Vilken läcker altan också. Wow! Visa gärna mer bilder nån gång hur ni bor... Snygga utemöbler också, parasollet gillade jag också. Vi tänkte ev åka till Ikea i helgen och köpa utemöbler, blev ännu mer inspirerad efter dina bilder.
-Anne