Friday, July 17, 2009

Hundvakt och sommargrönska


Den här veckan har jag varit hundvakt igen. Det har gått alldeles utmärkt. Jag och Emil tillbringar våra dagar med att njuta av det vackra sommarvädret och att gå långpromenader. Emil som är labrador är lika glad i bad som i mat. Dessa två är hans stora passioner här i livet. Det är något visst och speciellt med ljuset här i Sverige under sommaren. Jag tycker nästan att det är magiskt på sitt sätt det vackra morgonljuset och kvällsljuset. Så milt, så vackert.
Här har vi badfiluren i egen hög person. Överallt där det finns vatten och möjlighet att bada så ska det passas på och sedan ska man rulla sig i gräset eller i sanden. Här har vi först blöt hund, lycklig hund och till sist sandpanerad hund toppad med lite vass.

Härliga cykelturer. Det är vackert med alla öppna fält och åkrar som finns överallt.

Jag älskar rapsfälten där de lyser med sina intesivt gula blommor. Så vackert och en alldeles speciell doft har de också. Det känns verkligen som svensk sommar när man ser rapsfält.Här ute i förorten där mina föräldrar bor närmare bestämt i Jakobsberg som ligger ca 2 mil nordväst om Stockholm så passar jag på att besöka en hel del av de ställen som jag brukade besöka som barn. Idag åkte jag ut till Bruket där de under sommaren finns badplatser, härliga promenad och joggingmöjligheter och även detta mysiga Café där man kan ta sig en fika under äppelträden om man önskar.

Här ute vid Bruket och Görväln ligger även Görvälnsslott. Här finns ett vackert område med kolonilotter. Många härliga stigar att njuta av.

Nu är det sommar, nu är det sol och nu är det helg också. Jag njuter för fullt av varje dag. Jag önskar er alla en riktigt skön helg och sköna lata sommardagar.

4 comments:

Marianne said...

Vilken härlig vovve! Så då antar jag att det blir bad i badkaret för Emil när ni kommer hem? Eller räcker det att borsta bort sanden och vassen?

Tänk att det är så fint i Jakan! Som vanligt tänker man bara på höghusområdena och glömmer bort det som finns runt omkring, vilket är synd märker jag.

Ha det fortsatt gott!
Kram!

Saltistjejen said...

HAha vad härligt det såg ut med badet! Hur gammal är dina föräldrars fina hund??
Omgivningarna ser helt underbara ut! Ett sommar-Sverige från sin bästa sida! Härligt!
Kramar!!!

Ninni said...

Du har en hel massa fina sommarbilder här!Smaskiga bullar, en glad hund och härliga vyer. Det syns verkligen hur du njuter av den svenska sommaren tycker jag;) Visst är det härligt!
Det känns inte alls så kul att lämna landet just nu när det är toppenväder...
Vad spännande det låter med din utbildning! Ska du byta spår helt och hållet? Jag har passat på att plugga nu under tiden vi bott i Brasilien eftersom jag inte fått arbetstillstånd och har behövt ha något att göra. Men bara sånt som jag tycker är roligt utan något speciellt mål. Digital bildbehandling, grafisk formgivning, portugisiska och nu den här kursen i Visuell kommunikation. Ingen blanding man kan söka nytt jobb på direkt;)
Må så gott!
Kram Ninni

Desiree said...

Marianne, ja Emil är en härlig och fin hund. För det mesta så faller sand och vass bort av sig självt. Han tycker om att rulla sig i gräset lite. Men ibland får man får man bada honom mer ordentligt i badkaret eller duschen då han börjar lukta unket. Ah så du känner till Jakan lite. Jo höghusområdet (bananhusen som de kallas bland annat) är inte så kul. Men det finns otroligt mycket fina grönområden och mycket fint friluftsliv här. Det finns många fina naturpärlor bara man känner till dem. Detta är ju mina bardomstrakter så jag känner ju till en hel del av dessa från skoltiden och då jag var yngre var jag också med i scouterna.

Saltis, Emil börjar faktiskt bli gammla gubben, han har fyllt 8 år och det motsvarar ju ca 60 år. Han har fullt med grå hår under hakan och blir snabbt ganska anfådd och orkar inte alltid hänga med i ett snabbare tempo.

Ninnie, tack så mycket. Jo nog försöker jag passa på att njuta så mycket som det går. Jag förstår att det känns vemodigt för dig att lämna landet nu då det är så fint. Jag tycker faktiskt att det varit en toppen sommar hittills. Jag hoppas att resan tillbaka till Brasilien går bra. Jo jag har faktiskt funderingar på att byta banan helt. Jag har sökt utbildningsprogrammet som nutritionist men då jag redan har en utbildning som molekylärbiolog så kan jag delvis tillgodoräkna mig en hel del kurser. Känns jättekul att jag kommit in men samtidigt så känns det också läskigt på något sätt nu när det blivit verkligehet. Även om du har en blandad kompott med kurser så verkar det vara många roliga och interessanta kurser. Det är toppen att du tar tillvara på tillfället att plugga och passa på att ta kurser som är kul då du inte kan jobba. Dessa kunskaper kan mycket väl komma till nytta även praktiskt förutom att vara av egenintresse. Vem vet. Hur tycker du att det går att plugga på distans? Ha en bra resa tillbaka som sagt.

Kram