Friday, January 16, 2009

Isande vindar och köldknäpp som heter duga


Här är det rejält kallt nu i Alabama. Det är väl isande vindar från Alaska som dragit ned över den amerikanska kontinenten. Idag är det nämligen hela minus sju grader celcius här! Det är verkligen rekord alla gånger. Under de åren vi bott här har det aldrig varit så kallt som det är nu. Vädret är dock strålande vackert men en klar blå himmel och solsken så det är underbart även om det är rejält kallt. På något sätt känns kylan kallare här jämfört med Sverige om man jämför samma temperatur. Varför vet jag inte rikigt.

Imorse var det det hela minus 11 grader här i Birmingham och i Atlanta i Georgia hade det gått ned ända till minus 17 grader celcius! Helt otroligt. Först tror man nästan att de angivit temperaturen i celcius istället för Fahrenheit och sedan inser man att det inte är så. Resten av helgen ska också tydligen vara rejält kallt. Man får klä sig i varma och goa kläder och sedan tända en trevlig brasa ikväll.

Ha en bra helg.

8 comments:

Annika said...

Desiree, idag lördag -14 i skrivande stund...
JÖSSES så kallt, men så länge det inte blåser så är det rätt behagligt både ute och inne. Så snart det börjar blåsa släpper vårt hus in kylan som ett såll.
Men kallt så in i bänken är det...
jag var ute och plåtade på golgfbanan igår. Det kändes som om jag gick på kalfjället, så iskallt och brutalkallt. Men spm du säger är det vackert, klarblå himmel o så soligt det bara kan.
Jag tycker det är småskönt :-)
KRAM!!

Fundersam Cecilia said...

Ja fytt i rackarns.Här är det också kallt,inte så kallt som ni har dock.Men i morses fick jag sätta på värmen för då gick det inte längre.Ville inte lämna sängen och det goda täcket :-)Det har varit frost på sina håll i centrala florida har jag hört men vi har klarat oss.
Brrrr!

Sparkling said...

herregud det är ju kallare än i gbg, stackars dig! jag hatar kylan brrr

Ninnie said...

Hu, så kallt! Men snart kommer ju våren och värmen tillbaka. Jag längtar jättemycket efter vår nu...

Läste ditt fina inlägg här nedan, och jag hoppas det kommer att kännas bra för dej att få flytta hem igen. Jag förstår att det måste vara jobbigt att vara så långt borta från familj och vänner, och sitt hemland. (Jag som saknar min äldste son sååå mycket emellanåt, fast han bara bor 12 mil bort!!!)
Jag hoppas att du kommer att fortsätta med bloggen, du skriver alltid så bra och målande, det är alltid ett nöje att läsa dina inlägg.
Genom att läsa bloggar från när och fjärran blir världen inte så stor, och det är så roligt att lära känna människor (till en viss del ialla fall) man aldrig skulle mött annars genom dessa bloggar.
Önskar dig ett riktigt bra 2009!
Kram från Ninnie

Desiree said...

Annika, japp rejäl kyla min vän. Kallare än i Sverige till och med. Är detta det kallaste du har upplevt sedan du flyttade till Reston eller har det någon gång varit ännu kallare? Ingen snö hos dig ännu eller? Här är det ingen snö iallfall. Idag har det dock varit betydligt mildare. Temperaturen skiftar snabbt som alltid.

Cecilia, jo jag antar att även ni nere i soliga Florida fått en del av kylan dit också. Skönt att du kunde sätta på lite värme så att du slapp frysa. Gäller att klä sig ordentligt då det blir så här kallt.

Sparkling, japp rejält kallt här. Men det brukar inte hålla i sig speciellt länge iallfall och dessutom så är det ändå stålande sol och blå himmel så det är vackert. Gäller bara att klä sig rejält.

Ninnie, tack så mycket. Jag förstår verkligen att du längtar efter din son väldigt mycket emellanåt. Det blir ju så om man inte kan träffas så ofta som man skulle vilja även om avstånden inte alltid är jättelånga. Hoppas du får krama om sonen snart. Ja visst är bloggvärlden fantastisk. Jag är så glad att jag började blogga med tanke på alla underbara bloggvänner jag fått och så mycket som jag har fått lära mig om omvärlden och annat via olika bloggar. Jag ser fram emot att våren snart kommer här.

Petra H said...

Oj, vad kallt ni har haft i helgen! Aven i Europa har det ju varit kallt, pratade med belgiska vannerna i Sthlm i lordags - de hade -14 och email fran kompis i Paris dar det var -10. Jag ser framemot den europeiska kylan, och har redan borjat gora sma hogar med vinterklader infor packningen...
Det kanske ar fuktigare kyla i Alabama och det ar darfor den kanns kallare an i Sverige, eller sa ar det de daligt isolerade husen eller bara det att du inte ar van vid den kylan just dar. Jag fryser alltid mycket mer i Spanien och O fryser alltid mer i Sverige sa jag tror faktiskt att man upplever kyla pa olika satt.
KRam och trevlig mandag!

Annika said...

Det värsta i kylväg jag har varit med om i norra VA är -20. Det var i mitten av 90-talet, och det häll i sig i en vecka...PLUS att det var så mkt snö att tom mitt jobb (Monstessoriskola då) var stängt i en vecka!
Nu idag är det bara -3.
KRAM!!

Anonymous said...

parf ad athuga:)