Sunday, July 19, 2009

Räkmacka

Ibland är livet lika ljuvligt gott som en räkmacka och det är det faktiskt just nu. Just en svensk god hederlig räkmacka är något jag riktigt längtat efter som häromkvällen så köpte jag lite räkor och fixade mig en sådan. Mums vad gott och sommrigt att sätta tänderna i. Jag hittade även ett kul recept på blåbärsbröd som jag var tvungen att testa. Det stämmer att det verkligen är ett riktigt blåbärsår i år för det finns hur mycket som helst. Jag var ute i går en sväng och plockade igen. Imorse kunde jag njuta av en fin blåbärssmoothie med egenplockade bär. Inte dumt det heller. Brödet blev också riktigt gott och man ser blåbären som blå prickar.Blåbärsbröd

Det finns så mycket vackra blommor och fina bär som kommer nu att det är en ren fröjd att befinna sig utomhus i naturen. När det är fina sommardagar tycker jag abslout att man ska försöka vara ute så mycket som möjligt.

4 comments:

Molly said...

hej på dig!
är du i svergie nu?
kom du in på den utbildningen du hade säkt?:) jag hoppas att allt är bra med dig :)

ha en bra kommande vecka :) kramar

Marianne said...

Å så gott! Men vet du, i morgon ska jag få svensk ost och en påse smågodis! Det är Otta som brukar kommentera hos mig som är här på semester och i morgon ska jag träffa henne på stan. Ska bli jättekul!

Kram och ha det fortsatt gott!

annebelle said...

Hej, förstår att det är skönt och gott att vara hemma så här när Sverige är som bäst.. Men finns det något du saknar i AL som inte finns här? Eller som du skulle sakna om du inte skulle åka tillbaka snart?

Desiree said...

Molly, ja nu är jag i Sverige och har snart varit här en månad. Det känns helt underbart att vara här. Jag kom faktiskt in på utbildningen som nutritionist som jag hade sökt så det är jättekul. Hoppas att allt är bra med dig också och att du också kom in på ditt förstahandsval.
Ha det bra och sköt om dig.

Kram
Desiree

Marianne, åh wow det var inte illa med lite svenskt godis och ost. Det är alltid lika uppskattat att få sådant när det kommer en gäst. Jag hoppas att du och din vän får trevligt tillsammans och jag vet med mig att du kommer att njuta av både osten och godiset. Passa på att ha det riktigt kul.

Annebelle, hmm ja det där är en svår fråga. Jo visst finns det nog grejer som jag saknar eller skulle sakna från AL också som de billiga goda majskolvarna och sötpotatisen. Svårt att komma på så där med en gång men visst finns det mycket smått och gott som man skulle sakna.