Thursday, January 29, 2009

Vårtecken i AlabamaIdag då jag var ute på min morgonpromenad såg jag det första riktiga vårtecknet här i Alabama. Ett av dessa rosaträd i vårat område hade börjat blomma. Jag vet tyvärr inte vad detta träd heter men det är otroligt vackert då det blommar med alla sina rosa små blommor. Just blommning på bar kvist tycker jag är mycket vackert. Blommorna och dess skönhet framträder mycket mer intesivt då det inte är några blad i vägen. Det finns faktiskt en hel del träd här i södern som blommar just på bar kvist. Jag ser fram emot då Magnolian börjar blomma här om några veckor kanske. Jag blev iallfall väldigt glad och varm inombords då jag såg att trädet med sina vackra rosa blommor stod i blom så smått redan. Det här är foton som jag tog på det förra året.

Jag tycker också att man sakta men säkert börjar märka att solen kryper upp lite tidigare på himlen och att man hör fåglar som man inte hört samt ett mer intesivt fågelkvitter på morgonen. Låter ljuvligt. Jag njuter.På söndag är det något riktigt amerikanskt som går av stapeln. Det är nämligen final i amerikanska fotbollssäsongen som avslutas med Super Bowl. Jag kan lova att varenda amerikan kommer att sitta som fastklistrad framför sin tv på söndag eftermiddag/kväll. Detta är i princip heligt. Det är som om Sverige skulle spela VM-match. Det är även vanligt att man anordnar små fester till just detta evenemang. Man samlas och kollar på matchen ihop och äter plockmat framför tv:n. Matbutikerna har speciell reklam och erbjudanden på varor som man traditionellt bjuder på inför just sitt Super Bowl party. Här nere är det ofta små tilltugg, chips, chili con carne, tacos, pizza eller något sådant. Själv kommer jag dock att skippa det där med super bowl då jag inte är interesserad av amerikansk fotboll. Har ännu inte fattat reglerna och är faktiskt inte speciellt sugen på att lära mig heller. Jag och C kommer därmed att utgöra en mycket liten minoritet som inte kommer att kolla in denna match. Jag vet inte ens vilka lagen är som spelar mot varandra.

17 comments:

Marie said...

åh, vilka härliga bilder! VÅÅÅÅÅR! Här i Svedala dröjer det ett bra tag innan vi får se något liknande...

Annika said...

Nämen OJ, Desiree!!
Vad långt före oss ni ligger. Ska börja rapportera vårtecken på min blogg också vad det lider.
Men det där var imponernade må jag säga!!
Blommande bara kvistar är nästan det vackraste som finns.
Visst märker man en ljusskillnad både morgon och kväll. Det är härligt.
Det är Pittsburg och....och...och...och...och...???? I don¨t know som spelar på söndag. Vi ska iväg på ett party till en svensk kompis. Vi brukar alltid köra sånt. Detär lite kul. Men jag hatar ju fotboll så jag sitter och snackar och äter istället.
Jag tänkte ta med en chili.
Visst, det är årets höjdpunkt på hela sportåret.
KRAM!!!

Marianne said...

Å så vackert! Nästan himmelskt!

Ni får passa på att åka någonstans, garanterat lite trafik när det är Super Bowl!

Kram!

Ninnie said...

Vilka fina vårbilder! Så härligt att våren är så nära nu.
Här hos mej är det inte mycket till vår än...fast jag hörde faktiskt att talgoxarna kvittrade idag, det är ju ett tecken på att våren kommer!
Hoppas ni får en trevlig helg, utan am.fotboll, och att ni får njuta av lite vår!

Victoria said...

Åh, ett sånt fint träd! Det påminner lite om såna där japanska körsbärsträd, kan det vara något sådant kanske? Jag längtar efter blommande träd, vi har inte mycket sånt här nere. Inte mycket till vår heller, om sanningen ska fram. Fast jag hittade faktiskt ett par små förskrämda tulpaner på affären häromdagen, alltid något! ;o)
Kramar/Vic

Anne said...

Så vackert! Håller med om att blommor på bara kvistar är oerhört vackert. Oj, vad tidigt ni börjat fått vårtecken i Alabama. Du får fortsätta rapportera. Jag minns att i fjol var det väl ett show and tell tema som hette vårtecken, tror det var i mitten av mars eller nåt sånt som vi körde det. Det är alltid lika uppskattat och roligt med vårtecken, se bilder och njuta av det. Så en repris på ett sånt tema kanske kan göras senare i vår...
Super Bowl på söndag jag, jag tycker dock det varit extremt lite snack och reklam om det i år jämfört med tidigare. Eller så bara känns det så, men jag tycker det brukar synas och märkas överallt flera veckor innan man inte alls i år. Ha en bra torsdag, kram!

Desiree said...

Marie, det känns underbart att redan få se lite vårtecken. Jo det är en av fördelarna med att bo på sydligare bredgrader att våren kommer mycket tidgare.

Annika, ja helt otroligt. Ni har ju snö och vinter utifrån de bilder du har visat upp och här börjar det redan så smått bli vår. Dock skiftar temperaturen ganska mycket fortfarande med kallt ena dagen och varmt andra. Det sociala med superbowl kan jag tänka mig är trevligt. Man behöver ju inte vara superinteresserad av själv matchen utan kan träffas, umgås och ha trevligt iallfall. Mysigt att du ska iväg på ett superbowl party.

Marianne, tack. Ja det är otroligt vackert.

Ninne, man blir glad av att höra vårfåglarna kvittra. Talgoxen sjunger så vackert.

Victoria, jag tycker också att det påminner om något slags körbärsträd så det är mycket möjligt att det rör sig om detta. Kul att du hittade lite tulpaner även om de var små så blir man ändå glad.

Anne, tack. Toppen då ska jag ta och spara dessa bilder till fredagstemat framöver och kompletera med lite andra bilder. Vem är det som har fredagstemat för februari och vad är listan för de olika teman?? Ha en bra torsdag du också.

Umepojk i Mason, Ohio said...

Vet du inte att det är många av oss som tittar på Super Bowl bara för reklamens skull?

Saltistjejen said...

UNDERBART!!! Viklaet träd! Vilka blommor! Sååå vackert!!!!!!
Och du Superbowl ja. Hm jag har heller inte ritkigt insett tjusningen i Amrikansk fotbol fast det är ju betyyyydligt roligare att titta på än baseboll iallafall!
Har en kompis från Pittsburgh så jag vet att de är med men vet inte riktigt vem de ska möta.
Jaja.... Jag trodde förövrigt att folk kolade även för att se "pausmusiken"... Var det inte i just denna som Janet Jackson visae bröstvårtan för flera år sedan??
Det enda Superbowl party jag varit på var för typ två år sedan och då var det Prince. Och han had sin "fallosgitarr" som han gjorde skuggspel med vilket jag tyckte var extremt roligt!! Haha!!!!!!!!
Jaja, vi lär nog inte titta tror jag. Sak iallafall inte på ngt superbowl party.
Kram!

Desiree said...

Umepojk i Mason, jo du har helt rätt där. Reklamen är faktiskt värd att kolla in för de har ju dels de bäst och dels de nyaste och coolaste reklamsnuttarna. Även sådana som jag som är totalt likgilitiga inför själva sporten gillar ju reklamen.

Saltis, tack. Ja då vet jag nu iallfall att ett av lagen är Pittsburgh då som du och Annika säger. Något superbowl party har jag faktiskt själv aldrig varit på och i år blir det nog inget heller fast jag känner att jag klarar mig ganska bra ändå.

anna of sweden said...

Å, så otroligt vackert!
Ser fram emot när den tiden
kommer till Philadelphia!

chall said...

hm, är inte träden Körsbärsträd? Eller iaf in Kanada är dom bland dom första träden att blomma på våren. Vackra är dom i alla fall.

Vad gäller det här med Superbowl. Pittsburgh Steelers möter Arizona Cardinals (stålarbetare mot Kardinalfåglar). Cardinals är årets uppstickare, dom ha rinte varit i slutspel sen...ehh... 1980? ngt sånt, medan Steelers är ett gammalt topplag.

Oddsen är att Steelers kommer vinna med sjuka siffror. Om inte Cardinals quarterback Herr Kurt Warner kommer att göra något sånt där spektakulärt som att dom faktiskt är i finalen... han är fö mest känd för att han är gammal och att han spelat "vanlig hederlig fotboll" i europa när hans första omgång i NFL tog slut.

Japp, jag har annammat den här fotbollskulturen :) (Det är lite av att jag bor tillsammans med en amerikan som är väldigt intresserad... som nästan alla amerikanska män jag mött här i Memhpis).

m family goes västerut said...

Åh, va härligt. Ser ut som körsbärsträdet hemma på vår gård i Birkastan! Men det blommar i maj... och då är vi kvar här...
Trevlig helg!

Anna said...

Åh, vilken härlig blogg du har! Glad Lördag!!

Kram!

Anna L said...

Ååååå, här e det snö och massa minusgrader....
Lääängtar tills körsbärsträden blommar här också..

Anna, Fair and True said...

Vilka fina rosa blommor! De skulle passa bra på min blogg :)

Miss_WW said...

Ohh vad sotis jag blir.

Min "USA syrra" bor också i Alabama.
Dock i Hueytown för det är ju ganska stort där.

Ibland längtar jag galet mycket efter USA. Sen kommer jag på hur bra Sverige är...