Thursday, July 2, 2009

Morgon löpning


Nu har det trots allt varit så pass varmt att det är skönast att köra löprundorna på morgonen. Det gäller att passa på och njuta av det fina vädret. Idag tog jag faktiskt kameran med mig. En av mina favorit rundor är nog bort till Sandviksgården och Hummelmora. Jag tycker omgivningarna är så vackra där. Dessutom känns det helt underbart för själen att få jogga i fin skogsmiljö. Jag läste någonstanns att vandra i skogen skulle vara det bästa man kunde göra om man kände stress. Att gå i skog och mark ingav lugn och harmoni för själen och det tror jag verkligen stämmer. Dessutom är det också otroligt skönt att springa på sådant fint och mjukt underlag som en grusväg eller skogsstig.När man kommer ut till Sandviksgården så finns det en brygga allra längst ut och jag tycker så mycket om att stå där några minuter. Allt är så tyst och still och vackert. Vattnet är så intesivt blått och helt lungt och spegelblankt. Längre ut såg jag en person som satt och paddlade i en röd kanot som helt ljudlöst gled mjukt genom vattnet. Såg helt underbart ut. Att stå här och ta ett par djupa andetag och njuta av denna utsikt och lite fågelkvitter är helt underbart som sagt.En klassisk vacker röd svensk stuga med sina vita knutar och om ni klickar på bilden och får den större så ser ni även att det står ett rådjur och betar vid trädet.
Härligt morgonljus, skogsstigar, kor som är ute och betar. Denna stora eken tycker är läcker med sin tjocka och knotiga stamm.

6 comments:

mammigranten said...

Vad härligt det ser ut!
Jag blir ofta sugen på att springa i svenska sokgar, över stock och sten, men det är nog det enda jag saknar därifrån... än så länge...

Kram

Desiree said...

Mammigranten, ja det är riktigt skönt och vackert. Bra att detta är bland det enda du saknar. Jag saknar otroligt mycket i Sverige förutom just en skogstur. Därför känns det underbart att få vara här en hel sommar nu.

Marie said...

Vilken härlig joggingtur! Till och med jag blir ju nästan sugen när du lägger upp det så fint... men nja, jag överlåter nog joggningen åt dig! Hoppas du har en fin semester!

Camilla said...

Lövskog är så underbart med det skira ljuset som kommer genom bladverket.
Att dessutom komma ut vid havet är alldeles underbart.
Jag promenerar gärna längs vattnet, vilket bara är 3 min bort. Känner mig lyckligt lottad att bo så nära vattnet.
Fortsätt att njuta:)

Kram

Saltistjejen said...

Vad härligt Desiree!
Jag saknar också den svenska naturne och framförallt rätten att få vara i den. Vandra, segla, paddla, springa, promenera.... Allemansrätten är verkligen något helt fantastiskt!
Kram!!

Anonymous said...

168MOTEL,臻愛,依蝶,東楓,桂林,水漾,開漳聖王廟,天池檜谷,長青祠,仙溪,不老溫泉,城隍廟,皮影戲,荖濃溪,觀音山,中山公園,壽天宮,寶來溫泉,石洞溫泉,月世界,太陽谷,大世界,靖王墓,橋頭糖廠,大瀑布,大鬼湖,小鬼湖內門,南海紫竹寺,錫安山,雞冠山,新養女湖,旗山老街,文物館,運動公園,穎達生態農場,歷史展示區,鵝鑾鼻,高爾夫球場,保力林場,四重溪,森林遊樂區,台鳳高爾夫球,蛤板灣沙灘,沙馬基島,社頂自然公園,八大森林樂園,佳樂水,龍鑾潭,白水泉瀑布,曹公祠,竹林,岩玄華山文化院,桃源溫泉,鳳儀書院,世紀大峽谷,海洋生物館,森林遊樂區,關山落日,南灣海水浴場,後壁湖,烏石鼻海岸線,海灣風景區,國家步道,阿里史冷泉,頭城老街,澳花瀑布,石觀音寺,大溪漁港,東澳灣,溫泉公園