Friday, May 29, 2009

Fredagstema - Inspiration


Sista fredastemat för maj som Musikanta är värdinna för är inspiration.Inspiration till en mängd olika saker tycker jag man hittar dagligen i sin vardag. Vad gäller inspiration till bloggen och skrivandet hittar jag i min vardag då jag varit med om något interessant, spännande eller annorlunda som jag vill dela med mig av till er andra. Det kan vara en plats, något man hört, sett eller upplevt. Jag inspireras också av att läsa andras bloggar. När det gäller foton och mitt fotointresse inspireras jag ofta av vackra bilder som jag sett i böcker, tidningar eller på de fotobloggar jag brukar besöka dagligen. Det kan också vara något vackert man ser ute i naturen eller på annat håll som man känner instinktivt att detta vill jag försöka fota på si och så sätt. Inspiration till matlagning hittar jag främst genom tidningar, bloggar och citer på nätet med bilder och recept. Det är framförallt bildern som jag tycker lockar mest till att prova på nya recept.

Jag tycker faktiskt att man ständigt finner inspiration från alla håll och kanter när man minst anar det. Man hör en låt man gillar, finner ny musik eller ny artist på så sätt om man fattar tycke för. Man kanske hör en låt på radion eller när man sitter på ett spinningpass som man fastnar för. Man ser något på tv som man inspireras av eller någon reklam. Man läser, hör talas om, eller för höra någon berätta om en plats, resa, tips, recept med mera med mera som gör att man känner – ah det där skulle jag vilja prova att göra. Det finns så mycket att inspireras av och personer som inspirerar en.

Nu är det iallfall fredag och helg, jippi! Ska bli underbart. Det har varit en intesiv vecka med resor, intryck, jobb och mycket mer. Ska bli skönt att få pusta ut lite. Handla har vi tyvärr inte hunnit denna vecka och kylen gapar nu tom så den får vi ta och fylla på imorgon. Sedan har vi faktiskt en timmes massage inbokat imorgon eftermiddag. Det passar mig utmärkt att få ligga och bli lite knådad, very very nice! Det ska bli fint väder i helgen har lovats. Tydligen var det riktigt uselt förra helgen så vi är riktigt glada att vi for iväg till karibien och fick njuta av det vackra Puerto Rico istället för att kura inomhus medans regnet vräkte ner hela långa memorialhelgen.

Här i USA har det ju redan varit morsdag men jag vet att det är morsdag på söndag i Sverige och jag vill passa på att önska min älskade Mamma en riktigt fin morsdag även om jag inte kan vara där och krama om dig och fira dig. Men nu är det ju knappt bara tre veckor kvar tills jag far till Sverige och då får jag krama om min kära älskade mamma. Ha en fin morsdag Mamma!

Nu är ju maj slut och när det gäller fredagstema så blir det nya teman under juni månad. För juni månad är vi faktiskt tre värdinnor nämligen jag själv, Annika och Petra. Vi har tillsammans bestämt teman och jag hoppas att ni kommer att gilla att skriva eller läsa om dem eller bägge. Detta med fredagstema eller Show and Tell som det från början döptes till är något som en av bloggarna som bor i Texas kom på. Tanken bakom fredagstema eller Show and Tell är att man väljer ett tema där man visar upp något och berättar kring detta ämne. Det är bilden eller bilderna som ska spela huvudrollen i fredagstemat medans texten ska fungera som en lättare beskrivning eller stöd/tolkning av bilden(erna). Ämnet väljs av månadens värd/värdinna och ämnet (bilden) kan ha något att göra med något som är aktuellt för den månaden/årstiden eller vara något annat som man vill visa upp och berätta kring. Ämnet är ofta ett ord, egenskap, färg som man sedan tolkar relativt fritt kring. Vem som vill är hjätligt välkommen att hoppa på och hänga med. Man talar då om att det är fredastema man skriver och länkar sedan till månadens värd/värdinna som bestämt temat och sedan är det bara att köra med sina bilder och sin text. Under juli månad blir det paus och sommarlov från fredagstemat. Men här kommer nu teman för juni månad.


5 juni-Blågult

12 juni-Halvårskoll (hur ser ditt bildarkiv ut nu jämfört med ett halvår sedan)

19 juni- Sommardag/sommarkväll

26 juni- StadensljusHa en toppenhelg!

15 comments:

Saltistjejen said...

Jag sag era teman pa Annikas blogg ocksa. jatteroligsa och bra teman tycker jag!!!!! Skoj!
Jah gar dock varit lite dalig pa detta med bilder till mina teman. ibland blir det bilder ibland inte....
Och du, ni far ha en riktigt skon helg nu. Massage later superherligt! Efter att ha haft en sadan intensiv helg i PR behover ni nog vila och abra "vara" ocksa.
Kanner lite likadant sjalv efter forra veckans besok.
Stor kram!!

Saltistjejen said...

Oj glomde saga det Desiree, men din blogg tycker jag ofta inspirerar mig!!!!!!!! Dina underbart vackra bilder och dina berattelser om allt ni ser och gor!
Kram!!

Molly said...

svar: vad kul :) jag håller tummarna för dig :) ska du läsa i USA eller på karolinska? jag sökte den utbildningen förra året och kom in, men just då var jag inte redo att börja, dessutom var det mitt 15:de val.
jag önskar dig all lycka till :)
ha en bra helg! kramar

Annika said...

Ja, vi finner inspiration på liknande sätt du och jag. KUL!!
Visst är det så att man kan bli inspirerad av nästan vad som helst.
Önskar dig en lugn helg.
Vädret lär ska bli bra, och det tar vi tacksamt emor.
UNDERBART med massage!!! Härligt!!
Kramar!!

Marie said...

Den första bilden är ju overkligt vacker! Något som du borde sätta upp på canvas eller nåt, jättefin!

Håller med, inspiration hittar man på alla möjliga ställen och hela tiden! Jag tyckte det här temat var riktigt svårt! :)

leopardia said...

Visst är det så, att inspirationen finns överallt... Dock började jag fundera lite på om jag någonsin blivit inspirerad av någon reklam och tänkte på alla trista reklamfilmer på tv, men så kom jag ju på alla fina tex parfymreklamannonser i glossiga magasin.

Anonymous said...

Visst kan man hitta inspiration överallt i vardagen! Både för bloggen och helt generellt. Jag gillar också dina blogginlägg, du skriver om intressanta ämnnen och så alla dina vackra bilder så klart.
Åh, en massage skulle jag också vilja ha - men nu har jag äntligen kommit ur min trötthetssvacka, sov gott inatt och var ute på min PW imorse + gjorde work-out när jag kom hem.
Trevlig helg!
KRAM till er båda!

Fritt ur hjärtat said...

Jag finner också inspiration lite varstans. Foto inte minst, både att fota men också att titta på andras vackra foto.
Massage..mmm. Ha en bra helg.

Kul tema ni valt och jag hoppas på en uppryckning så folk är med och inte bara levererar som jag upplevwer nu. Kommunikationen med kommentarerna behöver både vi och temat, det inspirerar:-)

Desiree said...

Saltis, åh vad kul att du gillar de teman vi valt! Jag vet att det inte alla gånger är lätt med bilder. Om du inte har några egna så kan du alltid hitta något via nätet. Jag tycker alltid att du är så duktig på att hitta passande bilder och fina bilder då du letar på nätet. Jag brukar inte alls hitta lika bra. Dina egna bilder är självklart ännu fina och alltid kul att få ta del av. Jo visst är det kul på så många sätt med både resor eller att få besök men det är som du säger intesivt och man behöver en liten viloperiod för att ta igen sig en smula. Detta får därmed bli en lugn och skön helg och den där massagen kommer verkligen att sitta fint känner jag :-)

Åh vad glad jag blir av att min blogg skänker dig inspiration. Tack så jättemycket! Åh gulle dig.
Kram.

Molly, tack så mycket. Jag har sökt utbildningen på Karolinska faktiskt. Jag har ju redan en molekylärbiolog utbildning som jag delvis får nytta av. Jag behöver därmed inte plugga alla 180 poäng utan kommer att kunna tillgodo räkna mig en hel del kemi och biologikurser redan så det är jag extra glad över. Nu hoppas jag bara att både du och jag kommer in på de utbildningar vi sökt :-)

Annika, japp inspiration finns överallt det gäller bara att vara mottaglig. Toppen att även ni får fint väder. Här har det ju regnat två helger i rad nu så det var skönt att vi var bortresta förra helgen iallfall som också var långhelg. Hade varit öken att sitta och kura inomhus en hel sådan helg. Ha det gott.
Kram.

PS Kul att vi fått sådan positiv feedback vad gäller valen för fredagstemat till juni. Jättekul ska det bli.

Marie, tack jag gillar den faktiskt också jättemycket. Den är som du säger värd att sätta upp eller rama in eller göra något med den. Det är ju ett av träden jag fotade i Puerto Rico.

Leoparida, javisst finns det massor av bra och vacker reklam att faktiskt inspireras av. En hel del sådan när man börjar tänka efter faktiskt.

Petchie, tack så mycket. Skönt att du har fått vila upp dig lite nu och fått en god natts sömn. Det är jättekul med besök och gäster men det brukar också bli intesivt (jag vet precis hur det är) och man behöver få tillbaka lite vardag och vila efter en sådan period. Jag tycker du är så duktig som kör PW i det tropiska klimatet. Jag hade ju tänkt att jag kanske skulle hinna/orka med en liten löprunda på stranden någon morgon men jag var för trött och dessutom fick den där tropiska fukten mig att lacka av svett även efter bara en promenad på beachen. Jag har dessutom haft lite känningar i mitt högra knä så jag bestämde mig för att ta det lungt. Jag måste som sagt beundra dig för att du kör PW i det Puertorikanska klimatet. Du ska verkligen ha extra credit för det.

Fritt ur hjärtat, tack kul att du också gillar de teman som jag och Annika valt tillsammans. Jag hoppas att det blir bra. Foto och att fota är verkligen kul på så många sätt. Ha en bra och skön helg.

Musikanta said...

Vilken underbart vacker blogg du har skapat - det svarta är en så fin inramning till dina fantastiska foton.

Du borde kanske ägna dig åt att skapa vackra hemsidor åt företag eller kommuner etc. när du kommer hem till Sverige igen!

Roligt att läsa om er resa till Puerto Rico. Det verkar ju också som personkemin mellan er och Petchie och hennes Oscar stämde precis. I alla fall såg det ut som om ni hade det mycket trevligt tillsammans...
Varm kram/M

Musikanta said...

Jag glömde att säga att det var intressanta teman som ni har hittat på för juni. Får väl fundera lite extra på det sista - jag som bor på landet :-).

Millan said...

Jatte roliga teman for juni! Jag hanger pa! :-)
Ja inspiration ar verkligen nagot man hittar precis var som helst och narsom helst i livet.
Later skont med en slapparhelg efter en intensiv helg forra helgen och vecka efterrat. Ha det toppen! Kram

Erica said...

Jättebra inlägg om inspiration! Jag håller med om att man får inspiration lite överallt i vardagen. Och jag känner igen det med att få inspiration till foton när man är ute i naturen :)

Förresten; jätteroliga teman för juni! Ska bli riktigt roligt att skriva om dem :)

Carl Bruder's personalia said...

Musikanta,oj tack så jättemycket blir otroligt glad och hedrad över det du skriver. Vad kul att du gillade den nya layouten så mycket. Jag som gillar att fota en hel del tycker faktiskt att den svarta bakgrunden hjälper till att framhäva foton bättre än vad den vita gjorde. Tack. Kul även att du gillade de nya fredagsteman. Ja du får klura lite då det gäller det sista men kanske ha du besökt någon stad och tänkt på ljuset eller har något foto från något sådant tillfälle. Det behöver ju inte vara kvällsljus utan kan mycket väl vara morgon eller dagsljus också.

Erica, tack kul att få så mycket positiva reaktioner för de teman som jag och Annika valt.

Anna, Fair and True said...

Så sant det där om vardagsinspiration eller vad man ska kalla det! Jag kommer på en massa bloggteman varje dag fast jag hinner tyvärr bara blogga om en bråkdel :)