Tuesday, July 14, 2009

Sommarregn och goa bullar

Vad göra då det kommer lite regn? Jo då är det perfekt att mysa till det och ägna sig åt lite husliga och pyssliga sysslor som att baka fina bullar. Underbart att få använda sig av just färsk jäst och även fina och roliga mejeriprodukter som vaniljkesella och vanlig kesella.Färsk jäst är helt underbart att jobba med . Degen jäser på ett helt annat sätt. Så har mycket brukar min deg aldrig jäsa i USA med torrjäst även om jag använt mig av svensk torrjäst, eller så kanske det också har med mjölet att göra. Men jag log stort då jag lyfte på min bakduk och såg hur fin, stor och fluffig min deg hade blivit.
Jag bestämde mig för att prova lite olika fyllningar. Jag delade upp satsen i tre delar. Det fick bli några med äpplen och kardemumma. Sedan fick det bli en del med blåbär och vaniljkesella och den tredje och sista fick bli med min egna jordgubbssylt som jag kokat själv och även plockat jordgubbarna själv.Så nu finns det fina goa bullar som ligger i frysen om ni kommer förbi och vill fika.

8 comments:

Sporty Spice said...

Härligt. Och guds så nostalgisk man blev när man såg bild på Kesella. Kesella Lätt var ju stapelvara hemma hos mig. Men Fage är inte så illa det heller. Sommarkramar från ett soligt CT.

Saltistjejen said...

Mmmmmmmums! Vilka bullar! Coolt med blåbärsbullar! Det har jag aldrig provat. Men blåbärsmuffins är ju jättegott så bullar med blåbär borde vara minst lika goda ju!
Kram!

Suzesan said...

Ser väldigt smarrigt ut det dära:)


Coolt att prova lite olika så där. Har aldrig gjort någon av dessa smaker.
Kör oftast klassiska smör kanel och socker ibland med mandelmassa...men nu ska jag testa lite annat. Bra idé och bra tips.
Ha en fortsatt bra semester.
Kram
/Susanne

Marianne said...

Men jisses vad gott! Tror jag hoppar på ett plan och kommer!

Hade inte du frusit färskjäst en gång? Och det blev lika bra som i Sverige?

Kram!

Anna, Fair and True said...

Kul att du får baka här hemma också! Fast hur klarar du dig utan Mr Kitchen? ;)

Marika på Odlingspyssel said...

Jäst var alltid mitt stora problem när jag bodde i Usa, jag förstod mig aldrig på hur pulverjäst ville ha det för att jäsa pösigt och fint. Nu bor jag visserligen i Sverige igen sedan flera år, men jag har lärt mig hur jag kan göra min egen färkjäst. Lite pyssel men vansinnigt roligt :)

Desiree said...

Sporty, önskar att jag kunde bjuda på en bulle. Kesella är underbart. Visst är det ok med Fage också men jag har ännu inte testat att baka med Fage, vet inte riktigt hur den blir då man hettar upp den. Jag kör ibland med keso i USA också som jag kör i mixern så att den blir slät men jag har märkt att keson faktiskt är saltad och ska man ha den till söta grejer funkar det inte alltid. Här finns ju så mycket att välja på då det gäller kesella också, det finns ju den 1%iga den 10%iga och jordgubb och vanilj. Sommarkram tillbaka och hoppas att det är bättre med nacken idag.

Saltis, jajemensan. De blev himla goda. Jag bara mosade blåbären lite och blandade dem med lite färdig blåbärssylt och sedan med kesellan och smetade på. Kladdigt då man bakade men blev himla bra.

Suzean, kul att kunna fresta med goa bilder. Synd bara att jag inte kan bjuda er allihop på lite bullfika. De klassiska är ju också supergoda men vill man variera sig så finns det alla möjligheter att göra så.

Marianne, jo jag har provat att ta med mig färsk jäst från Sverige och lagt i frysen. Det funkade faktiskt ganska bra. Går kanske inte att långtidsfrysa men några veckor i frysen funkar fint. Jag hade en färsk jäst som jag tinade efter ca 6 månader i frysen och den kändes inte tipp topp längre så den vågade jag mig inte på att använda. Du är väldans välkommen på riktigt svenskt fika här :-)

Anna, jo visst saknar jag Mr Kitchenaid något men det går ju ganska bra att knåda för hand också. Denna degen blev så himla fin och fluffig med färskjästen här och det svenska mjölet att det var en ren fröjd även utan Mr Kitchenaid.

Marika, jag håller med dig angående torrjästen det blir liksom inte riktigt samma sak. Det där med att göra egen färskjäst låter jättespännande. Hur gör du då?

Sanna said...

Jag kommer! Ser underbart ut. :) Kram