Wednesday, June 24, 2009

Äntligen Framme

Nu är jag framme. Resan har gått bra. Jag hade ju inte världens bästa plats på planet över altanten. Jag fick tyvärr sitta i mitten på raden med fyra i mitten men det gick ändå bättre än vad jag hade förväntat mig. Resan började dock med en ganska kraftig försening redan i Birmingham. Mitt plan skulle kommit iväg vid niotiden på morgonen men jag kom inte iväg förrän vid halv tolv pga av något datorfel. Detta gjorde dock ingenting då jag ändå hade 6 timmars layover i Chicago så jag behövde inte oroa mig för att missa mitt anslutande flyg. Därmed blev väntetiden i Chicago inte så lång. Jag blev upphämtad på flygplatsen av mina föräldrar. Jag och alla väskorna kom fram välbehållna.

Jag inser att jag redan har fått lite att pyssla med då mitt svenska pass visade sig ha gått ut förra månaden. Som tur var hade jag ju mitt amerikanska pass att kunna ta fram. Så nu ska jag fixa nytt pass nu när jag är här. Jag insåg också igår att jag igen glömt min kod till mitt bankkort så jag fick spärra och ansöka om nytt. Det mobilnummer som jag skickat ut till vissa av er är också felaktigt då jag var tvungen att köpa ett nytt startpaket för att det nummret jag hade innan blivit inaktivt. Ni kan så länge nå mig via min G-mail eller ringa hem till mina föräldrar där jag bor. Jag återkommer med det nya mobilnummret.

Vädret är strålande vackert sommarväder här och jag njuter för fulla muggar. Det är helt lagom med ca 22 grader. Så himla skönt att slippa den där riktiga hettan och fukten som fanns i Alabama. Nu försöker jag bara komma över jetlaggen. Lyckade bara sova någon timme på planet och var sedan vaken fram till 20 på kvällen här i Sverige men sedan har jag sovit gott hela natten iallfall och inte vaknat av det tidiga morgonljuset. Här är nu klockan 08 på morgonen för min kropp är det mitt i natten fortfarande men jag ska nog vara inne i matchen snart.

Känns otroligt skönt och härligt att vara här och vara framme! Underbart!

9 comments:

Marianne said...

Skönt att höra att du är framme ordentligt och att allt har gått bra. Det kan ibland vara bra med förseningar när de sprider ut väntetiden lite.

Vilken tur att du har ett amerikanskt pass också! Och att du har gott om tid att ordna ett nytt nu när du är hemma, så att du slipper åka till konsulat eller ambassad.

Njut nu för fulla muggar av väder, familj och vänner!
Kramar!

Millan said...

Vad bra att du kommit fram ordentligt aven om du hade en lite jobbig resa. Att sitta i mitten ar ingen hojdare. Men skont att forseningen inte hade nagon effekt pa hela restiden trots allt!
Sa skont att vara framme nu och veta att du har en hel sommar att bara njuta pa! :-)
Vi ses soderut! Kramar

Desiree said...

Marianne, japp det var verkligen bra att jag hade mitt amerikanska pass så att jag inte stod där och inte blev insläppt eller något. Nu håller jag på att ta tag i passfrågan så det ordnar sig säkert. Tack så mycket. Jag njuter allt vad jag kan. Hoppas att du inte smälter bort helt i hettan. Sköt om dig.

Millan, jätteskönt att vara både framme och hemma. På vägen tillbaka har jag iallfall ett bra säte på planet så det känns jättebra. Jag fick ju tag på den här biljetten så billigt att jag tyckte att jag gott kunde offra mig att sitta på en dålig plats. Det var ju dessutom näst sista platsen på hela planet då jag köpte biljetten. Ha det bra och vi hörs så att vi kan träffas i Karlskrona :-)

Annika said...

SÅ underbart att du är framme!!!
Helt fantastiskt SKÖNT!!
Det gjorde ju inget med förseningen heller...
jag har faktiskt bokat in ett Sthlmsplan från KPH som går sent vilket gör att jag har fyra timmar på Kastrup. Oh well, vis av erfarenhet vet jag att mkt kan stoppa planet i DC, vädret inte minst.
Ja, jag mailar dig sen!! OCH njut av det strålande väder som råder därhemma!!!
KRAM!!!

Saltistjejen said...

Ah vad underbart att du är framme och att Sverige visar sig från sin finaste sida!! :-)
Lite trist med resan, men sådant kan man ta när man väl är på plats.
Njut nu och stressa av!
Haha jag skrattade att du misssat att passet gått ut. TUR du har två! Och detta med att saker i Sverige inte fungerar riktigt när man kommre dit är alltid lite frustrerande. Som att telefonkortert inte längre fungerar etc. Men det är ofta hyfsat lätt att åtgärda.
Ta hand om dig nu!
Kraaam!

Inger said...

Välkommen till Sverige!
Visst har vi fixat härligt sommarväder så passa på och njut!
Önskar dig en jättetrevlig vistelse
nu när du är hemma. Anar att kameran har fått följa med, ser fram emot lite bilder någon gång ibland. Framförallt, ha det så jättebra!

Suzesan said...

Alltid skönt att höra att bloggisarna når sina semestermål. Åhh nu hoppas jag allt ska vara ledigt skönt och härligt för dig. Ihop med vänner nära och kära.

Tur med passet. Ojsan.

Ha en bra semester och sommar.
Kram
/Susanne

Desiree said...

Annika, nej det gjorde ju absolut inget med förseninge för min del. Jag är bara glad att jag hade en rejäl marginal med tid. Du gör klokt i att också sett till att ha det så. Som du säger är det nog så att man blir vis av erfarenheten och man inser snabbt att det är mycket som kan orsaka förseningar och att detta är så vanligt också. Ha det gott sista dagen och ta det lungt. Ha en riktigt skön dag.

Saltis, ja verkligen tur i oturen att jag hade mitt amerikanska pass som jag kunde ta fram annars vet jag inte hur jag skulle ha löst det hela. Nu håller jag mig bussy med att ta tag i koder och fixa telefon och pass och allt annat som strulat. Men som sagt det löser sig. Ha en riktigt skön helg utanför stan.

Inger, tack så mycket. Känns verkligen härligt och underbart att vara här nu. Visst har kameran fått följa med så att jag kan bjuda på lite fina bilder. Här är ju så otorligt vackert just nu.

Suzesan, tack. Jag njuter redan och kommer säkerligen att fortsätta göra så. Känns som sagt fantastiskt att ha en hel sommar här.

åsa said...

skönt att allting gick bra med resan! Lycka till med passet och njut av Sverigesommaren!