Thursday, June 25, 2009

Sommarutflykt


Igår passade jag på att följa med mina föräldrar på en utflykt. Vi åkte till Engelstabruk ca 1.5 timmars bilfärd norr om Stockholm. Detta var ett gammalt vackert bruk där de producerat till tillverkat olika järnprodukter. Den guidade turen var mycket ingående nästan lite väl ingående. Men naturen och stället var otroligt vackert. Jag kunde inte låta bli att ta en hel drös med bilder. Jag låter er få njuta av dessa vackra sommarbilder. Sverige är faktiskt helt fantastiskt vackert så här års.


Jag känner mig otroligt lycklig som får vara här och som har en hel sommar framför mig att njuta av. Känns otroligt lyxigt. Jag är som en liten kalv som släppt ut på grönbete. Imorse tog jag mig en underbart härlig joggingtur ner till Lövstabadet. Redan kvart över sex på morgonen var det så pass varmt att jag kunde springa i t-shirt och visst blev man helt svettig under turen också. Underbart härligt.
Vädret är stålande vackert idag också. Idag står passfrågan på agendan men annars inte så mycket mer. Så skönt att kunna ta dagarna som de kommer och ta det lojt och bara andas och njuta.
En god svensk glass fick det allt bli igår efter den guidade visningen.Sverige är fantastiskt vackert. Som utlandssvensk så njuter man på ett helt annat sätt och man ser saker och detaljer så som man inte gjorde då man bodde här. Jag tycker att jag uppskattar Sverige så mycket mer nu. Vilken lycka det var redan då jag gick på planet i Chicago. Att få hålla en äkta pappers DN i mina händer. Jag bara log och kunde inte låta bli att stryka mina händer ömt över första sidan. Det var en alldeles speciell känsla att få bläddra i en DN då man inte gjort det på ett halvår.
Vackert svenskt torp med sin röda klassiska färg och vita knutar.Vatten som man använde i smedjan.Landskaps bild på kyrka och en stor ängsåker när vi körde mot Engelsberg.Klassisk svensk sommardag. Ett litet Café och glassbilen som anlänt för påfyllning. Finns inget så som en äkta svensk fikastund.
Lite bilder från själva bruket och lite mer vackra blomster.

14 comments:

Ninni said...

Välkommen hem! Visst är det skönt att få vara i Sverige under sommaren.
Härliga bilder från din utflykt! De visar verkligen hur vackert det är här. Vilken tur vi har med vädret, våra två första veckor var jättekalla men nu är det ju underbart!
Ja, ibland behövs det inte så mycket för att man ska njuta...som en svensk dagstidning eller ett svenskt TV-program:)
Ha det så bra!
Kram Ninni

Jenny said...

Vad härligt att få se Sverige ur dina ögon - man blir liksom lite hemmablind.

Vilken härlig utflykt! :)

Desiree said...

Ninnie, tack. Ja nu är det verkligen hur skönt som helst. Lika bra att passa på att njuta för man vet ju aldrig hur länge det varar. Jag hoppas att du har det riktigt skönt här också på din semester. Sköt om dig och ha det bra.

Jenny, ja det är kul att få upp ögonen för detaljer och vinklar på saker man lätt tar för givet då man bott på en plats en längre tid. Jag tycker som sagt själv att det är hur interessant som helst även för mig att se vad jag lägger extra märke till och vad som plötsligt betyder mycket som jag aldrig reflekterade så värst mycket över innan jag flyttade till USA.

Sporty Spice said...

Härliga bilder - man blir ju supernostalgisk när man ser den där GB-glassgubben. Oh, nu blev jag suger på 88:an. På Nogger. På Piggelin. Och även fast det inte syns på bild vet man ju att luften är krispig och utan tryckande luftfuktighet. Uuunderbart!!!

mammigranten said...

Vilka härliga bilder, fast finast var nog den på torpet. En bild som jag förknippar med Småland.

Och ljuset känns ju som om det är annorlunda i Sverige än här...

Kram

Annika said...

Vet du, när jag ser dina bilder pirrar det och surrar av förväntan i hela min kropp.
Jag vet så väl vad du känner nu!! Känslan av att du har hela sommaren framför dig!!! DEN känslan är helt underbar!! OCH på söndag får jag den!!!
I cannot wait!!
Jogging i Lövsta!! mina fldrar hade kolonistuga där under en massa år på 80-talet!
Låt kameran jobba, Desiree!!!
Det ska min minsanna också få göra när ajg kommer hem. Ska blogga ut massor med förorts och sthlmsbilder...

Dina bilder är de sanna bilderna av en skön svensk sommar...

I CANNOT WAIT!!!

KRAMAR!!!!

PS, brukar du åka till Vällingby????

Millan said...

Harligt med en sommarutflykt! Och du har verkligen ratt i att sverige ar fantastiskt vacker pa sommaren. Jag langtar hem nu! Skont att du kan ta det lugnt och bara vara!!
Stor kram!

Desiree said...

Sporty, oh jag förstår att du blir sugen på svensk glass. Jag var tvungen att bara ta en men det var riktigt svårt att välja, mums. Så gott att sitta där i solen och njuta av en riktigt god svensk glass. Ahhaaaa! Luften är som du säger bara behagligt varm men utan den där jobbiga fukten. Igår var det så gott att bara sill,potatis och svenska räkor till middag med svensk nypotatis. Så enkelt och så himla gott!

Mammigranten, det är något speciellt med svenska torp. De finns liksom ingen annanstans. Det svenska ljuset på sommaren är också väldigt speciellt. Jag tycker fortfarande att det känns konstigt att gå och lägga mig medans det är ljust ute.

Annika, snart är du här kompis! Har du fått allt packat nu? Lövsta är så vackert där ute vid kolonilotterna. Visste inte att din familj hade hållit till där en hel del. Det var en njutning att ta sig en joggingtur förbi där. Jag åker inte så ofta till just vällingby men jag vet ju att det är dina trakter. Om du vill så skulle vi kunna ses där någon dag eller inne i stan vilket som passar dig bäst. Det känns så himla underbart och lyxigt och så speciellt att ha hela sommaren framför sig. Det är känslan som om man precis öppnat en underbar chokladask. Jag förstår vad du menar med det där förväntansfulla pirret. Nu ska du bara ta dig över atlanten så är du här!!!!!!!

Kram

Sparkling said...

härliga bilder hoppas du får en fortsatt skön semester

Desiree said...

Sparkling, tack så mycket. Det bådar gott och vi får hoppas att det fina vädret håller i sig ett bra tag till eller hur`?

Fundersam Cecilia said...

Härliga bilder och du beskriver allt så bra.Du beskriver det så bra så trots att jag redan är i Sverige och njuter av sommaren så får du mig att längta hit.Konstigt va?!
Hoppas läsa mer om din sverige vistelse snart.Njut och ha det så skönt!!

Marianne said...

Å så vackert, å så somrigt! Jag blir alldeles sjuk när jag ser dina vackra bilder från sommar-Sverige! Vilken idyll vi kommer ifrån.

Lycka till med passet och TACK för att jag fick lite sommar! Jag säger som Annika, låt kameran jobba!

KRAMAR!

åsa said...

Jag gjorde samma sak - tog lång tidig promenad i Hagaparken :) Sen lite fika och svensk bulle!

Det är toppenskönt i stockholm och verkligen så att jag blev lite tårögd över svensk sommar. Jag insåg nog inte hur mycket jag saknat den förrän det blev kväll och det fortfarande var ljust.....

Ha så mysigt!!

Desiree said...

Cecilia, tack så mycket :-)
Jag får önska dig en fortsatt skön och bra semester här hemma. Njut du också av semester och fint svenskt sommarväder.

Marianne, japp jag låter så gärna kameran fortsätta jobba. Det är något speciellt och unikt med svensk sommar trots allt.

Åsa, visst är det härligt. Jag önskar dig en fortsatt skön och härlig vistelse här hemma. Passa på att njuta av allt man inte kan få borta i södern. Visst finns det så mycket underbart här.