Tuesday, May 27, 2008

Tillbaka i Sweet Home Alabama

Nu är vi tillbaka efter våran långhelg i södra Louisiana. Vi kom dock hem väldigt sent igår kväll då resan hem tog 7.5 timmar. Jag har därför inte hunnit sortera och fixa iordning mina bilder eller skrivit ihop något. Jag får därför återkomma med första reseberättelsen imorgon. Vi har iallfall haft det toppen. Denna weekendresa blev helt fantastisk och det känns som om vi varit borta i en hel vecka minst och inte bara över helgen. Södra Louisiana kan verkligen rekomenderas varmt. Jag hoppas att ni alla har haft en skön helg och att ni i USA har haft en bra Memorial Day helg igår med obligatorisk BBQ som gäller denna dag.

Här har jag två lite lustiga bilder att visa iallafall.
När vi körde genom Mississippi passerade vi en stad som heter Meridian och här kunde man se en del gamla byggnader med lite kul reklam från förr i tiden. Måste varit ett tag sedan hotellet här hade öppet med tanke på priset (går bra att klicka på bilden för att få större). Rum från en dollar och upp.Tyvärr blev denna bild något suddig. Men jag undrar om detta verkligen kan vara gott??? Det känns iallfall som något som är väldigt typiskt för just södern där det är SWEET som är nyckelordet. Är det någon av er som provat detta, sötpotatis i sirap?

15 comments:

Anne said...

Häftigt med den gamla reklamen som fått vara kvar. Rum för en dolllar, det känns som läääänge sen.
Vad roligt ni haft en toppenresa, en helg känns så mycket längre när det händer saker och man får energi för lång tid framöver!

Saltistjejen said...

Å så skoj att ni haft det så bra!!!
Ser verkligen fram emot din reseberättelse!!!
Och det var kul att de sparat de fgamla skyltarna. haha!
Men sweet potato i sriap låter onekligen rent ut sagt äckligt! Hu! Iallafall fär en sån som jag som inte är så mycket för sött utan mer föredrar salt... :-)
Kram!

Desiree said...

Anne, ja det borde varit läääänge sedan. Ja detta var verkligen en underbar resa på så många sätt.

Saltis, håller med dig om att det låter rätt äckligt. Folk verkar ju galna i socker och sött härnere så det verkar som allt som är sött är gott i princip för dem. Den gamla reklamen var rätt kul och charmig.

Petra H said...

Usch usch för sötpotatis i sirap!! Men man kan visst konservera det mesta - förra veckan såg jag färdigskuren potatis för spansk tortillas i konservburk!!?
Ditt foto med reklamen påminner om en byggnad på Stortorget i Malmö där det också finns två reklammålningar kvar på en gavel - det är kul när man behåller sådant!

Desiree said...

Petra, jag tror inte att jag skulle köpa den där potatisen och äta. Det låter liksom för sliskigt. Ibland förvånas man över det som finns att köpa. Färdigkokt potatis känns faktiskt ganska onödigt. Det tar ju inte så lång tid att koka potatis och det är ju inte dirkt svårt. Man behöver ju inte heller stå vid grytan och stirra på potatisen utan kan göra annat under tiden.

Sporty Spice said...

Brrr ... det låter läbbigt!

Annika said...

Kul med gamla reklammålningar. Tur att dom inte suddar bort sådana gamla skatter, för det är det ju.
Har inte testat den där sötpotatissirapen. Jag är inget större fan av sötpotatis faktiskt, så jag tror inte att jag skulle tycka om sirapen heller :-)
Ser fram emot att läsa om er resa imorrn. Just nu har jag det väldigt lugnt, är barnvakt, medan fldrarna har gått på bio. Alla småbarn sover tungt, hoppas jag.

Marie said...

sötpotatis i sirap låter väldigt sött, och ganska så äckligt. berätta gärna hur det smakade om du smakade! =)

MY WHITE COTTAGE said...

Åh, Desiree, så många härliga inlägg att läsa igen! Jag hinner knappt sitta vid datorn just nu så jag missar en hel del... Men då och då kikar jag in vet du!

Spännande att höra (och se) mer från er resa! Coolt att den gamla reklamen på huset fått vara kvar. Sötpotiatis i sirap... näää, det lät verkligen inge gott! Men det kanske det är, vad vet jag?!?

Må så gott vännen! Det är alltid så kul att kika in här hos dig!

Kramar Jenny

Lullun said...

Vad härligt att er helgtripp blev så lyckad! Ser fram emot kommande inlägg. Och den där potatisen; har aldrig testat och tänker nog aldrig göra det, mer än max en minibit om jag blir bjuden. Bara sötpotatis, som man även lyxar till det med här ganska ofta, tycker jag är sliskig. Och med sirap på det... *urk* Men roligt att se ändå! :-)

Marianne said...

Härligt att ni fick en så lyckad helg! Ska bli kul att läsa om sedan. Och man kan ju hoppas att det är en gammal skylt, så att det inte speglar en alltigenom urusel standard, menar jag. Skulle inte vilja ha ett hotellrum som på allvar kostar 1 dollar i dag : )

Sötpotatis är gott som del i en rotsaksgratäng eller liknande, men inte enbart. Och i sirap, hu! Har man den till någon dessert kanske? Här använder man sötpotatisen mest till desserter, om jag har fattat rätt.

Victoria said...

Vi ser fram emot intressanta inlägg och fina bilder!!
Kram/Vic

Desiree said...

Sporty, inget som man bjuder dig på direkt ;-)

Annika, ja gammal reklam kan faktiskt vara riktigt häftig. Låter som du har en ganska skön kväll. Inte dumt att sitta barnvakt speciellt då de små sover. Jag njuter verkligen av dina många vackra bilder från ert strandliv.

Marie, jag smakade inte dessa. Jag såg bara burken som stod framme på en restrurang som besticklåda. Tyckte det var en märklig produkt så jag bestämde mig för att fota den.

My White Cottage, du får kika in när du har mer tid och läsa ikapp. Ha det fortsatt bra och skönt.

Lullun, sötpotatis i sig tycker jag faktiskt är helt ok för den är faktiskt inte så söt som man tror. Tidigare har jag inte gillat den direkt men jag tror att mycket beror på hur man tillagar den. Många här sätter till extra sirap och socker men om man bara kokar den som den är tycker jag den är riktigt god.

Marianne, ha ha jo man får hoppas på att detta är en gammal skylt för annars hade man ju inte vågat ta in på det hotellet. Men det var en gammal reklamskylt för byggnaden verkade var övergiven och stå tom.

Victoria, det kommer att bli flera inlägg för vi fick verkligen vara med om mycket härligt.

Anna, Fair and True said...

Menar de sirap då och inte bara en slags söt lag? Ibland kallar man ju saft för syrup också. Men oavsett är det säkert sött och sliskigt!

Desiree said...

Anna, ja det vet man ju faktiskt inte om det verkligen är sirap eller någon söt lag precis som du säger. Sötsliskigt blir det nog :-)