Sunday, January 24, 2010

Reseförberedelser och Regn

Helgen har ägnats åt att att planera och förbereda inför nästa resa. Det blir faktiskt kort arbetsvecka för oss nästa vecka som kommer också för på torsdag kväll bär det av. Vi flyger ner till Ft Lauderdale där vi ska möta upp med svärföräldrarna och dagen därpå börjar bilresan ner mot USAs sydligaste spets på fastlandet - Key West, Florida! Ska bli underbart. Det är en plats jag länge velat besöka så det ska bli jättekul. Jag har börjat packa min väska och fundera på vad jag ska ha med mig.

Vädermässigt kan jag trösta er i Sverige med att det har varit rätt trist här. Den där våren som man kände av förra helgen var som bortblåst. Lördagen var grå och relativt kylig. Söndagen var än värre grå och blöt med regn. Stackars C ägnade lördagen åt att försöka torka ur våran bil. Min torsdag morgon började nämligen inte så bra då jag upptäckte att jag på något sätt hade kommit åt knappen som gör att alla rutorna dras ner samt takluckan i samband då jag skulle låsa bilen. Den natten regnade det förstås! När jag skulle till jobbet torsdag morgon upptäckte jag att bilen var plaskblöt. Tur att vi har lädersäten och inte tyg. Jag fick springa in och hämta en handduk och torka av det värsta. Men mattor och sådant hade inte torkat så C har försök få bilen så torr som möjligt igen och gått och suckat lite åt sin hopplösa och otekniska fru. Ja ja misstag händer men nu så är Grace (våra bil) nästan torr igen.

En god lördagsbrunch blev det iallfall med äppelplättar, fruktsallad och gott starkt kaffe med skummad mjölk. Eftersom jag kände för lite nybakat bröd till middagen så snodde jag ihop det här brödet med min kära Mr Kitchen Aid maskin. Ett mortos/timjan bröd som jag bakat innan och som alltid blir himla gott.




Då det varit ruggit väder passade det bra med lite film till kvällen. Det var länge sedan vi var iväg till videobutiken. Den här gången hittade vi lite som vi kunde tänka oss. Jag tycker faktiskt att Block Busters sortiment inte är något vidare. Det känns som om det är en hel del kända filmer som de aldrig tar in. Vi kollade dock på filmen Julie och Julia som handlar om just bloggande och matlagning. Åh vad jag tyckte om den! Kände nästa igen mig lite grann i Julie där hon stod i köket.

Jag har fått köpa mer bildutrymme till bloggen. Det har tydligen tagit slut igen. Jag köpte mer för något år sedan. Fast en blogg bara måste ha bilder känner jag personligen. Jag kör ju med mycket bilder och då är det värt även om man ibland måste köpa till mer utrymme.

Nu är det måndag morgon och solen lyser vackert igen. Ha en bra start på veckan allihop.

13 comments:

Sporty Spice said...

Härligt med Key West. Jag och maken var där förra året, känns inte som man befinner sig i USA utan värsta karibienkänslan! Självklart måste man goffa Key Lime Pie. Mmmm! =)

Desiree said...

Sporty, ah vad kul att du varit där och gillat det. Jag ser som sagt väldigt mycket fram emot några dagar där. Jepp Key Lime Pien är något man bara MÅSTE unna sig då man är där. Jag har provat den tidigare men den lär väl vara extra bra där nere där den har sitt ursprung. Ha en bra vecka med löpningen och annan träning.

Saltistjejen said...

Synd med bilen men TUR att det inte var värre ändå. Sådant kan jag också göra. Så typiskt!!!!
Låter härligt med er resa till Key West. Skulle gärna åka dit jag med. Vi ahde funderingar på det nu när vi var i Miami men sedan insåg vi att det skulle bli alldeles för stressigt och jobbigt med E. Så vi struntade i det. En annan gång kanske.
Jag såg ocskp Julie & Julia häromveckan och gillade filmen! Så mysig!
Ha en fin vecka nu fram till resan!
Kram!

Miss Marie said...

Aj då, synd om bilen, tur att den är torr nu! :D

Läste att Annika också sett Julie & Julia, den vill jag också se! Väntar på dvdn...

Härligt med resa! Låter riktigt mysigt!

Jag kommer ihåg att Annika också fick köpa till mer bildutrymme för ett tag sedan, men jag har aldrig sett något om det?! Är det bara amerikanska blogger månne?

Olle said...

Det går ju alltid att komprimera/skala ned (vi brukar köra med 400 x 300) bilderna innan man lägger upp dem, då räcker utrymmet lite längre...
Gimp är ett lättanvänt bildbehandlingprogram.

Christoffer said...

Det kommer att bli en toppen resa. En teaser för Karibien som flera säger, sedan får ni lägga handen på "stenägget" som visar att det är sydligaste USA, känns verkligen som ngt annorlunda, alla turister kör runt på vespor med uppknäppta skjortor och röker cigarrer samtidigt.

Jag åt på en sådan underbar restaurang där nere. Se om jag minns vart den låg tror den var i mitten om man säger så, halvvägs ner efter att du kört över broarna, på högersidan, man satt på stranden och hade bara ngra meter ner till havet och palmer runt om sig, medan man avnjöt en stor biff och god dryck. (Visst sa det dig inte så mkt men minns inte namnet på stället ;( )

take care..

Annika said...

SÅ himla lustigt att vi kollade samma film i helgen.
jag ÄLSKADE den! OCH så kul att det var både bloggning och matlagning...

SÅ NAJS att komam till Key West!
Underbart att få komma dit ner! DIT skulle jag också vilja åka. Du får ta massor med bilder.

jag köpte ny bildplats till bloggen i somras. En blogg utan bilder är inget kul ,och nu kan man lägga ut bilder i sinne igen!! BRA!!!

Här är vädret skumt och nästan lite läskigt idag. Det är 17 grader varmt, fuktigt, ibland öser regnet ner, ibland kommer solen. och det blåååååser ngt så läskigt hårt..
USCH!!
HATAR!!!


kramar!!!!

Victoria said...

Jag antar att ni har späckat schema, annars kanske vi kunde ses?
Kram/Vic

Desiree said...

Saltis, verkar som om alla vi i "bloggänget" precis kollat in just den filmen, lustigt. Jodå det gick bra med bilen. Nu är den torr, den bara luktar lite fuktigt fortfarande. Ingen större skada skedde som sagt. Ni verkade ha fått en toppenvistelse nere i Miami men tyvärr hinner man liksom inte med allt. Vi hade gärna hunnit med en sväng i Everglades också men det får bli en annan gång för oss.

Marie, hm vet inte om det har något att göra med blogger i USA. Tydligen är blogger, mitt google konto och Picasa ihoplänkat. Eftersom jag ladda upp alla mina bilder till Picasas webalbum också så kanske det gör att jag måste köpa mer utrymme då och då. Men nu handlar det inte om allt för ofta eller några större summor. Köpte 20 GB för 5 dollar igår. Ja Key West ska verkligen bli underbart :-)

Olle, tack för tipset. Det ska jag kolla in lite närmre.

Christoffer, kul att du också varit där och verkar ha gillat det. Det där stenägget får vi allt ta och kolla in. Den där resturangen lät så himla nice du varit på. Jag har bokat bord till middag åt oss redan både på fredag och lördagkvällen och hoppas att det kommer bli bra mat och trevlig utsikt.

Annika, ja himla lustigt att vi som sagt kollade samma film samma kväll. Kände att den filmen passade mig perfekt som var just bloggande och matlagning, två av mina stora intressen. Här är det lite kyligt idag och ack så blåsigt men det är skönt. Igår var det mest regningt, fuktigt och ganska varmt. Det här är mycket bättre!

Victoria, jag hade så himla gärna velat ses men tyvärr finns nog inget utrymme den här gången. Jag visste ju att vi var på väg till just dina hemtrakter. Jag hoppas att det dyker upp fler möjligheter och tillfällen. Det hade varit jättekul att hinna med en bloggträff för det är alltid kul att få chansen att träffa er andra bloggare IRL.
Kram

Katarina said...

Så träffande! Jag såg filmen Julia och Julie för två kvällar sedan, och jag kom att tänka på dig och dina recept med bilder på bloggen.

Sedan tänkte jag, men herregud, Desiree kan ju använda sin blogg till matboken, som jag hoppas kommer ut, nu!

Jag gillade filmen..

Synd med vattnet i bilen,, ger ju en en hel del extra jobb,, men sånt händer.

Hoppas er resa blir bra, jag är glad att lämna Kalifornien nu och flyga hem till Filippinerna för det är ett riktigt skitväder här!

Desiree said...

Katarina, wow vilket sammanträffande att du också precis sett den filmen. Vad roligt att du tänkte på mig och bloggen när du såg den. Även om detta inte är någon renodlad matblogg så har jag defnitivt ett stort intresse av matlagning. Hoppas du har haft det bra i Kalifornien förutom det kassa vädret. Det måste vara en vääääldigt lång flygresa tillbaka till Fillipinerna. Hur många mellanlandningar blir det? Hoppas att resan går bra och smidigt och att du kommer fram ordentligt både själv och med väskor. Kram.

Anne said...

Julie & Julia är SUPERBRA. Kan bara instämma! Jag fick den i julklapp så vi såg den direkt under julhelgen, kommer nog se om den snart igen för den var så bra. Även M tyckte den var bra, hoppas din C också gillade den.
Så det är dags för Floridasemestern riktigt snart. Härligt!

Anna, Fair and True said...

Å vad goda de där pannkakorna såg ut!

Jobbigt med bilen men tur att det gick att torka!

Ha det underbart i Florida!