Friday, May 1, 2009

Fredagstema - Valborg


Bild från DN

Värdinna för fredagsteman för maj månad är Musikanta. Första fredagen ut har hon valt ämnet Valborgsmässoafton/Sista april/Första Maj. Här i USA firas ingen av dessa utan de går helt obemärkta förbi. Det blir därför svårt att skriva ihop något aktuellt eller passande vad gäller detta tema känner jag. I Sverige brukade jag faktiskt inte fira valborg så himla mycket heller. Jag minns dock att jag under mina bardomsår brukade gå upp till någon brasa med mina föräldarar. Att man stod där och tittade på elden, sprang omkring och lekte, eldade pinnar, åt grillad korv och att valborgsfirandet på något sätt verkligen markerade att nu var våren kommen. När jag tänker på valborg så tänker jag just på brasor, svala vårkvällar, studentsång osv. Detta känns så otroligt svenskt och det är det ju också. Första maj har alltid för mig varit en skön ledig dag. Jag har aldrig deltagit i något politiskt första maj tåg eller något sådant.

Vad händer här under valborg och första maj. Inget speciellt alls. Det är en helt vanlig helg i Alabama. Inte för mig och C dock för vi sticker till Washington D.C idag. Vi ska hälsa på Annika och hennes familj kanske hälsar vi kort på Obama och hans familj också om vi hinner ;-)
Det ska bli jättekul. Flighten går ikväll vid 18 och vi beräknas vara framme hos Annika i Reston vid 21-22 ungefär. Sedan ska vi ha en hel dag imorgon inne i Washington. Jag har sett till att packa med mig ett par bra promenadskor för här kommer det minnsan att knatas hela dagen lång. Sedan flyger jag hem på söndag eftermiddag medans C stannar i Washington på en konferans fram till på onsdag.
Jag hoppas att ni som bor i Sverige får en riktigt trevlig valborg. Här kommer iallfall lite fina blommor från Alabama som idag får pryda bloggen.


Här är några av våra vackra rosor. Den stora lila blomman (tror att det är en Clematis) växer också på våran tomt. De mindre lilla blommorna fotade när jag hade kameran med mig på en av mina morgonrundor för en gångs skull.

En vacker Iris. Jag skickar den som hälsning till en speciell tjej där hemma som heter Iris som precis fyllt 3 år. Grattis igen Iris här kommer en fin blomma till dig.Efter regn kommer sol.
Trevlig helg och trevlig valborg och första maj allahop.

11 comments:

Anne said...

Regndroppar på blommor är så fint, de blir ännu vackrare och mer levande på nåt sätt då. Nice med helgutflykt! Annika brukar ju säga att våren är perfekt årstid att besöka DC så ni kommer säkert ha det helt underbart.
Jag kom att tänka på det här med Valborg, det firas ju som bekant inte här men om man ska jämföra nån helg med Valborg så är det väl i så fall Memorial Day. Visst, egentligen firar ju den till minne av kvinnor och män som stridit för USA men mer inofficiellt så är det ju första dagen på sommaren, kanske man kan säga att "fira" lite att nu är sommaren här...
USA's labor day (arbetarnas dag som 1 maj i Sverige) firas ju som vi båda vet i september. Läste på nätet att USA har valt, till skillnad från andra länder, att ha sin arbetardag i september istället för man vill inte förknippas med vänstern och socialisterna som ju har arbetardagen i maj. Socialism är som sagt inte poppis här.
Hoppas ni får en riktigt skön och rolig helg!

Annika said...

Ja, snart kommer ni!!
Otroligt!
HOPPAS nu att vi ska ha tur med vädret, hoppas. Regnet hänger i luften, men det är ganska varmt. Exakt, ta med bra skor för nog 17 ska vi gå imorrn.
Sen ska vi äta en god middag :-)
NI är SÅÅÅÅÅ välkomna!!!
Jättestor kram!!

Taina said...

Ja, Valborg går en hel förbi om man inte läser en svensk tidning på nätet. Samt ser alla hysteriska vänner på Facebook om hur mycket de ska grilla och ha kul. Nä, har är det bara en vanlig helg om man nu inte bestämmer sig för att "ta med sig" en del av traditionerna. Grannarna skulle väl bli förskräckta om de såg oss börja med en stor kase! Hahahaha, vi är ju ändå de där udda grannarna from Sweden ;)
Ha det så kul i Washington!

Anonymous said...

Vilka vackra bilder! Trevlig helg!

Saltistjejen said...

Ja vi firar inte alls valborg här.
Hoppas nu att ni får en riktigt bra helg i DC med Annika och henns härliga familj!
Ser fram emot att få se och läsa mer om det senare!
Jag gillade DC när vi var där för 2 år sedan. Staden känns så REN. på ngt vis så PRYDLIG jämfört med NYC, haha!
Vackra foton på era blommor också!

kram!

Erica said...

För mig är valborgs också mest förknippat med barndomen. Nu för tiden tycker jag inte det är särsilt speciellt (annat än att det blir officiellt vår).

Hoppas du får en jättetrevlig helg!

Millan said...

Vilka vackra foton pa varblommarna!! Underbara farger. Iris ar ett sa fint namn. Det hade jag som ett av mina favvo namn nu nar vi skulle valja till Sofia men Ben holl inte med sa det blev det ju inte...
Vilken rolig helg ni har planerad!! Hoppas ni far det jatte bra hos Annika och hennes familj! Stor kram

Musikanta said...

Tack för fina bilder! Jag har också många minnen från valborsmässofirande tillsammans med min familj när jag var liten. Min pappa sjöng i en manskör som alltid uppträdde på Valborg. Så familjen skulle naturligtvis vara med där och heja på honom!
Kram/M

Anna, Fair and True said...

Ha så jättekul i DC! Och hälsa Obama!

Cathrine said...

Jag tycker att Valborg är så mysigt! Men jag hade nog inte firat något speciellt om jag inte haft barn. För dem så är det brasa, lotter, sockervadd, ponnyridning och en massa annat kul:)

Västmanländskan said...

Vilka vackra foton. Hoppas ni hade en härlig helg!