Friday, March 9, 2007

Groteska MöblerFör att underhålla er så här en fredag ska jag skicka med lite bilder från möblekedjan Ashely´s. Vad sägs om den här som matsal och sovrum som går i samma serie?

Skandinavisk design och amerikansk design kan skiljer sig en del. Vill man verkligen kolla i groteska amerikanska möbler så ska man gå till möbelbutiken Asheley´s. Som svensk fattar man inte riktigt hur någon kan vilja möblera sitt hus med möbler därifrån. Här finns enorma himelsängar med tillhörande bar i rockoko-brutalism. För oss är den butiken som att gå in i lustiga huset på grönalund. Jag tog faktiskt med kameran en gång för att smygfota några av deras mästerverk som är till salu där. Annars är det vanligt med stora rejäla pjäser av skinmöbler. Mycket mörkt skin och mycket mörka träslag. En orgie i dålig smak kan denna butik uppvisa. Men det finns även flera möblebutiker som har snygga moderna möbler. En av våra grannar har möblerat hela sitt sommarhus med möbler från just Ashley´s. Förhoppningsvis har de inte valt lika extremt som de jag tagit bilder på.

2 comments:

JaCal said...

Oj oj vilka mardrömmar man skulle sova i den sängen! ;-) När vi flyttade hit (CA) var vi helt förtvivlade över alla hemska möbler och trodde aldrig vi skulle hitta något - vi var sofflösa i veckor... inte visste jag att vi var så vana vid ljusa träslag...och skandinaviska färger.

Anne said...

Gräsligt. Too much. Verkligen. Håller med dig, folk här har helt klart annorlunda smak och man får leta lite extra för att hitta möbler man gillar. Men underhållning är det ju att gå in i såna här butiker och kolla...