Thursday, May 22, 2008

Memorial DayJippi äntligen dyker det upp en helgdag i den amerikanska kalendarn. Det blir långhelg för oss denna helgen som kommer med måndag ledig J (ler stort). Då är det nämligen Memorial Day här. Då uppmärksammas och hedras de män och kvinnor som dött i krig. Detta var en dag man redan började fira efter amerikanska inbördeskriget. Förutom att vara en minneshögtid är denna helg också stor bland många att anordna picknick, sport evenemang och att helt enkelt samlas och umgås med familjen. Under Memorial Day helgen brukar vägarna prydas med många amerikanska flaggor på rad. I butikerna säljes cupcakes och tårtor med amerikanska flaggans färger som tema.

Vi passar självklart på igen att åka iväg på en weekendresa. Denna gång bär det av till Tabascobältet i Louisiana. Vi ska ner till den del i Louisiana som kallas för Cajun Country. Denna del av USA är nog som att komma utomlands för den har sin egen kultur, musik, mat och traditioner. Jag ser verkligen fram emot att få komma till Louisiana igen och utforska lite mer av denna mångkulturella stat. Vi har tidigare besök New Orleans. Det ska bli kul och spännande att ge sig hän åt musiken, de starka smakupplevelserna och mystiken bland träskmarkerna här nere. Det blir bloggpaus på måndag.

Vi kommer att försöka sluta lite tidigare på jobbet imorgon och sticka iväg redan vid 16 tiden. Vi kommer inte att orka åka hela vägen redan på fredagen utan övernattar på ett Bed and Breakfast strax norr om New Oreleans. Från Birmingham till New Orelans beräknas det ta ca 4-5 timmar att köra. Sedan kommer vi att fortsätta på lördagen och köra ner till Houma som ni ser på kartan. Vägen mellan Houma och New Iberia ska tydligen var väldigt fin och det finns en hel del att se här längst med denna väg så hela lördagen kommer att ägnas åt sightseeing här i området. På söndag ska vi besöka våra grannars föräldrar som bor här nere och förhoppningsvis även komma ut på en Swamp Tour. På måndag börjar vi sakta våran resa hemmåt som då är beräknad till ca 7 timmar.View Larger Map

9 comments:

Anne said...

Åh, vilken härlig långhelg ni kommer få. Tabascobältet, bara namnet låter spännande och lockande. Du får återkomma med rapport och bilder när ni är hemma igen. Dina reseberättelser är alltid så trevliga att läsa.

Vintern och våren är rätt fattig på amerikanska helgdagar, så jag håller med om att man ler stort nu när Memorial Day är på gång och det blir långhelg. Vi kommer nog inte göra nåt stort, tror jag, det känns som man laddar upp lite inför gästerna (de första kommer ju om två veckkor) och utflykter som det blir av att göra då istället.

Jag köpte faktiskt några papperstallrikar och servetter i amerikanska flaggans färger, som du skrev så finns det mycket till salu nu (det kommer nog en ny sån sälj offensiv i samband med 4th of July också). Tänkte att det kan vara kul duka lite amerikanskt när vi får gäster...

Ha en riktigt trevlig långhelg!
....men först ska vi väl hinna få se skor och fredagstema?

Petra H said...

Vad kul att ni kommer iväg på långhelg, härligt att få uppleva Louisiana - även för oss som ju kommer att få läsa och se fina bilder nästa vecka, hoppas jag!
Jag frågade O igår om han är ledig på måndag - nixpix! Jag har inte riktigt förstått vilka helgdagar hans företag, som ju är amerikanskt, har här i PR... Jag tyckte faktiskt att de verkar väldigt snåla, för det hade både varit lokala och amerikanska helgdagar som han har gått miste om!!
Skolorna, inkl Berlitz där jag läser spanska, har iaf stängt på måndag men det gör ingen skillnad för mig eftersom jag inte har lektion förrän på tisdag!

Annika said...

Åh ännu en härlig och mysig resa för er!!
Ser redan nu fram emot bilder och reseberättelse.
Håller med Anne; bara namnet Tabasobältet är spännande och lite mystiskt.
HÄRLIGT!!!

Memorial Day är mysigt, det är liksom sommarens inspark.
Vi åker ju till OBX på lördag.

Att grilla på Memorial Day hör till nästan lite mkt som det gör den 4 juli!

Fundersam Cecilia said...

Precis som Anne skrev så skall det bli trevligt att läsa din reseberättelse.Blev så sugen på att grilla när jag läste ditt förra inlägg.Vi grillar väldigt ofta.Har svårt att hitta grillolja dock,vill gärna ha något som är ungefär som de svenska.Förstår att ni sett fram emot den här helgen med tanke på att det blir en långhelg.

Desiree said...

Anne, ja jag ser verkligen fram emot denna resa. Det finns mycket i Louisiana som tilltalar mig. Jag hoppas att jag hinner komma ut till Avery island där tabasco tillverkas och fabriken ligger. Det känns verkligen som ÄNTLIGEN en helgdag. Ja ni får ju gäster snart. Superkul både för er och för dem. Vilken bra idé att köpa lite tallrikar och sådant med amerikanskt motiv. Det ska jag nog också ta och göra. Kan liksom vara trevligt att ha. Ja visst hinner jag med morgondagens fredagstema. Vi sticker ju inte förrän på eftermiddagen. Det blir show and tell som vanligt imorgon.

Petra, vad knepigt att O hamnar mitt emellan länderna då det gäller helgdagar. Fult av företaget att liksom norpa åt sig från båda hållen.

Annika, japp det blir både bilder och reseberättelse i nästa vecka att kolla in. Ja just det ni åker ju nu på lördag. Åh vad skönt att få komma iväg till stranden och beachen. Dina bilder som du lade upp som en video från just detta ställe vara verkligen tilltalande och vackra. Ha det nu riktigt skönt. Jag ser fram emot att få höra hur ni har haft det då du är tillbaka. Jasså det är grill som gäller stort på Memorial Day. Då fick jag lära mig något nytt som jag ska lägga på minnet.

Saltistjejen said...

Å vad skoj med en resa!! Och nu får ni äta en massa god cajunmat!!!! Mums!
Och sedan blir det kul att få läsa och titta på vad ni varit med om.
Vi har inga planer alls inför helgen. själv tycker jag mest att det känns enbart skönt at få en extra ledig dag. Och enligt prognosen ska det bli fint väder, och värmen ska komma nu till helgern, så kanske blir det en picknick eller så. Och så ska jag ta det lugnt! haha, det är det jag ser mest fram emot nuförtiden när man är ledig. Att få ta det lugnt... ;-)
Kram och ha en riktigt härlig resa!

Lullun said...

Vad kul att nu ska ut på en liten tripp igen! Ser fram emot "rapporterna" efteråt och dina fina foton! Trevlig resa!! :-)

Lisa said...

Grattis p� namnsdagen i dag fredag Desiree!
Ha en trevlig resa och langhelg. Later jattespannande f�r mig.Ska bli intressant lasa om era upplevelser framover. Solen skiner antligen har och det �r varmt. Om det fortsatter ska vi grilla. Det har ar ett riktigt grillkvarter. Ska fortsatta lasa ikapp. Har varit grymt dalig, f�rkyld med hog feber hela veckan.
Ser fram mot ert skotema. Ska kolla in imorgon.

Marianne said...

Det låter som en riktigt härlig helg! Det ska bli spännande att få höra hur ni har haft det. Hur är det med New Orleans nu, förresten? Har de lyckats reparera staden, eller är det fortfarande mycket kvar? Ni kanske inte kommer dit den här gången?

Hoppas ni får det jätte-jättebra!