Monday, July 13, 2009

Sköna Sommardagar

Svensk sommar är verkligen fantastisk på så många sätt. Det finns mycket att njuta av. Enkla saker så som en stor god kopp svart kaffe, DN och svenska jordgubbar till frukosten är en sådan där riktig njutning. Det är ömsom sol och lite regnskurar däremellan men hittills har sommaren faktiskt varit riktigt fin. Allra finast är det nog på morgnarna och på kvällarna. Det är så vackert ljus ute då.
Jag har varit hundvakt de senaste dagarna. Det här är Emil. Han har två stora passioner här i livet så som många andra labradorer så älskar han mat och bad. Detta är mina föräldrars älskling och självklart även min älskling. Vi trivs bra ihop jag och Emil. Jag brukar säga att det är min fyrbenta lillebror.

Sedan har jag också ägnat mig åt bärplockning. Jag åkte ut till ett självplock för jordgubbar och plockade massvis. Mmmm så gott. Jag har gjort en stor sats med jordgubbssylt. Den blev kanongod. Det var första gången men det var faktiskt himla lätt och smidigt. Jag har verkligen fått frossa i goda svenska jordgubbar. Gillar dem så som de är, till frukosten och en god smoothie är heller aldrig fel.Gott och även kul att faktiskt få plocka på egen hand. Det blev en stor hink och även en stor gryta med en rejäl sats med sylt.

Det finns mycket fina bär och blomster att njuta av under lata sköna sommardagar. Ha det fortsatt bra.

3 comments:

Camilla said...

Jordgubbar är mina absoluta favoriter och äter mängder nu :)
Dessutom är de svenska allra bäst tycker jag. Hörde på radion att anledningen till att de blir så söta i Sverige är att vi har ganska svala nätter och då ska tydligen smaken bli sötare.
Mumsiga är de ialla fall.
Hoppas det blir lite varmare snart.
Kram

Desiree said...

Camilla, ah interessant det där med de svala nätterna som gör dem så goda och söta. De är verkligen urgoda just nu. Det är bara att passa på att njuta och äta. Gott är det och man kan ju använda dem till väldigt mycket också.

Marianne said...

Men vad mycket gott du bjuder på här i dag! Tur att jag är proppmätt just nu, annars hade jag suttit och dreglat : )

Jag kokade rätt mycket egen sylt i Turkiet, men nu har det inte blivit av. Får kanske göra det till vintern när det kommer jordgubbar igen. Det är faktiskt ganska enkelt.

Kram!