Wednesday, July 15, 2009

Sommarbär


Nu ska jag tjata lite mer om svensk sommarnjutning. Men det är något visst med en härligt god svensk sommarfrukost ute på altanen. Himmlen är blå och solen lyser och det är alldeles lagom varmt. Inte för hett och inte för kallt. Man kan verkligen njuta av vädret, promenader med vovven och löprundor på morgonkvisten. Nu börjar vildhallonen komma på buskarna har jag sett men än så länge så njuter jag istället av dessa mumsiga köpehallon tillsammans med frukostfilingorna. De har legat i frysen och blir extra smarriga då de fortfarande är lite frostiga.

Jag har även varit ute i skogen och plockat dessa små blå godingar. Ja det kanske syns på händerna vad jag har ägnat mig åt även om jag inte hade fått med blåbären på bilden. Det är ett riktigt blåbärsår i Sverige denna sommar. Jag tror dock att jag ska investera i en sådan där blåbärsplockar redskap. Har sett dem på Åhlens. De är jättegoda men det är ganska mycket jobb att plocka. Man får inte hålla på för länge för då får man lätt ont i ryggen.


Ja annars njuter jag av sköna sommardagar. Här på mina föräldrars altan med en god kopp starkt svensk kaffe, DN och att få gå barfota i sommargräset. Nu är det sommar!
Sist men inte minst bara en fin bild på ett svenskt sommartorp. Det är något visst och något alldeles speciellt med de svenska stugorna med sina vita knutar och röda fina färg.Ha det fortsatt skönt allihop och njut av er sommar vart ni än är.

8 comments:

Sanna said...

Precis som det ska vara! Så enkelt, men ack så bra. Blir lycklig när jag ser på dina bilder. Kram

Marianne said...

Mmm, vad mysigt du har det! Och så nära till blåbärsskogen! Jag ska tipsa Klas om blåbären, han är ju ute på landet hos sina föräldrar. Han kanske kan plocka lite och ta med hem, frusna.

Frusna hallon har jag! Franska visserligen, men de är riktigt fina lyxhallon och är lika goda som dina ser ut.

Hälsa gräset från mig!
Kramar!

Desiree said...

Sanna, helt korrekt uttryckt. Så enkelt, så vackert och så rätt.

Marianne, jag är helt övertygad om att dina hallon är minst lika goda som mina. Ja be gärna maken din plocka lite och frysa in och ta med till dig. Det borde gå bra. Bara han lägger dem i en platbox/burk så att de inte mosas i väskan. Jag ska hälsa gräset så gott från dig.

Kram

Helena said...

Jag hamnade på din blogg via en annan via en annan osv. Måste bara säga att det är otroligt fina bilder du har/tar. Dina bilder fångade min uppmärksamhet på en endaste gång. De fångar Stockholm i sina bästa stunder.

Desiree said...

Helena, tack så jättemycket. Oj vad glad jag blir :-)
Jag gillar att fota en hel del. Jag skulle gärna vilja utveckla mitt fotointresse ytterligare någon dag. Sverige är otroligt vackert på så många sätt och varje dag finner jag inspiration till nya bilder. Ha det bra och tack än en gång.

Suzesan said...

Sommarskönt. Dina bilder har bidragit till att jag äter mycket mer bär än förut. Bra va?! Tack för det Desiree för det är så gott.

Jag orkar aldrig plocka blåbär men äta dem direkt går hur bra som helst:)

Ha en bra dag
Kram
/Susanne

Desiree said...

Suzean, ha ha där ser man. Men det är ju bara bra att du äter mycket mer bär för de är väldigt hälsosamt. Du kan njuta och frossa vidare med gott samvete. Ha en skön helg.

Helena said...

Äras den som äras bör :)
Det syns på dina bilder att du tycker om att fota. Du får in olika vinklar på ett väldigt bra sätt. Forsätt med det :)
Jag kommer att följa din blogg och bli inspirerad av dina fina bilder.
Lycka till med ditt intresse, kanske en dag blir det mer än så :)
Helena