Monday, June 15, 2009

Plockat KantarellerGodmorgon allihop. Jag måste självklart börja med att berätta om vårat stora fynd som vi gjorde igår! Vi var ute och gick i skogen på morgonen och hittade en hel drös med kantareller!!!!! Jag hade ingen aning om att det fanns här i Alabama. Åh jag blev helt till mig när C kom och visade mig den första. Vi var ute och gick med ett annat svenskt-amerikanskt par som ofta brukar vara ute i Oak Mountain State Park. Det blev en underbar morgontur fast oj så varmt och klibbigt det var i luften. Men det var som sagt väl värt mödan för att få ihop så här mycket kantareller. Ni kan tänka er att njutningen igårkväll var total då vi fick oss varsin supergod stekt kantarellsmörgås till förrätt. Mums! Det finns fortfarande några kvar så det får bli en sådan ikväll också. Oj så gott! Det var så himla längde sedan jag åt något sådant. Vi njöt verkligen till fullo.

Annars har helgen varit rätt lugn och skön. I fredagskväll drog det in en rejäl storm och det var nästintill orkanvindar. Det blåste ner mycket blad, men även stora grenar. I lördags forsatte det att regna fram tills eftermiddagen. Så vi ägnade förmiddagen åt diverse inomhus projekt i huset.

Vi hade riktigt tur även i söndags för G och K bestämde sig för att forsätta gå i skogen och köra en heldags hike medans vi kände att vi inte riktigt hade tid med detta och istället åkte hem och åt en god brunch. När vi precis hade satt oss till bords så brakade det loss ett rejält åskväder så vi var väldigt glada att vi inte var kvar ute i skogen.


Här står C och hjälper mig att rensa kantarellerna.


Skogens guld. Det stämmer verkligen. Åh vilken lycka!

16 comments:

Saltistjejen said...

WOW!!!! Desiree vad härligt!!! Det var åratal sedan jag åt kantareller. och jag ÄLSKAR svamp och kantisar mest av allt!!!!!!!
Mmmmm...!

Jenny said...

Oj, vilken tur! Ni hittade verkligen guld - kantareller är såå gott! :)

Fundersam Cecilia said...

Åh så gott.Jag har ofta undrat var de går att hitta.Antar att de inte finns i Florida :-(

Annika said...

NÄMEN WOW!!!
GRATTIS GRATTIS!!!
Vad roligt att ni hittade kantareller! GULD!!
MUMS!!!
LYLLOS ER!!!! Visste inte heller att de fanns här!
GUD vad sugen jag BLIR!!!
KRAM!!!

Ninnie said...

Mmm, så många kantareller och så gott det ser ut! Jag trodde kantareller bara fanns i här i Skandinavien.....Där ser man.

Marie said...

Mmmmm! Det ser riktigt gott ut det där! Här får vi vänta till slutet av sommaren för att njuta av kantareller... Mmm!

Millan said...

Ah gud vad gott!! Det ser verkligen ut som en jatte pase med guld! jag hade blivit jatte forvanad om jag hittat kantareller har for jag tror inte de existerar! Kram

Desiree said...

Saltis, det var så himla gott! Varje tugga var en njutning. Jag trodde aldrig jag skulle uppleva detta här i USA. Så glad att jag upptäckt att det finns kantareller här.

Jenny, detta är verkligen skogensguld alla gånger.

Cecilia, ingen aning, kanske finns de i Florida också. Jag trodde som sagt inte att de skullle finnas här i Alabama.

Annika, jag känner mig verkligen som om jag vunnit högsta vinsten nästan :-)

Ninnie, det är lustigt hur man ständigt gör nya upptäckter fast man bott på ett ställe i princip 3 år. Jag hade inte ens en tanke på att leta efter kantareller och hade förmodligen inte hittat dem om inte K hade berättat att de brukar hitta kantareller på dessa ställen och visade oss. De hade plockat massor redan helgen innan.

Desiree said...

Marie, hoppas det blir en hel del kantareller senare i sommar i Sverige. Nåt ska man väl ha för att det regnar så mycket som det verkar göra på er just nu.

Millan, det var verkligen en stor lycka och jag blev jätteförvånad över att de faktiskt finns här även i detta mycket varmare klimat. Vi åt dem igår och mår bra så uppenbarligen måste det varit rätt ;-)

Pernilla said...

Vilken mysig blogg du har! Har just hittat hit via Linda M:s blogg. :)

Suzesan said...

Verkligen guld det där och så fina. Jag hittar aldrig kantareller. "Oj" säger nån "Där är de".

Jag bara "VAaa jag ser inga":)

Tänk att ni hittade såna där tvärs över Atlanten...GRATTIS!Gott är det. Jag trodde inte såna växte over there.

...OCH jag hade fått för mig att jag skrivit om dina bilder i halvårsinlägget under. Men det hade jag inte så nu kommer det. VÄLDIGT FINt och fina bilder som vanligt.

Ha en bra kväll

Kram
/Susanne

Marianne said...

Vilken LYCKA! Det är bland det godaste som finns, just kantarellsmörgås. Mmm! Jag köpte torkade kantareller från Frankrike, lät dem ligga i blöt i evigheter och kokade och hade mig, men de blev aldrig så där mjälla och fina som de ska vara. Färska är helt klart bäst!

Nu vet ni var ni ska gå för att hitta fler!

Kramar!

Anna, Fair and True said...

Vad coolt! Känns som det är så svenskt, eller nordiskt, men det finns alltså i Alabama också!

Desiree said...

Pernilla, tack så mycket. Kul att du hittat hit och gillar bloggen. Välkommen åter.

Suzean, tack så mycket. Jag hade inte heller någon aning om att det fanns kantareller här. Det var verkligen en helt underbar överraskning.

Marianne, ja det blir nog tyvärr inte samma sak även om de torkade säkerligen var goda de också så är det något alldeles speciellt med färska och speciellt med sådana som man faktiskt plockat själv. Ja Calle är faktiskt sugen på att återvända redan till helgen och se om han kan hitta lite fler. Vi får väl se om detta hinns med eller inte.

Anna, som du säger rätt coolt faktiskt. Himla coolt :-)

Anonymous said...

Åh, vad avis jag blir!! SÅååå länge sedan jag åt kantareller jag också! Här ösregnade det också i helgen...
Kram!

Anonymous said...

För information så plockade vi kantareller igår I närheten av Dade City FL, dom fanns I massor, jag har aldrig set så mkt kantareller på en gång I Svedala!