Tuesday, June 30, 2009

Fortsatt skön sommardagar


Fortsatt sköna sommardagar med värme och sol. Det gäller ju som sagt att passa på då man aldrig vet hur länge det varar. Det sägs att det redan ska komma lite svalare temperaturer mot slutet på veckan då en kallfront närmar sig. I för sig gör det mig inget om temperaturen skulle gå ner 5 grader eller något sådant men det vore ju toppen om det kunde fortsätta att vara kring 20-25 grader iallafall. Idag ska jag åka in till stan och ta en tur. Försöka hitta en dopgåva då jag ska på goda vänners dop på lördag. Sedan ska jag även ut till min svägerska och hälsa på lilla Ella för allra första gången. Ska bli jättekul.

Igår var jag iväg och fixade nytt pass iallfall så det borde komma här om 5 dagar. Skönt att ha det avklarat. Det gick himla smidigt. Man åkte till polisen och där tog man foto och även fingeravtryck som är helt nytt från och med denna vecka. Det är inga problem att fixa nytt pass även om man är utlandssvensk man behöver bara ta med någon form av giltig legitimation och sedan även ett personbevis där det står att man är svensk medborgare. Så nu är det klappat och klart.
Både rosorna och pionerna som mina föräldrar har i sin trädgård är jättefina.
Vackra fläder blommor och så kära Emil, mina föräldrars labrador som älskar mat, bad och absolut inte gillar värme. Han skulle nog trivas bäst om man bode på arktis eller något sådant.

6 comments:

Marianne said...

Så vackra foton av vackra blommor! Ska du göra fläderblomssaft?

Skönt att det gick så bra med passet! För mig är det ganska enkelt att åka in till ambassaden och fixa sånt, men i Alabama är det ju en helt annan sak.

Här verkar det bli värmerekord i dag. 40°C redan halv tolv! Vi får se var det slutar.

Ha en jätteskön dag!
Kram!

Saltistjejen said...

Vad skönt att du har fått ditt pass nu. Så slipper du fundera över det. Och vilket underbart sommarväder ni har där hemma! Här har värmen kommit nu och de senaste dagarna har faktiskt varit utan regn. Helt otroligt haha!
Hoppas att du hittar någon bra doppresent och att din familjeträff med lilla Ella (ovanligt vackert namn måste jag säga!! ;-)) går bra.
Kramar!!

Anonymous said...

Vad kostar det att göra nytt pass?
Läste någonstans att fr o m 15 juli ska det kosta 1400 SEK att göra nytt pass om man gör det utanför Sverige...Någon som vet?

Millan said...

Later som harliga lugna dagar med lite utflykter in emellan! :-). Vad mysigt att traffa er nya lilla familjemedelem. Jag ska aka och gosa lite med Saras lilla Elena i kvall. Har inte varit darutan mina egna barn annu sa har inte fatt en chans att riktigt gosa med henne. Men i kvall sa :-).
Kram

Desiree said...

Marianne, mums kanske ska jag prova att göra fläderblomssaft. Jag har aldrig gjort det innan men det kanske inte är så trixigt. Det är ju toppen att du smidigt kan fixa ditt pass på plats och slipper oroa dig och plannera då det går ut. Men för mig som bor i Alabama blir det bästa, smidigaste och billigaste sättet att fixa det här i Sverige. Annars måste jag bekosta flygbiljett till Washington och också ta semester för att fixa passet. Det blir ju ett mycket dyrt pass på det sättet. Oj oj 40 grader! Rejäl hetta. Det skulle nog få svenskarna här att svimma. Folk här tycker ju redan att det är extremt varmt då det nu är 30 grader. Men jag antar att du har AC i ditt hem iallfall.

Saltis, ja det var otroligt skönt att det gick så smidigt och snabbt med passet. Känns bra att ha detta fixat och klart nu. Ha ha jag förstår att du tycker att Ella är ett ovanligt bra namn. Jag håller faktiskt med till fullo. Jag tycker Ella är ett mycket bra, praktiskt och självklart mycket vacket namnval. Så nu har ni fått värmen. Hoppas det känns ok.Du får njuta lite av den innan du tröttnar. Men jag antar att du har AC både hemma och på jobbet så att du kan gå in och svalka dig om det blir för mycket av det goda.

Anonymous, nej det stämmer inte. Det kostar 400 kr att få nytt pass vare sig man är svensk eller bosatt utomlands så är det samma pris. Du kan vara lugn. Du kan fixa passet på vilken passenhet som helst och det ska som sagt kosta 400 kr och ta max 5 arbetsdagar.

Millan, jaa det är hur härligt som helst att faktiskt bara få ägna sig åt trevliga stunder med vänner och familj. Få njuta av fint väder och svensk mat. Bättre kan det inte bli. Låter jättmysigt att du ska få åka och träffa lilla söta Elena och riktigt passa på att gosa med henne. Snart åker du ju väl till Sverige. Jag hoppas att det fina vädret här håller i sig så att du och barnen får njuta av sol och bad här.

Anonymous said...

Nu har jag kollat upp det där med pris och efter den 15 juli kostar det 1400 SEK när man gör nytt pass t ex på svenska ambassaden i Washington DC...blir ett dyrt pass, med tanke på resan dit också. Får nog fundera på att fixa passet i Sverige, som du gjort, där det fortfarande efter 15 juli ska kosta 400 SEK.

Länk till var jag hittat informationen.

http://www.polisen.se/Vasterbotten/Service/Pass-och-id-kort/Sa-soker-du-pass/