Thursday, May 7, 2009

Torsdagsplock


Något jag gillar som slagit stort här bara under de åren vi bott här är olika tygkassar. Dels är det ju toppen för miljön att man faktiskt försöker få folk att använda tygkassar istället för de en million flortunna plastkassar som man annars får då man handlar mat dels så tycker jag att många av tygkassarna är riktigt vackra och dekorativa. De flesta butiker här nere i södern har nu sina egna tygkassar med olika färger och design. De är så pass vackra och dekorativa att man köper dem just för att de är så fina. Det här knepet funkar ju onekligen för det får betydligt fler att köpa och använda sig av dessa. Hemma har jag själv flera stycken. Den lilla blå är från Whole Foods och jag tycker att storleken på just denna är toppen att ha med lunchen och lite annat extra till jobbet. Häromdagen var jag inne på bokhandeln, Barnes and Noble och då såg jag denna svarta tygkasse med grönablad motivet som jag föll för. Den är dessutom lite större model så att jag får plats med mer om jag skulle vilja. Snygga, bra, funktionella och praktiska skulle jag summera dessa tygkassar som.

Sedan kunde vi faktiskt igår skörda vår allra första lilla tomat från våra egna buskar på tomten igår. Liten men naggande god. Det är något speciellt med frukt och grönt som man odlat själv. Det är C som är hemmets tomatodlare. Vi fick dela på denna lilla goding då det var den första och enda hittills men det bådar gott för det kommer fler. De behöver bara lite mer tid för att mogna. Sedan ser jag verkligen fram emot att blåbären på blåbärsbuskarna ska mogna här till juni. Ska bli sååå gott!Ha en bra torsdag.

13 comments:

Marie said...

Visst är det underbart med hemodlade tomater! Smakar ju himmelskt gott! Nu kan jag knappt vänta på våra tomater! :D

Saltistjejen said...

Å egna tomater är ju bara såååå goda!
och tygkassar är super!
Kram!

Jenny said...

Ni ligger definitivt före med tomaterna i USA, här (Sverige) brukar det inte bli några före midsommar.

När jag åker och hälsar på min bror i höst i USA ska jag definitivt köpa den supersnygga tygkassen från Barnes & Noble!=)

Taina said...

Har du blåbärsbuskar i trädgården? DET är något jag saknar här, blåbär. Köper ibland på affären men de är ganska smaklösa. Inbillar mig att de är nyttiga dock ;)
Tygkassar använder jag också. Dock inte så fina som du har hittat. Våra är mest gröna. Med ett vitt fult märke. Jag har dessa BARA till affären.
Ha en fin dag!

Desiree said...

Marie, japp det kändes verkligen lyxigt att dela på den där tomaten även om den var liiiiten.

Saltis, tummen upp för både tygkassar och hemodlade tomater :-)

Jenny, vad kul att du ska till USA till hösten och hälsa på din bror. Vart i USA bor han? Ha ha jo när det gäller tomater så märks det nog att jag bor på sydligare bredgrader här nere i Alabama.

Taina, ja vi har faktiskt blåbärsbuskar (amerikanska blåbär dock och inte den svenska varianten fast jag gillar de amerikanska blåbären). Ja blåbär är rena rama nyttokuren. Det är bara att frossa i dem med gott samvete. De innehåller mycket vitaminer och antioxidanter som är bra för hälsan.

Annika said...

MUMS!
Vad gott, Desiree!
Tygkassar är bäst!! OCH glädjande nog ser jag fler och fler som använder dom i affären. Det är BRA!!!
Blåbär är så gott!! OCH jag är extremt svag för den amerikanska sorten. Den är godare än svenska blåbär.
KRAMAR!!

Desiree said...

Annika, ja det är toppen med vackra tygkassar och visst är det så att de amerikanska blåbären är supergoda! Mums ja. Jag inväntar ivrigt att våra ska mogna.

Anne said...

Vad fin kassen från Barnes and Noble är, den gillar jag skarpt. Måste spana efter dem nästa gång jag är på B&N. Jag tycker också det är så roligt att de gör tygkassarna vackra, det är nästan så man vill samla på dem. Jag tycker de håller riktigt bra också, jag har ingen tygkasse som spruckit eller gått sönder utan de verkar vara väldigt hållbara även med mycket användning.

Desiree said...

Anne, där har du helt rätt också att tygkassarna har en riktigt bra kvalité. Jag har inte heller någon som gått sönder ännu. Det fanns flera mönster på bokhandeln. De sålde också en uppsjö av olika book bags som var lite mer påkostade i olika fäger och design.Fanns mycket trevligt att välja på. Denna var riktigt billig bara 1.49 har jag för mig. Man kan verkligen köpa flera stycken utan att ruinera sig.

Mia said...

Vilken söt liten tomat! Den ser verkligen god ut. Och vilka fina påsar! Tycker det är en kanonbra idé att butiker säljer tygpåsar och snygga sådana med. Vi har knallblå stora tygkassar som det står Coop på med STORA bokstäver. Inte alls lika fina som dina och de används bara till Coop och tillbaka! Kram!

petchie said...

Jag har en likadan Barnes & Noble kasse som vi köpte i NJ i höstas - vi har ju inte B&N i PR utan bara Borders. Jag gillar också att det säljs mer och mer återanvändbara kassar i affärerna men än så länge kör vi med våra Ikea-kassar när vi handlar, de är definitivt bäst! (inte de blå utan lite mindre, som är mer bärvänliga)
Kul med egen tomatodling! Jag odlade tomater våren & sommaren 1998 (!!) men var tvungen att flytta från min lägenhet balkong innan de blev mogna - jag flyttade hem och där hade min mamma så många tomatplantor att jag gav mina till egen kompis mamma som blev överlycklig! Hon snackar fortfarande om hur goda "mina" tomater var ;-)
Trevlig helg!
Kram

Anna, Fair and True said...

Oj, det var verkligen en snygg tygkasse!

Jenny said...

I höst bär det av från Frankrike till Detroit för min bror och hans familj, ska bli kul att äntligen få se det stora landet i väst.=)