Wednesday, May 14, 2008

Ordlös Onsdag - Cupcakes

Bilder från Martha Stewart

Kolla in dessa cupcakes. Man blir verkligen impad. Vilket pill, vilken detaljförmåga och vilka små mästerverk. Detta är ju helt klart en form av konst här i USA. Samtliga är bilder från Martha Stewarts "Cutest Cupcake Contest". Tusentals har tydligen skickat in sina bidrag och dessa är några av bidragen som gått till finalen. Vad säger ni? Man blir som sagt impad över hur kreativa och flinka folk är med fingarna. Ovan finns exempel på Cupcakes med mat och fika tema.Bilder från Martha Stewart

Här har vi cupcakes med blomster och naturtema.


Bilder från Martha Stewart


Cupcakes med baby tema.

18 comments:

annebelle said...

De är verkligen tjusiga. Men jag tycker svenska bakverk överglänser amerikanska till fräschör och smak. Minns en gång vi hade gäster från USA, min dotter fyllde år och vi bjöd på hembakt hallongräddtårta. en helt vanlig svensk enkel tårta, men de var helt förtjusta och pratar om den fortfarande. Roligt minne. ha det bra!

Desiree said...

Annebelle, ja visst det tycker jag också att när det gäller smakmässig upplevelser föredrar jag de svenska bakverken mycket mycket mer. Vad kul att dina amerikanska vänner gillade eran tårta. Vi bakde en jordgubbstårta för våra grannar och de gillade den inte så mycket. Tydligen var den inte tillräckligt söt för dem.

Simone said...

Allvarligt talat, inte är det snyggt.... jag skulle aldrig sätta tänderna i något sådant. Tacka vet jag muffins;-)

Anne said...

Wow, jag tycker de är skitfina. Det ser inte ut som bakverk så jag kan inte säga jag blir sugen på dem på det sättet att sötsuget sätter in. Men däremot är det häftigt att veta de är skapade med händerna och ÄR bakverk. Gräset med golfbollen är min favorit tror jag. Bebis cupcaken var också fin.
Snyggt och kul titta på, det tycker jag gäller många amerikanska bakverk. Däremot är de sällan goda.... Våra tårtor och bakverk är mycket godare!
Chocolat chip cookies däremot, där är Amerikanerna kungar och drottningar. De godast chocolate chip kakorna och recepten hittar man här.

Desiree said...

Simone, som konstverk tycker jag de är både fina och imponerande men som sagt smakmässigt tror jag inte riktigt på dessa. Många tårtor och bakverk här känns faktiskt mer som just prydnadsföremål än något man sätter tänderna i för att det är gott. Detta är typiska exempel på just sådana typer av bakverk. Nej ska jag äta något så äter jag hellere en äkta svensk jordgubbstårta eller tusen andra saker istället för dessa cupcakes.

Anne, ja precis, jag håller verkligen med dig. Att titta på är ju dessa cupcakes jättefina men som du säger sätter jag hellre tänderna i annat. Ja chocolate chip cookies kan de här och glass är de ju riktigt duktiga på. Sedan gillar jag Key Lime Pie men annars är det inte mycket jag blir frestad av.

Saltistjejen said...

Helt otrooooligt vilka cupcakes!!! Som små konstverk!
Jag har alltid tyckt att just dekorerade kakor och tårtor är så speciellt! En konst! Och beundrar verkligen konditorer som är duktiga på sådant. Och när det kommer till fantasi för olika tårt- och kakdekorationer så spelar amerikanerna verkligen i högsta ligan!
Jättefina bilder! :-)

Desiree said...

Saltis, ja brist på fantasi verkar de inte ha. Vissa av dessa ser så äkta ut att man knappt tror att det är något man överhuvudtaget kan äta.

Marianne said...

Jättefina! Fantastiskt vad folk kan åstadkomma. Min favorit är sushi-cupcakes, en lagom munsbit och verktyg så man inte blir kladdig om fingrarna : )

När man tittar på sådana här bakverk får man låtsas att det är gott inuti. Det blir roligare då. Skillnaden mellan svenska bakverk och de i väldigt många länder är nog just nivån av sötman, vi är vana vid att de andra smakerna får ta överhanden och att sockret bara stöttar. Men många vill ha sånt som är så sött att det nästan gör ont i munnen.

Mmm, hembakt hallontårta och jordgubbstårta "på svenska". Finns inget godare.

Anna, Fair and True said...

Jag har samma erfarenhet med vanlig svensk jordgubbstårta (eller annan frukt). "Have you made this from scratch?!" Och de pratar fortfarande om den typ 5 år senare.

Anna, Fair and True said...

Just ja, jag skulle säga också att jag såg att "gör din egen müsliblandning" på Vi Sabis kostar 9,90 kr / hg. Så inte jättebilligt men kul att mixa själv antar jag (har dock inte provat ännu).

Dila said...

Det ser onekligen väldigt gott ut samtidigt som de är rena konstverken. Vilken skillnad mot våra svenska muffins.
Kram Dila

Petra H said...

Jag får nog hålla med dig Desiree, jättesöta och fina att titta på men inte för att äta.. Föredrar ju helt klart en hederlig svensk prinsesstårta! Tänkte just beställa en sådan till min födelsedag i sommar men nu verkar det som jag kommer att fira den i Spanien :-( Vi får väl se vad för slags tårta det blir där.. Spanjorerna verkar inte vara stora hembakare utan man köper allting i bageriet.

Annika said...

Tjusiga är dom. Verkligen pill...Bröllopstårtorna i detta landet slår ju rekord i tjusighet också, men tyvärr så smakar dom ju inte så gott. Som vi alla vet vid det här laget...
Amris tårtor och bakelser är inte alls lika goda som dom svenska....
Men VACKRA!!! ??? JA!! You bet you!! Det är ju konstverk!

Desiree said...

Marianne, visste inte att det fanns lagoma bitar cupcakes som heter Sushi cupcakes. Det låtter som en bra grej och idé. Det där med bakverk och efterrätter är interessant att det faktiskt skiljer sig åt väldigt mycket i olika delar av världen då det gäller sötma och vad man tycker är gott eller inte.

Anna, ja detta med att baka från scratch verkar impa. För en svensk är det ganska självklart att baka från scratch. Tack för att du kollade upp detta med musslin. Även om det inte är jättebilligt är det nog kul att prova och trevligt att unna sig iallfall då och då. Det ska jag testa när jag kommer till Sverige.

Dila, jo det är lite skillnad jämfört med en vanlig muffin.

Petra, du får prova att baka egen princesstårta kanske. Ibland är det ju inte helt lätt att få tag i marsipan dock. IKEA har frusna princesstårtor som faktiskt inte alls var tokiga. Annars får du fira din födelsedag både i Spanien och i Sverige. I spanien med spanskt bakverk och i Sverige med princesstårta.

Annika, ja det är duktiga konstnärer och väldigt flinka med fingrarna och kreativa men när det gäller smakupplevelse håller jag med dig. Då vill jag mycket hellre ha en bit kladdkaka, smulpaj, svensk kanelbulle eller något annat hederligt gott.

Petra H said...

Vilken bra idé Desiree, jag ska minsann bjuda på Ikea-köpt prinsesstårta på min födelsedag om jag befinner mig i Spanien. De har ett stort Ikea i Zaragoza och jag tror nog att den spanska familjen skulle gilla att testa svensk tårta!!
Tack för tipset!

mia said...

I USA kan man tävla om allt!
Tycker du själv om cupcakes? Jag tycker oftast att de är för söta, det är glasyren som får det att knastra i tänderna. Jag tar nog hellre en hederlig muffins.

Hoppas allt är bra med dig annars, var några dagar sen jag tittade in eftersom jag nu är nere i Småland igen och det mycket jobb att göra och vänner att umgås med. Ibland får man släppa sin blogg lite och leva det riktiga livet först.

Kram Mia

Desiree said...

Petra, ja gör det. Jag tror det skulle vara kul att låta dem smaka på svensk princesstårta. Vi köpte och provade den frusna på IKEA och den var över förväntan. Riktigt god. Jag trodde inte alls på frusen princesstårta men den var riktigt god som sagt.

Mia, nej jag är gillar faktiskt inte cupcakes nåt värst eller de vanliga ameriknska tårtorna som mest bara består av icing eller söt glasyr. Klart man ibland måste få släppa bloggen, ta en paus och leva i verkliga livet :-)

Lullun said...

Inte blir man sugen att äta direkt, men otroligt sugen på att se mer. Otroligt fina!