Thursday, May 1, 2008

Liten Bloggintervjuvlista

Hur länge har du bloggat?
Sedan februari 2007.

2. Hur såg din bild av bloggar och bloggare ut en månad innan du själv börja blogga?
Jag hade börjat följa några utlandssvenskars bloggar här i USA som jag läste dagligen.

3. Vilken var den första blogg du förälskade dig i?
Det var Annes blogg Utvandrare 2000talet som jag först förälskade mig i. Hon hade precis flyttat till USA och jag kände väldigt mycket igen mig i det hon skrev och beskrev då jag själv flyttat hit bara några månader tidigare.

4. Hur känner du dig inför dina första blogginlägg, när du såhär i efterhand läser dem?
Jag tycker nog att de är helt ok och håller måttet.

5. Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Hur många som helst! Många fler än jag länkar till här på sidan.

6. Av de bloggare du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar/t.ex. teknikbloggar, modebloggar, politikbloggar?
Jag läser nog en ganska bra blanding av bloggar. Det är både dagboksbloggar, inredningsbloggar, mode och skönhetsbloggar, tränings och matbloggar samt en del fotobloggar.

7. Nämn en bloggare (obs länka) som verkar väldigt olik dig, vars blogg du tycker om?
Lullun på Grönland.


8. Nämn en bloggare (obs länka) som verkar väldigt lik dig, vars blogg du tycker om?
Det finns ju jättemånga men Annes blogg är den jag har följt allra längst.

9. Vad tycker dina närmaste om att du bloggar?
Det verkar som de gillar den och uppskattar den mycket. Jag vet att den betyder mycket för mina förläldrar och det gör mig väldigt glad att de tycker så mycket om den. Jag är jätteglad över att jag har så många läsare och att bloggen verkar vara så pass uppskattad som den är.

10. Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Det vet jag inte, men jag hoppas att de tycker så. Jag känner själv att jag är väldigt mycket mig själv då jag skriver.

11. Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränser hela tiden?
Jo det tycker jag har gjort.

12. Nämn några saker som du aldrig skulle blogga om och varför?
Jag vill inte blogga om känsliga ämnen som kan missuppfattas eller som andra kan tycka är jobbiga. Jag bloggar inte om saker och händelser som skett i förtroende eller som skulle lämna ut någon annan.

13. I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse tror du?
Jag bloggar för att jag tycker att det är riktigt kul. Men det är ju självklart jätteroligt att även få bekräftelse och uppskattning som mail och positiva kommentarer från läsare över hela världen.

14. Tror du att man kan lära känna en person genom att läsa hennes/hans blogg?
Ja det tror jag. Naturligtvis beror det vad det är för typ av blogg personen har. Det är ju lättare då det rör sig om dagboksbloggar jämfört med ämnesbloggar som är betydligt mindre personliga samt hur personlig bloggförfattaren väljer att vara. Jag har själv fått många nya vänner via bloggens värld som blivit riktiga vänner.

15. Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Ja jag har träffat Fia i Georgia och förhoppningsvis får jag även chansen att träffa Annika under Sverige semestern i sommar. Det ska bli så kul.

16. Tror du det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Jag läste någonstans att folk har dött (!) av att blogga så uppenbarligen. Nej, jag tror inte att det kan vara skadligt. Jag tror att dessa personer som stressat upp sig så pass över sitt bloggande att de dött förmodligen skulle stressa ihjäl sig över andra saker i livet likaväl.

17. Har du någonsin blivit sårad av någonting som skrivits till/om dig i kommentarer eller i andra bloggar. Och isåfall: Hur har du hanterat detta?
Jag har faktiskt varit med om en sådan händelse. Det var en person som misssförstått mitt inlägg helt och kritiserade gav mig hård kritik. Jag förklarade mig för denna person i kommentarerna. Jag tycker man har rätt att tycka olika och ha olika åsikter vad gäller olika ämnen och jag försöker att vara respektfull i mina inlägg.

18. Har du skrivit saker du ångrar i din egen eller andras bloggar?
Aldrig.

19. Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Det tar mycket tid men det är samtidigt så roligt.

20. Tror du att du fortfarande efter två år bloggar?
I såfall: Tror du att ditt bloggande förändrats då?Jag vet inte... Hoppas det!

21. Tror du att bloggarna har (eller kommer att ha) någon inverkan på vår kultur, eller är de en grupp människor som mest påverkar varandra?
Det ser vi ju redan idag att de har!

22. Avslutningsvis 1: Kan du sammanfatta kort vad ditt bloggskrivande har betytt för dig?
Att jag "träffat" många nya människor och fått ett nytt intresse.

23. Avslutningsvis 2: Kan du sammanfatta kort vad bloggläsandet har betytt för dig?
Att läsa bloggar har lärt mig mycket nya saker. Jag har fått tips och info om saker jag annar aldrig skulle fått tag på. Jag är glad att bloggen är ett sätt att hålla nära och kära uppdaterade som bor i Sverige om vårat liv och våra äventyr här i USA.

24. Nämn 5 bloggare som du vill ska svara på enkäten.
Jag låter det vara helt öppet och låter den som vill få svara på denna enkät.

9 comments:

Saltistjejen said...

Skoj att läsa om ditt bloggande! :-)
Tycker själv att det verkligen har utvecklat sig till en hobby! Visst tar det en del tid men det är som du säger väldigt skoj. Det jobbigaste när man har mycket annat omkring sig och känner att man vill skriva i bloggen men inte hinner.

Annika said...

Jag minns den där enkäten från i fjol. Det är kul att läsa vad du svarat.
Visst är det en hobby ch visst är det roligt. Men prestationen att skriva bra inlägg ligger över en ju större bloggen blir.
Jag är så himla glad att jag hittat dig, och alla andra USA-utlandsbloggare. Tycker det är smått fantastiskt.
Och ja, visst ska vi se till att ses i sommar. I m banking on it!!!

Petra H said...

Kul "intervju" - bra frågor och svar. Jag trodde inte heller att jag skulle få så många nya vänner genom att blogga - men det är ju faktiskt en väldigt social grej att blogga. Jag trodde att det mest skulle vara ett sätt att hålla kontakt med familj och vänner, men det är ju inte de som kommenterar mest.. även om de läser bloggen.
Hoppas att du och Annika kan ses i sommar, skulle vara kul att höra om!

Lullun said...

Där var ju jag nämd! Och ja, hade nog mina aningar om att det skulle vara jag som hamnade som svar på den fårgan. *hihi* Men att vara olika behöver ju inte vara något negativt. Har faktiskt en svensk kompis irl som jag känner liknar otroligt mycket på dig! ;-)

Kul lista i övrigt också! :-)

Desiree said...

Saltis, ja visst har det blivit en ny hobby och det tycker jag liksom du är jättekul. Ibland önskar man att man hade lite mer tid.

Annika, jag räknade aldrig med att jag skulle få vänner via bloggen så som jag har fått. Det är verkligen underbart och berikande. Det betyder mycket för mig och jag ser väldigt mycket fram emot att ses i sommar.

Petra, jag kände och trodde precis som du och sedan har allt kring bloggen blivit en underbar bonus.

Lullun, nej jag menade absolut inte något negativt. Jag tänkte i första hand på vilka olika ställen vi bor på och hur du älskar kallt klimat och jag gillar soligt och varmt att vi är olika på det sättet. Men jag tycker jättemycket om din blogg och det är som sagt inget negativt alls jag menade.

Lullun said...

*hihi* Nej, det ska du inte vara rädd för att jag trodde heller! inte alls. :-)

mia said...

Ville bara titta in och önska trevlig helg!
Inga stora resplaner denna helgen?

Kram Mia

Marianne said...

Kul att läsa hur du ser på bloggandet. Måste jag säga att jag håller med dig. Jag har redan för en vecka sedan blivit utmanad av Birdie på den här enkäten, så jag ska också skriva den men har väntat på att få ordentlig tid till den. I dag blev det ju färger!

Millan said...

Vad skoj att lasa!! Visst ar det sa att bloggandet har blivit en hobby. Och jag tror ocksa att om man har fotografering som intresse sa ar det ett bra satt att 'publicera' (inte riktigt det ord jag ar ute efter.. men jag kommer inte pa det) sina bilder pa.
Sen tror jag att det ar just det dar med att kunna uppdatera de dar hemma som gor att, i alla fall jag, tycker att det kanns lite viktigt att blogga. Min mamma ringer ofta och ber mig lagga ut bilder nar vi varit och gjort nagot.

Precis som du sa ar jag alltid lite radd att nagot jag skriver ska uppfattas fel av nagon som kanske da blir ledsen. Jag omformulerar ibland inlagg manga ganger innan jag lagger ut det just pa grund av detta!

Sen ar det verkligen himla skoj att ha traffat ett gang nya vanner genom bloggen. Det gor helt klart att varlden kanns lite mindre..