Tuesday, May 20, 2008

Allt är större i USA

Allt är större i USA sägs det ju och jag kan säga att detta stämmer ganska bra. Det mesta är faktiskt större i USA. Vi brukar handla en hel del på en butik som heter Costco och där säljes allt på storpack (det är ungefär som Martin Ohlssson). Här har vi köpt både jordgubbar och björnbär på storpack. Inte nog med att förpackningarna är stora även jordgubbarna på Costco går under benämningen "Gigant". De är verkligen stora också. Jag har använt pennan som storleksmarkör. Smaken är det dock inget fel på vare sig på jordgubbarna eller björnbärnen. Båda riktigt mumsiga.Färska bär är underbart gott. Jag njuter av att det råder jordgubbssäsong just nu och jordgubbarna är färska fina och billiga för tillfället. Ha en skön tisdag med eller utan jordgubbar.

14 comments:

Anne said...

Håller med! Stort är allting, men gott också. Åt faktiskt björnbär imorse, jättegoda. Även jag har storpack jordhgubbar från Costco, det gäller passa på för jordgubbsssäsongen är ganska kort tycker jag. Där får man ju lära sig tänka om, i Sverige är det ju inte direkt jordgubbssäsong nu...

Annika said...

Ja, håller med dig, förstås.
Jag äter supermkt jordgubbar just nu. ÄLSKAR dom så!! OCH ja, dom är stora :-)
Snart kommer blåbären att smaka som allra bäst också. Blåbär är nog mitt favvisbär här i US. Ja, och så hallon förstås.
Köpte körsbär förra ggn jag var och handlade och dom var så goda att jag vräkte i mig hela påsen på en ggn.

Petra H said...

Japp, Costco storpack jordgubbar finns i vår kyl också för tillfället - dock heter de inte Giant (men är jättestora) utan det står bara Limited Edition. Mums på morgongröten även om jag åt gröt med banan imorse. Vi har ett konstigt fenomen på Costco - de säljer inte bananer!!! Det kan inte vara för att de inte säljer lokal frukt för vi har hittat både mango och avocado från PR på Costco.. Ibland har de några plantains men inga guineos (vanliga söta bananer).

Desiree said...

Anne, björnbären på costco är ju supergoda! Jag har tänkt på detta med jordgubbssäsongen. Jordgubbar måste man ju ha till midsommar. Vet inte om säsongen sträcker sig ända till slutet på juni här men som tur är så går det ju att få tag på jordgubba hela året runt här även om det inte är säsong för till midsommar känner jag att jag bara måste ha jordgubbar.

Annika, jaaa! Jag ser fram emot både blåbär och persikor som kommer att komma här från slutet på juni. Jag har plannerat att åka ut till något ställe och plocka på egen hand både blåbär och persikor. Det går ju att frysa in och hitta på massor med olika saker med dessa. Ha ha ja det är lätt att vräka i sig en påse körsbär. Det har hänt mig också eller ett helt pack med jordgubbar (ja inte storpacket från costco men ett vanlig paket).

Petra, vi har samma konstiga fenomen på vårat Costco vad gäller bananer. De säljer inte heller bananer på vårat costco. Ja det kan ju faktiskt tyckas lite märkligt för de har ju äpplen, päron, mango, ananas och så mycket annat.

Anna, Fair and True said...

Genmanipulering kanske...?

Desiree said...

Anna, vem vet? Jag vet faktiskt inte. Det går ju odla fram sådana egenskaper som stor storlek också. De är iallafall goda. En bra grej med just Costco är att det mesta är ekologiskt odlat så man kan köpa det mesta med gott samvete i den butiken.

Fundersam Cecilia said...

Herre jösses vilken jordgubbe.Så gott det ser ut.Får nog ta och köpa en ask och prova om Tindra reagerar på attt jag ätit.Håller annars på och äter körsbär (eller vad det nu var för bär) som är underbart goda.
Träningsvärk efter cykelturen?Glömmer aldrig första gången jag cyklade mountainbike,kom hem alldeles blåslagen efter att ha vurpat i en backe.Cyklade mycket mountainbike förr och var t o m på väg att ställa upp i SM.
Ha en trevlig kväll!

Saltistjejen said...

Ja visst är det mesta större! Jordgubbarna, blåbären, björnbären... För att itne tala om kycklingfiléerna!!!
fast de senare har jag upptäckt faktiskt måste vara rätt hormonstinna för när jag köpte organic filéer så är de faktsikt mycket mindre. typ hälften så stora. Tycker nog även att viss organic frukt också är lite mindre i storleken än vanlig, så det är kasnke lite väl mycket konstgjord gödning etc som bidrar till storleken på vissa saker??

men jag älskar verkligen detta med färsk frukt och bär!! MUMS!!!!!

Lullun said...

Ja, det måste man hålla med om. I alla fall är jordgubbarna enorma. :-)

Sedan fick du mig tillslut att testa "Martin Olsson" på Google för att äntligen få mina misstankar bekräftade. Detta namn har ju nämts ofta i utlandssvenskars bloggar när det handlat om mat. Men aldrig att jag har hört det innan dess. Står dock att de även har en affäre i Göteborg, men räknar väl med att det är en mer Stockholmsgrej (och kanske mer för branschfolk), eller?

Umepojk i Mason, Ohio said...

Visst ser jordgubbarna här underbara ut, och jättestora är dom ju ofta. Sen tycker jag nog att dom förlorat lite smak pga att dom odlas för storlek och hållbarhet. Dom kan speciellt inte jämföras med norrländska jordgubbar. Antar att det är dom långa dagarna som gör dom så söta. Men visst njuter jag av utbudet av bär, frukter och grönsaker. När jag sist var i Sverige blev jag otroligt förvånad hur mycket mindre sortimentet var där.

Millan said...

:-) ja josses vilka stora jordgubbar och vilket storpack! Men det ar verkligen gott med jordgubbar! Jag njuter i fulla drag nu nar man kan fa tag pa farska och inhemska jordgubbar som trots allt smakar mer an de importerade.

Marianne said...

Håller med, allt är större i US. Allt från bär och hamburgare till åskväder. Lustigt fenomen det där.

Här är jordgubbssäsongen över, men jag har fortfarande en påse i frysen som jag passade på att styckfrysa medan de var som finast. Nu väntar jag på att mangosäsongen ska börja.

Vad bra att det mesta är organiskt på Costco! Här har vi också en del organiskt odlat, i alla fall heter det så. Och eftersom man inte ens kan lita på de där märkningarna i Sverige, är det bara att le och se glad ut och hoppas att det stämmer.

Marie said...

mmm, va gott med jordgubbar! hoppas säsongen kommer igång snart här också!

Desiree said...

Cecilia, ja jordgubbarna är verkligen kanongoda. Hoppas att Tindra inte reagerar på dessa. Igår kände jag faktiskt att jag hade en hel del träningsvärk i armarna.

Saltis, håller med dig om att frukt och bär verkligen är mums här.

Lullun, ja Martin Ohlsson är mest för branch och resturangfolk. Vanliga människor har egentligen inte tillträde dit. Man måste ha ett speciellt kort för att få handla där och det är i första hand de som har någon resturang eller Café eller något sådant som har ett sådant kort.

Umepojk, jag har ännu inte testat de norrländska jordgubbarna. Måste nog göra detta. Jordgubbarna i Stockholm är också goda men de kanske är ännu godare i norrland. Men visst blir man bortskämd med all god färsk frukt och färska bär som finns här i princip året runt.

Millan, jag njuter och det är inga problem att göra av med ett sådant paket med jordgubbar under en vecka.

Marianne, japp det går ju utmärkt att köpa färska fina bär och sedan frysa så att man har. Magos är så himla goda. Mmmm, blev sugen på mangos då du säger att mangosäsongen snart ska börja hos er. Ja man får hoppas på att märkningen stämmer och att det verkligen är ekologiskt odlade produkter man köper.


Marie, jo snart borde ni väl också ha jordgubbsäsong i Sverige.