Wednesday, July 1, 2009

Bloggträff och lunch på Rosendahl


Det har varit en underbar dag men nu har jag rejält trötta fötter. Jag har haft en hel dag inne i city och gått i princip hela dagen lång. Men det har varit jätteskönt. Jag har haft turen att få träffa kära Annika igen fast denna gången på hemmaplan. Vi träffades utanför NK och sedan promenerade vi hela vägen ut till Rosendahlsslott och café. Detta stället är ju underbart mysigt. Enda nackdelen brukar vara att det alltid nästan är så mycket folk. Men idag var det inte så farligt. Jag och Annika åt en mycket god lunch där tillsammans och tog även varsin gudomligt god kardemummabulle och kaffe som fika efter maten. Av en lustig händelse så höll de på att filma någon liten reklamfilm för något på nätet då vi var där. Filmtemet frågade om jag och Annika kunde sitta på bordet bakom och agera statister. Vårat jobb var att fika och ha trevligt. Det var ju inga problem fast vi skämde lite om att nu fick vi minsann skärpa oss och inte sätta bullen i halsen eller något annat pinsamt. Japp så nu kanske vi är med på någon reklamfilm på nätet. Sedan passade jag också på att inhandla lite av det mycket goda surdegsbrödet som de har på Rosendahl. Oj vad mycket gott och spännande de har i sin butik. Men det är inte billigt så man får inte vistas där för länge.

Efter lunchen och fikat skiljdes vi åt och jag passade på att göra lite ärenden på stan och gå runt och kolla in rean lite. Verkar som det är ganska utplockat dock. Det har redan börjat komma in höstkläder och mode så smått. Men jag lyckades faktiskt göra ett litet kap på rean. Hittade två par fina skor som var på rea så jag slog till på båda. Imorgon ska jag åka och hämta ut mitt pass och sedan får vi se vad jag mer hittar på.

Ha en fin och bra dag.

Promenaden ut till Rosendahl är ju underbar bara den. Djurgården är mycket vackert om sommaren då det är sol och vackert väder. Överallt sitter det folk ute i parken och på gräsmattorna och picknickar, solar eller softar.


Jag gillar verkligen de vackra miljöeerna kring Rosendahl och inte minst alla vackr blommor som finns att njuta av.
Många olika vackra blommor finns det så väl för ögat som för kameralinsen.

9 comments:

Petra H said...

Vad mysigt att du och Annika träffades igen och var på Rosendahls trädgårdar. Jag tipsade just min holländska kompis om Rosendahls eftersom de ska övernatta på Djurgården när de besöker Sthlm.
Tyvärr har det inte blivit så mycket bloggande och kommenterande från min sida den senaste veckan, hoppas att det blir bättre nästa vecka när vi har mer tillgång till internet i sommarstugan.
Stor kram
PS Såg du Joels email med mex-recepten?

Suzesan said...

Åhh vad kul det lät. Kul att träffa Annika. Låter som en underbar dag.

Nu är ni internetkändisar igen. Jag menar förutom på era fantastiskt bra bloggar.

Vad fina bilder du tar. Jag som älskar "blommor och blader" bara njuter.

Kram
/Susanne

Saltistjejen said...

Å vad skoj att du och Annika kunde träffas!!! och Rosendahl är ju underbart!! En klar favorit bland alla Stockholmspärlor!
Bilderna är som vanligt vackra!!
Kul med filminspelningen! Om du får reda på var den kommer visas så hojta till! Ska den enbart visas på nätet eller vad? och frågade ni vad det var reklam för????
Kramar!

Desiree said...

Petra, ja det var jättekul att Annika hann med en träff innan hon sticker vidare till Finland här i nästa vecka. Jag blev glatt överraskad över Joels mail med receptet. Jag hade mailat honom om receptet men ville inte stressa på honom med mer mail. Men nu är jag jätteglad över att ha fått receptet och ska absolut ta och testa det. Jag tycker att du ska koppla av och inte känna någon som helst stress eller press då det gäller blogginlägg eller att kommentera. Jag har bestämt mig för att egentligen ta semester från bloggen och just nu gör jag bara precis så mycket som jag har lust och tid med då det gäller bloggen. Det blir nog mer sparlåga här under juli. Fast jag har svårt att låta bli att fota och det är nog det som gör att jag fortsätter delvis med blogginlägg för jag vill ju så gärna dela med mig av mina foton som blir bra.

Suzesan, ja det var verkligen en underbar dag och jättekul att träffa Annika igen som sagt. Oooh ja det finns ju så mycket vackra blommor. Känns som om det blir någon blomma eller några blommor varje dag för min del att fota.

Saltis, visst är det underbart med bloggvänner och ännu roligare är det förstås då man faktiskt får chansen att träffas i verkligheten också. Nu har jag träffat Annika tre gånger (en gång förra sommaren och en gång i WA och så nu denna gången). Superskoj.

Annika said...

Det var så kul att ses igår...
OCH det att vi hamnade på en reklam för Ericssson var ju så komiskt och kul!
det tyckte min syrra, K och mina sysonbarn också!!

Desiree!
Nu tar vi skatteskrapan i Aug!!
Jättekram i denna hetta!
Idag blir det badet för mig!!

Annika said...

Kanaanbadet, om du får lust att svänga förbi!!
Detär ju hyfsat nära dig :-)
Kram igen!

Sanna said...

Underbara bilder! Kram

Desiree said...

Annika, jag var väldigt glad att du hade tid att träffas. Jag känner att jag alltid har det mycket trevligt tillsammans med dig. Jag tycker också att vi kör skatteskrapan i aug då du är i Stockholm igen. Sitter där och njuter med lite gott vin och en stålande utsikt över stockholm. Tack för tipset om badet. Det ska jag ta och kolla in.

Sanna, kul att du gillar bilderna. Jag känner att det får bli mycket bildern nu för det finns ju så mycket fint att fota.

Marianne said...

Vad roligt att ni två kunde träffas igen! Och på vackra Rosendahl dessutom! Suck och längt.

Kul med reklamfilmen. Jag hoppas att ni får betalt? Om det dessutom är för Ericsson och inte någon liten ideell verksamhet borde ni faktiskt kräva det. Statister SKA ha betalt. Nu är jag lite kärring kanske, men jag tycker rätt illa om när de utnyttjar folk på det sättet - reklambyråerna tjänar massor på det där sättet. Folk tycker det är roligt att vara med och gör det gratis. Jag vet inte vad taxan ligger på i dag, men jag kan nog ta reda på det om du vill. Säg bara till i så fall!

Fortsätt njuta av sommars-Stockholm!
Kram!