Tuesday, July 7, 2009

Sommar i Stockholm

Idag kändes inge kul när jag steg upp och tittade ut. Regnet strilade sakta utanför och luften kändes kylig. Någon morgonpromenad blev det inte. Men underdagen skingrades faktiskt molnen och solen tittade fram. Det har kommit en eller två regnskurar men däremellan har det faktiskt varit fint och även temperaturen blev högre på eftermiddagen. Det kändes återigen som sommar. Idag har jag varit och gått på stan hela dagen. Tagit mig en rejäl långpromenad. Jag älskar att gå och promenera i Stockholm. Jag besökte faktiskt en utställning som fanns på Liljevalhs konsthall. De har just nu en utställning som handlar om IKEA. Hur IKEA grundades och hur det växte fram till ett imperium som det är idag. Riktigt bra och interessant utställning. Perfekt att kila in på medans det regnade utanför.

Kvälls ljuset är underbart vackert här i norden. Dessa ljusa sommarnätter och kvällar är det något nästan magiskt över. Stod på Karlbergsstation och väntade på tåget och passade på att ta dessa vackra bilder på luftballonger.
Underbart kvällsljus. Så här på sommaren är det ju vanligt att man ser många ballonger som är ute och flyger en klar och fin kväll som denna.

Men även dagtid är Stockholm mycket vackert. Här har vi de trekronorna som tecknar sin siluett mot den blå sommarhimmlen.

Karlbergskanalen och båtarna.Något som jag tycker gör Stockholm extra vackert är just att det finns så mycket vatten runt staden. Det är något jag saknar otroligt mycket i Birmingham. Önskar att det fanns någon strörre sjö eller en kanal eller något.Cyklar, fönster på vid gavel och en liten park där man kan sitta och läsa en bok eller njuta av medhavd lunch eller fika.

10 comments:

Malin said...

Stockholm är en underbart vacker stad. Minns tillbaka när jag bodde i staden. Idag är jag glad att jag kommer dit några gånger per år m jobbet. Njut ordentligt av sommaren i Sverige, underbar m ort :)

Saltistjejen said...

Vilka ljuvliga bilder! Jag får helt klart längtan till Stockholm!
Kram!

Marianne said...

Visst är det häftigt när ballongerna kommer flygande över Stockholm! Har du flugit ballong? Jag vågade mig på det en gång i Turkiet, i Kappadokien där det är ett fantastiskt landskap fullt av underliga klippformationer och raviner.

Tur att regnet lättade på eftermiddagen så att du fick dig en rejäl stadspromenad!

Kram!

Desiree said...

Malin, Stockholm är absolut mycket vacker stad speciellt om sommaren med Mälarens vatten kring sig. Jag njuter verkligen av de många vackra miljöerna och vyeerna.

Saltis, hi hi jag skickar lite längtan till dig. Du har ju dock varit hemma i mars även om det kanske inte var som allra vackrast då. Jag hoppas att du kanske får tillfälle att komma hem till jul eller nåt för stockholm och Sverige är ju otroligt vackert även på vintern.

Marianne, nej jag har faktiskt inte flugit ballong någongång men jag skulle gärna vilja göra det någon dag. Det måste vara väldigt vackert och imponerande att se staden och världen uppifrån på det sättet. Var det läskigt? Jag är ju lite höjdrädd men det kanske är annorlunda då man är i en stor ballongkorg. Det verkar häftigt iallfall. Jag kan mycket väl tänka mig att det är extra coolt då man är fotointeresserad så som du och jag är.

Fundersam Cecilia said...

Vackert är Stockholm och dina bilder är lika fina som vanligt.
Vi ska till ambassaden om ett par veckor och det vore roligt att få njuta lite av staden åtminstone och inte bara se ambassadens väggar.

Desiree said...

Cecilia, ja det bör du verkligen passa på att göra. Det finns ju så mycket för barn också här i Stockholm om du har dina två små med dig. Kanske ett besök på Junibacken vore trevligt. Sedan kan ni strosa runt lite på Djurgården och äta en glass eller nåt. Hoppas det är fint väder då du kommer hit.

Suzesan said...

Så vackra bilder. Du är så duktig på att fånga "just det där" på bild". Ögonblicksbilder och lite magiska. Även om det bara är ett "hus eller en grönsak" så får du in så bra ljus i dina bilder.

Stockholm är så vackert. Just att bara strosa omkring och där finns alltid nåt att titta på eller göra. Annars kan man SHOPPA!;)

Låter som du har en bra semester. Jag har aldrig flugit ballong. Jag såg att Marianne gjort det modiga människor som vågar det men det måste ju vara en helöt underbara färd.

Jag är också höjdrädd men kanske hade klarat det ändå.

Hoppas du klarat dig genom dagen då jag sett att det varit ett förskräckligt väder.

Kram
/Susanne

Anna, Fair and True said...

Jag skulle också vilja gå på den där Ikea-utställningen! Du rekommenderar den alltså?

Du får ta lite regnbilder den här veckan då :)

Fröken Anki said...

Musei-besök är perfekt på regniga dagar. Även om jag alltid tycker om att gå på museum. Men det blir lite mysigare när det ändå regnar ute. Skönt att det höll upp ut på dagen i alla fall.

Härliga kvällsbilder! Saknar sommarkvällar i Stockholm och luftballonger som startar på Gärdet och flyger över stan.

Ha det så gott i sommarstan!
kram

Marianne said...

Ja det var läskigt! Jag vågade bara för att piloten var en av Klas bästa kompisar, och jag visste att det är en noggrann och duktig kille. Annars hade jag nog vägrat. Men det VAR verkligen häftigt! Så om du vågar kan jag rekommendera en tur!