Thursday, June 4, 2009

Fredagstema - Blågult


Fält med gula blommor taget i Great Smokey Mountains i TN.


Första temat för juni månad är just blågult som jag tycker är väldigt passande då det imorgon är Sveriges nationaldag. Som utlandssvensk upplever jag att jag har blivit betydligt mer patriotisk och stolt över mitt hemland. Jag har blivit mer svensk på sätt och vis. Traditioner och firande har blivit extra viktiga. Det kanske några av följande foton illusterar. Det är lite svårt att få till känslor inför sin nationaldag här borta på andra sidan atlanten men det får nog bli en middag imorgon som iallfall går i svenska tecken på något sätt.Bananmuffins på gång i dessa söta muffins formar från Crate and Barrel.Härligt beach liv nere vid Alabamas kust. Många sköna stunder har vi njutit av där nere.

Svenskt och amerikanskt. Olika som får symbolisera gult. Svenska ägg och ägghalvor. Gul honung från Alabama och amerikanska våfflor med gulfrukt.

Nu är persikornas säsong inne och här nere i södern oldas det mycket persikor. Båda Alabama och grannstaten Georgia vill gärna utse sig som "Persikostaten" det rådet därmed lite persikokrig mellan Alabama och Georgia.

Gult och blått som är förenat med södern och USA. Gula persikor, gul jättegod majs att lägga på grillen, gula qumquats från Kims föräldrar nere i Lousiana, blå jeans och blå vägskylt.
Gult och blått i form av olika drycker. Blått svalt vatten och gul festlig bubblig champange. Följande skymningsbilder nedan med strandmotiv får symbolisera blått. Blått ljus är en favorit för en med fotointresse.

Svenskt som avslutning. Svensk frukost hemma på altanen hos mina föräldrar, svenska blåbär i mjölk, svensk kaviarmacka, svensk mjölk men den söta fina Arlakossan på.Jag önskar er alla en riktigt bra fredag, helg och nationaldag imorgon vart ni än befinner er.


Trevlig Helg!

16 comments:

Annika said...

WOW min kära co-host!!!
VAD fint du gjort dagens tema!!
VÌLKA BILDER!!!
SÅ fina alltså!!
Jag är stum!
DET var en toppentolkning!
Nu ska jag kolla in bilderna dina igen...
HA en fin helg och ha det så jättebra!
KRAM!!

Anonymous said...

Visst känner man sig mer patriotisk när man bor utomlands! Jag tror inte att vi kommer att fira nationaldagen på något sätt imorgon men vi planerar för fullt inför vårt puertoricanska midsommarfirande istället!
Jättefina foton och jag blev väldigt hungrig - det får nog bli en tidig lunch idag ;-)
Jag gillar egentligen inte gult och blått tillsammans, föredrar blått och rött, eller blått och vitt (men jag tycker inte om den finska flaggan som känns kall på något sätt).
Kram

Ninni said...

Ojoj, så många fina bilder du visar! Snygga vinklar och fint beskurna tycker jag!
Visst blir man stoltare och mera svensk som utlandboende, det tycker jag också. Kanske får vi försöka hitta på något som liknar svensk mat imorgon vi också;)
Hoppas du får en skön helg och en fin semester hemma i Sverige.
Kram Ninni

Marie said...

Verkligen vackra bilder!

JAg håller med, man blir mer patriotisk när man är utomlands. Då är Sverige bäst! :)

Trevlig helg!

Anna, Fair and True said...

Blev kanske lite mer gult än blått där! :) Vilka häftiga champagneglas! Var kommer de ifrån?

Millan said...

Vilka otroligt fina foton! Du har verkligen talang!! Och som vanligt lamnar jag din blogg och kanner mig lite hungrig och sarskilt sugen pa farsk frukt! :-)
Och jag haller med om at tman kanner sig lite mer patriotisk nar man bor utomlands men att just nationaldagen ar lite svar att fira nar man inte ar hemma. Men en svensk middag later gott!! Vad blir det da? kram

Desiree said...

Annika, åh vad glad jag blir att du gillar alla bilderna så mycket. Lite baktanke var det nog när jag skrev det här temat som förslag. Jag visste att jag hade en hel del godingar till bilder som skulle funka just inför det här temat.

Petchie, åh jag blir lite avis på att du kommer att få till ett Puertorikanskt midsommar. Vi hade ju fina midsommarplaner men det hela verkar tyvärr rinna ut i sanden lite då det är många här i det lilla svenskgänget som av olika skäl inte kan. Det kanske bara blir jag och Calle men jag ska nog fixa lite midsommarkänsla iallfall. Vad gäller olika färgkombinationer så håller jag med dig till fullo där. Jag tycker också egnetligen att rött och blått eller blått och vitt är snyggare kombinationer är just blått och gult. Men jag kan också hålla med dig om att den finskaflaggan känns lite väl kall i sina färger så jag är glad att den svenska flaggan är gul och blå trots allt.

Ninnie, oj nu blir jag verkligen jätteglad och stolt här. Ler och sträcker lite extra på ryggen. Superskoj att du gillar dessa bilder. Du är en av mina stora förebilder just när det gäller foto. Ha en bra helg och en bra resa till Sverige inom kort som sagt.

Marie, ja visst är det så att man som utlandssvensk verkligen blir lite mer stolt och patriotisk.

Anna, ha ha du är verkligen observant ;-)
Jo dessa fina champangeglas är från Orrefors men de har slutat att tillverka just denna modellen för några år sedan. De är verkligen mina favoriter då det har den där speciella midjan på glasen. Så dessa diskar jag ytterst försiktigt då vi använder dem eftersom de inte längre finns att få tag på.

Millan, tack så jättemycket (ler stort). Det kanske inte blir så mycket svenskt men jag tänkte iallfall att vi ska börja med lite matjestill till förrätt och sedan ha en rabarberkaka som efterrätt så det får bli liiite svenskt på självaste nationaldagen.

Sparkling said...

champagne bilden var ljuvlig! de andra var också underbara men den va något riktigt speciellt.

Suzesan said...

VILKET BILDKALas Så vackert.

Man blev sugen på både champagne bada och frukt och bananmuffins.

Jag kan tänka mig att blir mer patriotisk när man bor borta från Sverige. Nu får du snart komma hem en sväng eller hur.

Ha en Glad Nationaldag.

Kram
/Susanne

Saltistjejen said...

Jättefina bilder Desiree! Som vanligt på din blogg! :-)
Härlig tolkning av temat också!!
Och sjäälvklart blir man mer patriotisk när man äär här. Iallafall på ivssa vis. Å andra sidan finns det ju högtider man itne alls bryr sig om nu när an är här (svenska alltså) ochdet finns mycetk i det svenska som jag tycker känns negativt också och som jag "upptäckt" sedan jag flyttade ut från Sverige.
Men på det hela taget ä man mer patriotisk tycker jag med!
Stor kram och ah en riktigt fin ehlg och Nationaldag!

Fritt ur hjärtat said...

Du viars så otroligt fina bilder. Underbar tolkning å färger som förenar olíka länder, saker, företeelser. Toppen!

Grekland nu said...

Gillar skarpt den där bilden med grovt bröd, ägg och kaviar, mums...Firar inte nationaldagen men har ställt fram min lilla blågula träflagga. Här i Grekland har man ju två stycken nationaldagar som firas ordentligt - fast just nu är det pingst! Trevlig helg!

Desiree said...

Sparkling, hej :-)
Jag tycker jättemycket om den här bilden själv. Den är vacker och sedan är det något väldigt festligt över champange som förgyller bilden på ett lite extra sätt. Ha en toppen helg.

Suzean, tack. Hoppas att du också får en trevlig nationaldag. Jo snart bär det av hemmåt en sväng och det ska bli helt underbart, iiiiih bara två veckor kvar nu, jag kan knappt fatta det.

Saltis, javisst är det även så att det finns en hel del högtider som blir av mycket mindre betydelse för att stämningen och atmosfären saknas och det är svårt att få till. Som tex valborg men även påsken tycker jag är ganska svår att få till här. Sedan är det också som du tar upp att man förändras och märker saker som man tycker mindre om och annat som man uppskattar mer. Ha en underbar helg.

Fritt ur hjärtat, tack så mycket. Jag har försökt blanda så gott det går svenskt och amerikanskt i nyanserna blått och gult.

Grekland nu, interessant att ni har två nationaldagar som ni firar. Ja den känns otroligt svensk den där bilden med kaviaroch ägg mackan på den svenska servetten. Ha en fin helg.

Västmanländskan said...

Så vacka bilder! Som vanligt :)
Trevlig helg!

Lena said...

Jättefina bilder! Ibland önskar jag att jag också kunde bli lika mycket patriot som ni utlandsvenskar! Är man så mycket svensk i Sverige är man rasist! Hoppas helgen varit fin!

Mia said...

Vilka underbara bilder som får illustrera temat! Man blir kanske mer patriotisk när man inte bor i Sverige. Här hemma har jag i alla fall knappt märkt av något firande.