Wednesday, June 3, 2009

Puerto Rico - Sista kvällen och dagen


Det var tyvärr redan dax för oss att bege oss hemåt mot Alabama och lämna det vackra Puerto Rico och vårat fantastiska värdpar. Det var underbart att få träffa både Oscar och Petra. Det var allra första gågen som jag och Petra träffades. Vi har ju lärt känna varandra genom våra bloggar. Men bloggvänner är och blir ofta även vänner i verkliga livet också. Jag hoppas att vi snart igen får chansen och tillfället att träffa Petra och Oscar igen vare sig det blir i södern och Alabama eller Stockholm eller någon annanstanns i världen.

Jag steg upp tidigt och såg att solen lyste vackert på havets vågor utanför. Jag tog därför på mig mina skor som faktiskt hade lyckats torka under natten och min kamera och begav mig ut på en morgonpromenad längst med stranden. Vattnet och vågorna blänkte vackert i solskenet. Luftfuktigheten här i tropikerna är otroligt hög. Det tog inte lång tid förrän min hud glänste av svett heller fast jag bara promenerat. Jag blev så varm att jag var tvungen att ta mig en andra dusch så snart jag återvände till lägenheten. Medans vi åt frukost så drog det in ett tropiskt regnväder. Ett sådantdär riktigt skyfall. Jag var glad att jag hunnit med att faktiskt få gå den där strandpromenaden och fått fota en hel del innan det stora skyfallet.

Efter frukosten och då vi packat ihop våra saker var det dax att bege oss mot flygplatsen. P och O körde oss återigen ut till flygplatsen och vinkade av oss där.Lite beach bilder från stranden utanför P och O´s lägenhet. Jag gillade den här hotelbyggnaden/resturangen eller vad det nu kan vara som liknar en gigantisk mussla.

Stranden utanför Petras lägenhet var helt underbart vacker.Här står jag och C framför den vackra fontänen.

När vi gick längst med kajen och vattnet så kom det förbi ett gigantiskt kryssningsfartyg. Man hörde musiken på långt håll. Kanske var det just någon sådan som Annika åkte på sin kryssning med.Efter middagen gick vi en härlig kvällspromenad. Jag tyckte det här enorma trädet var så himla läckert med alla sina luftrötter hängandes.Här är den vackra fontänen.


Detta var något nytt. Popcorn med Pina Colada smak har jag aldrig provat och jag vet inte hur gott det skulle vara egentligen vad tror ni?
Sista kvällen fick vi njuta av en underbart god middag på Café La Princessa. Jag gillade de danska varianterna av Le Klint lampor som de hade hängt upp i träden. Det var en otorligt mysig resturang där man satt utomhus. Jag förstår verkligen att detta är ett av P och O´s favoritställen. God mat och mycket trevligt ställe.


Slutet gott, allting gott. Hemfärd till Sweet Home Alabama. Tack än en gång Petra och Oscar. Vi hoppas få se er här i södern till hösten kanske?

6 comments:

Annika said...

DÄR var vi också, på La Princessa! Visst ar det coolt med lamporna!
OCH musiken! OCh grodorna som kväkte..
Vilket ställe! Undrar just hur många ggr Petra och Oscar varit där? Hihi!
NÄSTAN rätt på kryssningsbåten, den du har på bild är en Carnival Cruises båt, vi åkte med Royal Caribbean. Men kryssare som kryssare...STORA är dom, och coola är dom där dom stävar fram som stora städer i natten.
Ja, luftfuktigheten var enorm på PR!!! Jösses vad jag svettades där!!!
PUST!!
OCH JA, visst är det otroligt häftigt med alla bloggare man träffat IRL som blivit riktiga vänner.
Jag upphör aldrig att förvåna mig över DET!!!

Kramar från ett regnigt DC, och kallt...16 grader....

Desiree said...

Annika, tyvärr blev kryssningsbilden lite suddig men det var kul att du ändå kunde klura ut vilken det var. Ja det var verkligen coolt att det åkte förbi en precis när vi gick där längst med vattnet. Jag hade hoppats på det men trodde inte att det skulle ske. Oj stå enormt stora och maffiga dessa kryssare är! Jag blev verkligen imponerad och då har jag ännu aldrig varit inne i en sådan. Det var häftigt att se hur den lyste upp det mörka vattnet och höra musiken som spelades lång väg. Låter annars som du har Sverigeväder. Här är det varmt och fuktigt men inte alls så när fuktigt som Petra har det på sin ö. Det blir liksom aldrig sådan fukt här även om det ändå blir rejält fuktigt.

Anna, Fair and True said...

Tänk att Petra får bo så där hela tiden! Med stranden utanför fönstret! Avis!

Desiree said...

Anna, ja visst blir man avis. Shit hade jag en sådan utsikt tror jag att jag skulle ha svårt att slita mig iallfall första veckorna skulle jag nog lätt kunna bara stå och glo i mitt fönster ut över havet och öppna fönstret för att höra vågornas brus utanför, mmmm.

Saltistjejen said...

Så himla kul att läsa och se vad ni varit med om. Det är som att få följa med lite på er resa.
Jag hoppas ju att även vi ska kuna komma iväg o hälsa på dem i PR i slutet av somaren eller början av hösten.
hoppas hoppas!
Och har blivit än mer sugen efter dina inlägg här m ert lyckade besök!
Jättekramen nu och ha en skön helg!

Anonymous said...

Jättekul att läsa alla dina fina inlägg om ert besök hos oss. Musselbyggnaden tillhör hotellet La Concha där vi ju var och tog en drink första kvällen. Hotellet byggdes redan på 50- eller 60-talet och det syns ju på stilen på den här utbyggnaden. Tror att det ska vara en nattklubb, men tror inte att den har öppnat efter renoveringen.
Kram!
PS Jag njuter av havsutsikten VARJE DAG!