Wednesday, May 7, 2008

Sverige semestern bokad


Jag har äntligen bokat min hemresa i sommar J. Så skönt. Det ska bli jättekul att få komma hem och träffa alla sina nära och kära. Äta svensk mat och njuta av den svenska naturen och kulturen. Det blir dock bara två veckor vilket kan tyckas lite kort och det grämer mig att amrisarna är så dåliga på detta med semester. De förstår sig verkligen inte på hur underbart det är med semester. Detta är verkligen en av baksidorna med att vara utlandssvensk i USA men det finns ju annat som är positivt som får väga upp detta med den korta semestern. Jag kommer att vara i Sverige mellan 3 augusti och 17 augusti.

Något mer som känns helt underbart i samband med denna sverige resa är att Delta airlines har börjat flyga nonstop mellan Atlanta och Stockholm, detta är verkligen underbara nyheter. Det betyder att jag kan flyga denna stäcka non-stop och att det endast tar ca 9 timmar. Alltså inget byte och därmed ingen jobbig layover på 6-7 timmar i antigen Chicago eller NY, jippi!

Dessutom är det George Bush som bjudit mig på resan praktiskt taget. Bush har nämligen delat ut extra tillbaka på skatten pengar eftersom USA:s ekonomi just nu går trögt. Han vill väl få fart på tillväxten och konsumtionen. Jag tackar och tar emot för vi fick faktiskt så mycket så att det räcker till min biljett, så det är ju inga små belopp han delar ut. Jag har ju också använt dessa pengar som han vill genom att konsumera och investera i ett amerikanskt flygbolag. Nu hoppas jag bara på att dollarn stiger något i värde så att man slipper känna sig helt utfattig då man kommer till Sverige.
Nu är det bara hoppas på fint väder och att dollar kursen går upp något. Jippi - Sweden here I come.

18 comments:

Anne said...

Vad härligt du har biljetten bokad, det känns ju så mycket mer verkligt och konkret då. Jag ska erkänna jag blir grön av avundsjuka läsa om direktflyget också, direktflyg på 9 timmar Atlanta-Stockholm, DET är ju helt fantastiskt!!!
Vilka goda nyheter det är att den sträckan börjat trafikeras med direktflyg.
Våra resor suger, jag trivs ju här på västkusten men det stora minuset och nackdelen med att leva här är ju helt klart avståndet till Arlanda. Min resa är mer än dubbelt så lång som din. Usch, vad tråkigt faktiskt. Nog gnällt. Jag är i alla fall jätteglad för din skull och att du förutom några Sverigeveckor dessutom får en skön och "kort" resa hem!!! Jippie!!!

Desiree said...

Anne, tack så mycket. Jag är så himla glad över denna nya direktlinje. Annars märks det ju att B-ham ligger ute i ingenstanns för vart man än ska blir man tvungen att byta någonstanns och varje byte innebär tid. Ofta blir layover och transit i antingen chicago eller NY långa med 6-8 timmar. Ofta har det också blivit strul med förseningar och inställda flyg mm. Eftersom plannen till B-ham är så små från chicago eller NY så är de också extra känsliga för väderstörningar. Det är ju oerhört jobbigt att liksom fastna någonstanns på vägen då man bara vill komma fram. Jag känner att det verkligen blir en lyx att kunna flyga hem direkt på 9 timmar för tidigare har det lätt tagit dubbelt så lång tid.

Petra H said...

Vad kul Desiree, det blir ju nästan som en "gratisresa"!! Synd att jag inte bor närmare Sthlm, då hade jag ju kunnat träffa både dig och Annika i sommar, eller nej, jag åker ju tillbaka till PR den 1 augusti :-(
Vi får väl försöka ha en stor bloggträff kanske nästa sommar - då förhoppningsvis även Anne åker hem till Sverige :-)
Jag visste inte att man inte kunde flyga direkt Atlanta - Sverige innan, eftersom jag flög med just Delta i höstas från Köpenhamn. Men jag var jätteglad att jag slapp Atlanta och Delta nu i sommar, föredrar SJ - NY - KPH eftersom det då blir två något kortare flygningar än SJ - ATL - KPH, och så föredrar jag Continental! Jag kan ju tyvärr inte flyga direkt till skillnad från O som flyger till Madrid direkt från SJ.

Ninnie said...

Å, så härligt att ha något sådant att se fram emot! Måste vara mycket längtan efter nära o kära när man bor så långt ifrån varann...Hoppas ni får riktigt fina sommarveckor i Sverige, augusti brukar ju vara härligt o soligt o varmt!

Saltistjejen said...

Underbart!!!!
Å vad jag blir avis! Sverigesommar.... Mmmmmmm, finns det något bättre?!
Och ja jag fick något brev om att man skulle få tillbaka extrapengar men jag tror inte vi fått något besked om hur mycket än.
Men extrapengar är ju aldrig fel! :-)
Otroligt bra också att du nu har direktflyg!!! Det är ju såååå mycket lättare och skönare med direktflighter än när man måste byta. Vi är nog lite bortskämda med det här i NYC, eftersom det är relativt lätt att hbitta bolag som flyger direkt till Stocksholm.

Victoria said...

Nu tänkte jag som svensk säga: Välkommen hem! Njut av allt!

Desiree said...

Petra, jaa det blir verkligen som en gratis resa och det känns ju inte fel (ler stort). Denna linje är helt ny. Kommer inte ihåg om det är första juni eller juli de börjar med den. Toppen iallfall att jag nu kan utnyttja den.

Saltis, ja då får ni också säkerligen dessa extra pengar. Sådant sitter ju aldrig fel. Blir en slant till barnvagnen och annat som lillan kan behöva.

Victoria, tack så mycket. Jag ska verkligen se till att njuta.

nika said...

Ohhh...vad roligt att åka på sommarsemester till sverige. Själv åker vi alltid på vintern eftersom maken och grabbarna är upptagna med annat under sommaren. Ja de där Buschpengarna, vi får inte en endaste dollar...men det är som det är.
Ha en bra vecka

Annika said...

Vi åker hem nästan samtidigt, tillbaka hit alltså. Jag kommer tillbaks den 16 aug.
SÅ roligt att du har bokat, Desiree!
Förstår att det känns underbart.
OCH vad bra att Delta börjat flyga Atl-Sto!! Härifrån flygs det minsann inte till Sthlm utan jag får byta i Kph. Men, men...
OM du har tid att ses för en fika eller ett glas vin skulle jag bli SÅ glad, men jag vet ju att din tid är hårt begränsad.
Vi får inte heller pengar av Bush--sugigt..:-(

Lullun said...

Härligt! Och vad bra att ni fick så mycket pengar och att det nu finns ett direktflyg! Själv fick jag en nytt resesälskap till vår semester idag (som dock bara kommer att innebära ca 5-6 dagar i Sverige) - vi ska nämligen ta med oss Aajus kusin på 14 år. Ska bli kul att få visa henne "världen" lite. Dessutom blir det första gången några från våra respektive familjer faktiskt möter varandra! :-)

Anne-Marie said...

Det låter ju helt fantastiskt att kunna ha direktflyg! Precis som Anne skriver är det drygt att flyga från västkusten. Det blir alltid ett par byten och långa resor. Förstår att du är glad över din Sverigeresa. Det lär dröja för min del eftersom man ju inte precis har fem veckors semester som i Sverige.

Marianne said...

Å vad roligt för dig! Och grattis till både Bush-pengarna och den nya flyglinjen! Allt blir så mycket lättare när man slipper transfers. Det är något vi tampas med nu igen, det var så mycket lättare från Istanbul.

Själv blir jag kvar i Kairo över sommaren pga kattvaktsproblem och att jag måste jobba. Men Petras idé om en bloggträff nästa sommar nappar jag på direkt!

Vilket vackert collage du har gjort. Du har verkligen fångat den svenska sommaren, bättre går det nog inte att beskriva tror jag.

Tove said...

aa den svenska sommarn e ju underbar , då d e fint väder. vad nice att få tillbaka lite så man kan komma hem ett slag. annars så låter d underbart att bo i USA.

Sporty Spice said...

Härligt!!! Direktflyg är sååå skönt. Jag har ju 8 timmar från JFK och det är så smidigt. Hatar att byta (det är ok på Island där det ofta är bara en timmes stop over och värdens minsta flygplats).

Fundersam Cecilia said...

Vad toppen att det går att flyga direktflyg,suveränt ju.Förstår att det skall bli roligt att komma iväg några veckor.Hoppas på fint väder då,det är ju alltid en fördel.
Finns det tunnbröd på IKEA?!Oh vad härligt.Hoppas jag kan få med mig maken snart.

veronika said...

Vad härligt med en Sverigeresa!!
Dina bilder av Svereige var så fina, Sverige är underbart då somamren är fin.

Desiree said...

Nika, jag antar att det också har sin charm att komma till Sveige under vintern och juletid. Trist att ni inte få tillbaka på dessa skattepengar.

Annika, ja det känns underbart att nu ha bokat resan. Jag tar såå väldigt gärna en lunch, fika, middag, glas vin, promenad eller något annat med dig. Ser verkligen fram emot att få träffa dig in real life. Vi får maila och plannera in en träff eller hur?

Lullun, även om det blir kort så blir det nog underbart ändå att få komma till Sverige några dagar. Vad spännande och roligt att era föräldrar kommer att träffas för första gången och att du även ska ta med dig kusinen. Är det första gången för Aaju i Sverige också eller har han varit där tidigare?

Anne-marie, när man bor på USAs västkust förstår jag att det är helt ofrånkommligt att undvika byten. Det är ju en låång flygresa ni har. Nej det är inte precis så att man har 5-6 veckors semester här att ta av.

marianne, ja en bloggträff i Sverige skulle vara jättekul. Du får försöka njuta av sommaren i Kario iallfall. Tyvärr går det ju inte alltid att åka hem. Det blir så ibland. Kul att du gillade kollaget.

Tove, ja det är något väldigt speciellt över just den svenska sommaren. Den är så vacker. För mig är det en av Sveriges allra bästa och vackraste sidor.

Sporty, ja alla byten är himla jobbiga och tar sin tid hur man än gör.

Cecilia, ja det finns tunnbröd på IKEA. Vet dock inte om det finns det på alla IKEor eller om det alltid finns men kolla i frysdisken nästa gång du är där.

Veronika, tack. Det ska bli helt underbart att få komma hem till Sverige en sväng. Jag längtar redan.

Lullun said...

´Ja, det ska bli kul att komma till Sverige också för några dagar. Förra året hade vi ju 4 veckors semester + att var där ytterligare pga begravningar och annat (jag var i Sverige i allt 9 veckor förra året, Aaju i 7 och Holger i 5...)! Och lite extra kul att de (min pappa och 2 systrar) nu ska få träffa Aajus kusin så klart. Familjen har bara kommit med mycket positiva reaktioner, vilket ju är kul.

Och ja, med det sagt så har du ju svaret på din fråga. *hihi* Ja, Aaju har varit i Sverige. Men det är klart, det är fortfarande så få gånger att de är lätta att räkna, och det trots att vi bodde i Danmark de första 8 månaderna i hans liv.