Tuesday, January 13, 2009

Liten kärleksförklaring till min hemstad - Stockholm

Jag hoppas att ni ännu inte tröttnat på Sverige och Stockholmbilder. Här kommer lite fler från Stockholm som ligger mig varmt om hjärtat då det är min hemstad. Dagens blogg får bli en liten kärleksförklarning till just Stockholm från mig. Dessa kort tog jag då det rådde strålande vackert vinterväder. Det var dock rejält kallt med minus nio grader och jag kan som sagt intyga att det var attans så kallt att fota och behöva ta av sig vanten i mer än någon minut.

Älskade Stockholm – du är vacker.

Vacker inte bara om sommaren utan också om vintern i frostskrud.

Stockholm, du är mitt hem.

Här finns mina rötter, min familj och mina vänner.

Här finns alla mina barndomsminnen.

Här finns både trygghet och frihet för mig. Detta är HEMMA.

Kära Stockholm, jag uppskattar dig på ett helt annat sätt nu än innan jag flyttade utomlands.

Stockholm du finns alltid i mitt hjärta.Skymingsljuset lägger sig över staden stax innan fyra tiden på eftermiddagen.Vackert men KALLT!


Då solen inte är uppe många timmar under dagen så här års så gäller det verkligen att utnyttja tiden och soltimmarna speciellt om solen skiner så här vackert.


13 comments:

Fritt ur hjärtat said...

Verkligen världens vackratse huvudstad! Å jag har precis bokat hotell och ska vara där en helg! Jippi!

Anne said...

Nejdå, inte tröttnar man på dessa bilder. Det är extra roligt få se vinterbilder faktiskt. Vilken vacker kärleksförklaring du skrev, det känns att du menar varje ord i den också.
Kram kompis!

Saltistjejen said...

Vilka underbara bilder!!!! Såååå fina! Men jag får nästan lite längtan tillbaks till Stockholm nu när jag ser dem. Trots att jag just var där.
Den sista bilden är bara såååå vacker. Vilket ljus!
Men du det ser ut som det står ngt skrivet i snön. Vet du om det är bokstäver och vad står det isåfall???
Lite nyfiken-
Kram!

Annika said...

"Stocholm i mitt hjärta, låt mig besjunga dig nu. Åldrad i ungomlig grönska, öarnas stad det är du. Bland städer jag känner i världen är du den stad dom fått allt. genom mälarens kärlek till havet en blandning av sött och salt..."
Jag kan inte låta bli att skriva textraderna ovan...
:-)

Stockholm är den vackraste och den käraste staden i denna värld!!
TACK för fina bilder!
Njuter av dom!!!

Jättekram!!

Emmama said...

Jag ÄLSKAR Stockholm och tycker det måste vara en av de vackraste städerna i världen! Har dock alltid sagt att jag inte vill bo där utan ha Stockholm som en stad att kunna åka till då och då - ha den som lite vardagslyx! :) NU är det ju för långt att åka ens ibland men jag hoppas snart komma dit igen! Kram på dig!

Desiree said...

Fritt ur hjärtat, låter härligt med en fin Stockholms weekend. Jag tror du kommer få det toppenbra. Vilket hotel ska du bo på?

Anne, ja det var kul att fota denna vackra vinterdag. Jag trodde inte att stockholm skulle kunna vara minst lika vacker på vintern som om sommaren. Hade nog förväntat mig att det skulle vara grått och trist väder då jag var där nu och istället känner jag att jag verkligen hade tur som fick uppleva strålande vackert vinterväder.

Saltis, ja visst är det läckert ljus på sist bilden. Jag gillar den själv väldigt mycket. Jag stod uppe på St.Eriksbron och tog kortet med broräcket som stöd. Jag såg de där stora bokstäverna i snön men jag vet faktiskt inte vad som stod där. Kanske klarar du att läsa om du klickar på bilden för att få den större? Nu blev jag faktiskt också riktigt nyfiken.

Annika, tack för dessa vackra rader om Stockholm. Verkligen underbart att läsa. Kul att du och övriga ännu inte hunnit tröttna på mina Stockholmsbilder.

Marie said...

Va fint!

Desiree said...

Emmama, javisst är det en härlig och vacker stad. Verkar som vi är många som älskar stockholm.

Marie, tackar.

Petra H said...

Jättevackra bilder Desiree!! Jag är, som en typisk skåning, inte jätteförtjust i Stockholm - eller rättare sagt, jag skulle nog aldrig (man ska aldrig säga aldrig) kunna bo där, men jag kan absolut erkänna att Stockholm är en mycket vacker stad - mycket vackrare än Köpenhamn ;-) Och jag ser verkligen framemot att besöka huvudstaden om några veckor!!
Stor kram från skånskan :D

Marianne said...

Så vackra bilder av älskade Stockholm! Vilken fin kärleksförklaring, den borde ingå i en bok om Stockholm.

Jag har ju två högst älskade städer i mitt hjärta: Stockholm och Istanbul. Lika vackra fast på olika sätt och två helt olika själar, men båda två enormt besjälade.

KRAM!

My White Cottage said...

Åh, så många härliga bilder från Stockholm du bjuder oss på! Det är verkligen en vacker huvudstad vi har. Besöken där har dock blivit betydligt färre sedan vi flyttade till Österlen... Nu blir det att vi väljer Köpenhamn istället, inte fel det heller förvisso men ändå... Vi har pratat om att åka upp med killarna och gå på museum, besöka slottet mm. Barnen våra älskar att gå på museum och det finns ju verkligen massor av den varan i Stockholm!

Må så gott!
Många kramar Jenny

Sporty Spice said...

Underbara bilder som får ett stockholmshjärta att klappa lite snabbare.

Anna, Fair and True said...

Åh, vilka fina bilder! Stockholm är bra vackert alltså! Vi brukar säga det jag och Peter ibland när vi är ute och promenerar på en sådan där fin dag - "vad fint det är här alltså, varför skulle man vilja bo någon annanstans?!". "Varför klagar vi och egentligen skulle vi nog tröttna på ett ställe där det var varmt året runt fast vi klagar på de kalla vintrarna."