Monday, June 1, 2009

Helgen samt firande av bröllopsdag

I helgen fick vi njuta av strålande vackert väder. Det var helt perfekt. Det var så där lagom varmt och riktigt skönt och underbart. I lördags passade vi på att fira våra bröllopsdag (egentligen inföll den igår som var första juni). Det är faktiskt våran sjunde bröllopsdag. Helt otroligt att man redan hunnit vara gift i sju år men det känns underbart och jag hoppas att det blir många år till. Vi firade med en god middag på kvällen och rosa bubbel som faktiskt var riktigt gott. Igår blev jag faktiskt bortskämd av min älskling med lite fotmassage innan sänggående. Åh så otroligt skönt.

I lördags hade vi ju också massage att se fram emot. Den var heeeelt ljuvlig. Åh vad skönt att ligga där och bli härligt knådad och rejält avslappnad. Jag älskar detta. Så underbart att vi hittat denna massageskola där man får en hel timmes massage för endast 30 dollar. Eleverna är som sagt riktigt duktiga och det brukar kännas minst lika bra som att gå till något proffs som redan är färdigutbildad. Man får ligga där på en mjuk brits som är bäddad med lakan och filt så att man inte ska frysa och sedan lyfter de upp filten/lakan för den del de ska massera endast. Man ligger där och blundar medans de börjar med baksidan av kroppen först och sedan tar de framsidan. Man lyssnar på skön och avslappnande musik och bara låter tankarna flyta runt och känna hur otorligt skönt det är. Kännslan efter är nästan bäst då man känner sig så harmonisk, lugn, mjuk i kroppen och lycklig.

Söndagen bjöd också på härligt och fantastiskt väder. I Sverige vet jag att det var morsdag men här i USA har det ju redan varit. Då jag skrev ihop det här inlägget var det faktiskt söndagmorgon, tidigt. Jag satt ute på våran altan och lyssnade på fåglarnas kvitter och njöt av den vackra morgonsolen. Många kör ju sina bevattningssystem tidigt på morgonen och det var härligt att både se och höra hur dessa sprutade igång. Det var så vackert att se hur vattendropparna reflekterades i morgonsolen. Luften kändes så där frisk och underbar.I Sverige antar jag att syrenenen blommar liksom liljekonvaljerna och häggen. Här är det istället magnolian som blommar fast nu är det en annan sort än den rosa som jag tidigare visat. Vi har detta vita magnoliaträd på våran tomt som just nu blommar väldigt vackert. Det är stora rejäla blommor och de doftar alldeles ljuvligt. Jeffs Hortensia är också otroligt vacker.


Jeff och Liz blå Hortenzia blommar nu och det är verkligen en njutning att se dessa. Otorligt fina!
Jag smög ut tidigt på söndagmorgon med kameran för att fota denna vackra blomsterprakt.

På morgonkvisten var det också många som körde igång sina bevattningssytem och sprinklers. Både grannarna bakom oss och till höger körde sina. Det är jättevanligt här med automatiska sprinklersystem som man ställer in på tid och sedan kör de igång på vissa veckodagar och mellan vissa tider.Våran magnolia som blommar med sina stoooora vita vackra blommor.
Detta är Sadie som vi tog hand om i lördags och även var ute med en sväng på söndagkväll för att njuta av den vackra kvällen. Jag tror hon gillar att vara hos oss som går ut och går med henne som inte hennes matte och husse (Kim och Mike våra grannar) gör. Här ligger hon och tuggar glatt på några isbitar för att svalka sig.

De två nedre bilderna är en annan slags Hortensia som vi har i våran trädgård. Jag tycker den är fin också fast den är helt annorlunda än de där stora klassiska runda bollarna som Jeff har. De organga blommorna planterade C i helgen i våra rabatter. Jag gillar att ha fina blommor i många olika färger i trädgården.

11 comments:

Marie said...

Vilka vackra hortensia! I Sverige blommar ju inte de förrän juli/augusti! Helt fantastisk vackra!

Jag får passa på att önska en trevlig bröllopsdag också, må den följas av många fler!

Desiree said...

Marie, tack så mycket. Jeffs Hortensia är som sagt helt ljuvligt vacker. Jag njuter av den fast den inte växer i min trädgård.

Saltistjejen said...

Grattis i efterskott tille r Bröllopsdag! Känns som om ni firade den ordentligt med både middag bubbel och härlig massage! :-) Mysigt!!!
Vad fint ni har i trädgården nu också med så många vackra blommor!
Här känns det som om det mesta blommat klart nu. Iallafall alla de träd och buskar som blommar i maj.
Kram!!

Anna, Fair and True said...

Grattis på bröllopsdagen! Gillade fotot på champagneflaskan!

Desiree said...

Saltis, ja jag är otroligt nöjd med firandet av bröllopsdagen.

Anna, det var kul att experimentra lite med kameran och jag måste säga att jag också gillade den här bilden.

Fia said...

Jösses vilka fina bilder du har i din blogg (som vanligt borde jag väl säga..) Grattis i efterskott till er bröllopsdag. Hälsa C. så gott från mig!
Kram!

Sporty Spice said...

Åh, grattis på bröllopsdagen. Om dryga året är det dags för oss att fira vår första! =)

Annika said...

GRATTIS till er!!
SJU år!
OCH vilekn härlig present med massage till er bägge.
Massage är det underbaraste som finns. Det skulle man unna sig oftare.
Hortenisan är bland det vbackraste jag vet!!
Här börjar de blomma för fullt nu.
OCH de trivs bra här i min täppa. Jag är så glad för det.
KRAM!!!!

petchie said...

Ojoj, vad borskämd du har blivit med två massager! Hi hi, jag är lite avis!
Grattis i efterskott till bröllopsdagen! Och härliga blombilder!
Jag tycker också att det är mysigt med ljudet från vattenspridare, tyvärr borras det just nu ovanför vår lägenhet och det är sååååå jobbigt - dagarna i ända!!
Kram!

Suzesan said...

Bättre sent än aldrig. Så här kommer min hälsning.

GRATTIS Desiree på bröllopsdan:)

(Ja till er båda förstås.)

Fiiiina bilder och väldigt fina bilder/inlägg från er resa till PR.

Massage är en bra present och väldigt skönt.

Ha en bra dag
Kram
/Susanne

Desiree said...

Fia, heeej det var länge sedan. Tack så mycket. Jag ska absolut hälsa C så gott från dig. Tack för den fina komplimangen angående bilderna. Sköt om dig och ha en bra sommar. Du får hälsa din käre make och alla era fyrbenta småttingar så gott från mig.

Sporty, ja nu befinner du dig allt på upploppet av bröllopsplanneringen. Kul! Jag är övertygad om att ni kommer att få ett helt underbar bröllop. Se till att njuta nu av all rolig plannering för själva bröllopsdagen går på tok för snabbt.

Annika, tackar tackar. Ja massage är något man inte kan få för mycket av. Det var underbart och vi är som sagt så glada för att vi hittat den där massageskolan som gör det hela riktigt prisvärt. Hortensian nu här i södern är ju såååå underbart fin.

Petchie, ja ha ha :-) nog har jag blivit bortskämd. Min älskling är bra på att ta hand om mig. Jobbigt när det borras dagarna i ända. Det blir ju enerverande. Skönt att du snart ska åka och lämna lägenheten för europa så att du kommer ifrån borrljud. Förhoppningvis är de klara då du är tillbaka.

Suzean, tack så jättemycket.Så gulligt att ni är så många som grattat mig på bröllopsdagen.