Sunday, February 14, 2010

Valentines och Gospel

I lördags var vi och såg The Soweto Gospel Choir från Sydafrika. Det var riktigt häftigt. Vilka röster och vilken rytm! De sjöng både acapella och med instrument. Under två timmar fick vi höra både traditionell gospel och modern gospel liksom egna tolkningar som de gjort av kända låtar som Bridge over troubled waters and In the djunge the lion sleeps tonight. En fantastisk show med rytmer, musik och sång. De hade också väldigt vackra och färgglada dräkter som ni ser. Det är tydligen en väldigt känd gospelkör som har turnerat runt i världen.


Den här helgen har det ju också varit Valentines Day eller Alla hjärtans dag. Det är stort här. Vi var in en sväng på den stora shopping gallerian och där såldes det både choklad och blommor på löpande band verkade det som. Något som amrisarna också gillar är att få saker och ting "personalized" man kan få det mesta med monogram och ingraveringar här. Därför sålde "Great American Cookies" gör din personliga alla hjärtans dags kaka genom att välja något det skulle stå på den kaka du ger bort. Jag gillar däremot tulpaner jättemycket. Både de som nästan blommat ut som denna bukett som jag hade och även de nya som jag köpte i lördags.

Ryggen känns bättre och det går helt klart i rätt riktning men jag känner mig ändå rätt stel på morgonen. Igår smörjde C in mig med chilisalva på ryggen (Capsin är ju det aktiva ämnet i just chili som gör att frukten blir stark och het). Nog brände det gott på ryggen och blev varmt alla gånger. Det var faktiskt inte tokigt alls och hjälpte en hel del.

Chilisalva för den som har ont i ryggen.

Valentines day har det varit denna helgen. Vi brukar inte fira detta direkt. Brukar laga en godare middag vilket det också blev igår. Mr Kitchen Aid har fått jobba denna helgen. Först bakade jag rosmarin-valnöts baguetter. Mums, dessa blev riktigt saftiga och fina. Ska absolut spara det här receptet och baka flera gånger. Jag har upptäckt att man måste ha tålamod med sin deg ibland. Jag satte degen i fredagskväll och det stod i receptet att den skulle jäsa i en timme. Efter en timme tyckte jag inte att tillräckligt hade hänt så därmed lät jag den jäsa vidare. Jag skulle säga att efter 2-3 timmar såg den dessto finare ut och då stoppade jag bara degen i kylen över natten och bakade dem i ugnen på morgonen istället. Det fick sedan också bli något smarrigt som avslut på alla hjärtansdags middagen. En favorit hos både mig och C, nämligen choklad fondant med vaniljglass! Ooooh så himla gott. Men det blev trots allt en ovanlig Valentines. Det kom ett paket som C gav till mig. Han hade köpt en alla hjärtansdags present till mig som en överraskning. Nog blev jag överraskad alla gånger för vi brukar som sagt inte köpa presenter till varandra. Detta var dessutom inte vilken present som helst utan en riktigt fin (och dyr) present. Jag fick en jättefin klocka. En Sector. Jag tycker att den är supersnygg. Den är sportig och cool. Den är lite större men inte för stor. En klocka med lite attityd! Det var nämligen så att jag inte hade fått någon julklapp från C (det hade jag själv dock lyckats glömma bort) men något han tyckte att jag borde ha fått. Det är ju en jättefin klocka och jättefin present så naturligtvis uppskattar jag den mycket och blev väldigt glad över den.


Min nya jättefina klocka - en sportig och cool Sector.

Lördagen bjöd annars på soligt och vackert väder. Det kändes nästan vårlikt i luften. Det mesta av snön hade redan smält bort men lite smått låg kvar här och där.

Inte mycket snö kvar sedan gårdagens snöfall. Det brukar sällan vara så att snön ligger kvar någon längre stund här. Detta är det som fanns kvar på lördag förmiddag.

Naturligtvis fick det bli en bukett med nya fina röda tulpaner till alla hjärtans dag.


Valentines söndag inledde vi med en god bruch. Fruktsallad och French Toast.

Mr Kitchen Aid har fått bjuda på en del läckerheter under helgen. Chokladfondanter är en stor favorit både hos mig och C.

11 comments:

Annika said...

Vad kul med kören från Soweto!!
JAG kan tänka mig att det var drag!!
Underbart upplyftande.
OCH C!! Vilken jättefin present du fick!!
Skitsnygg. Det är enb klocka, det! Roligt att du blev så överraskad.
Valentin är verkligen bamsestor. undrar hur många rosor det säljs+ Och hur många kilo choklad?
Tycker det är ganska töntigt med allt som man kan personifiera här, men jag antar att det verkligen finns marknad.
n småmysig dag är det ju iallafall.

TACK för tipset om salvan. jag brukar köra med Bengay som jag gillar, men jag ska nog köpa din salva också. Coolt att den är gjord på chili!!

Kramar från ett ställe där vi väntar ännu mera snö!!!

Petchie75 said...

Vilken mysig helg ni hade! Jag har nackspärr för tillfället :-( En så himla fånig "skada" som jag fick när jag hängde tvätt, hittade ett hårstrå som jag ville slänga ut genom fönstret och sträckte mig över torkställningen för att skjuta upp fönstret som var trögare än jag tänkt mig och voilà, en sträckt nackmuskel!! O smorde in mig med Bengay två ggr igår men jag får nog be min mamma smörja in mig idag också.
Jättefin klocka och så roligt med en överraskning, oavsett vilken dag det är ;-)
Kram

Desiree said...

Annika, kören var riktigt medryckande och sväning. Jag undar också hur många rosor och hur många kilo choklad som säljs denna helg. Prova gärna denna salva någon gång om du har ont. De andra är bra men det är MER drag i den här och den värmer och bränner betydligt längre. Ha det bra i ditt vinterlandskap.

Kram

Petra, aj då, nej, jag vet precis hur det kan vara. Även om man tycker det är fåning så är det ju just de där små detaljerna som ibland ställer till det så. Sedan ångrar man sig. Du får be din mamma smörja på lite och kanske massera lite. Ha det underbart nu när dina föräldrar är där. Kul att ni får njuta lite tillsammans en sista gång i ert tropiska paradis.

Kram och hoppas att det känns bättre med nacken redan imorgon.

Fröken L said...

Jag gillar gospel, det är pampigt på något sätt. Låter som om ni hade en jätte mysig helg. Alltid kul med överraskningar. Jag älskar också tulpaner. De är nästan lika fina när det blommat över.

Kram Dila

Marianne said...

Vilken fin klocka, så gulligt av honom!

Och vad häftigt med afrikansk musik, det måste ha varit riktigt gung i den föreställningen. Den hade jag gärna sett.

Önskar jag kunde få tag i den där salvan, eller Bengay som Annika skriver om. Den är också riktigt bra.

Krya på dig med ryggen. Och du som är så ung, du kanske borde köra något speciellt ryggprogram på gymet så att du inte får värre besvär längre fram?

Kram!

Saltistjejen said...

Vilken härlig helg! och verkligen snygg klocka! Jag gillar också sportigt mer än "moderiktigt blingbling", haha! Och din var hur snygg som helst!!
Chilisalvan kände jag inte till men det låter som om den fungerade fint. bra att du verkar bli bättre i ryggen nu. Hoppas verkligen att du blir av med ryggskottet och sviterna efter det snart.
Showen ni såg verkade också härlig. Just den sortens afrikansk musik är ju ofta sååååå medryckande. haha, lilla E dansar lite varje gång det varit reklam för Boradwayshowen "Lejonkungen" på TV och de spelar musiken. Så vi funderar på att köpa filmen till henne.
Ha nu en fin vecka?
Är ni lediga idag på President´s Day?
Kram!

Miss Marie said...

Härligt med kören! Jag älskar gospel live, det är så fantastisk stämning!

Vilken härlig julklapp/alla hjärtans-present! Kul med en överraskning.

Maten såg verkligen härlig ut. Receptet på rosmarinbaguetterna tas tacksamt emot! :)

Jenny said...

Ursnygg klocka! Och perfekt att få en "extra" alla hjärtans-dag present också! Den där salvan tror jag och jag ska införskaffa till maken, som ofta har lite ont i rygg och nacke. Verkar vara lite som tigerbalsam, eller? Kram!!

Desiree said...

Dila, det blev en riktigt mysig helg med både gospel och överraskningar.

Marianne, ja salvan liknar Bengay men med lite extra krut i. Ja ryggen ska man tydligen vara försiktig med. Jag tror att det ibland är en gammal skada som jag fick i barndommen som spökar lite. Jag rammlade någon gång och landade rakt på nedre delen av ryggen. Ibland när jag gör någon felvridning så verkar det som om någon nerv kommer i kläm och sedan kommer den här värken. Men kanske borde jag kolla upp det lite mer noggrant vad det beror på. Nu känns det iallfall mycket bättre även om jag fortfarande är lite stel på morgonen. Gospeln var det gung i
:-)

Saltis, tack, vad kul att du gillade klockan. Jag tyckte först att den kanske var lite väl stor men när jag haft på mig den ett tag så kände jag inte så längre. Den klockan jag haft tidigare har jag haft jättelänge säkert 20 år så det är kul att ha något att byta med även om jag kommer att behålla den gamla som fortfarande funkar utmärkt.Jag tycker absolut att ni ska köpa Lejonkungen till lilla E eftersom hon redan verkar gilla den så mycket. Det är en fin film och musiken är underbar den också.

KRam

Marie, tack så mycket. Jag ska ta och lägga ut receptet på rosmarin baguetterna på onsdag som ett onsdagsrecept.

Jenny,jepp salvan kan jag rekomendera. Den funkar som tigerbalsam. Den värmer gott på området där det gör ont och värme hjälper ju musklerna att slappna av lite och då brukar det kännas bättre.

Katarina said...

Vilken trevlig helg ni vekar ha haft!

Kören måste ha varit en höjdare! De har en sån enorm rytm.

Jag minns en morgon på ett konferenshotell, när vi skulle vakna till trummorna och rytmen till frukosten, det var en minnesvärd morgon, och annars morgontrötta svenskar sken som solen redan efter en stund!

Dina matbilder gör mig sugen och hungrig! Härligt!

Desiree said...

Katarina, det kan jag tänka mig blev ett fint minne och att folk sken upp. Det var en höjdare att få lyssna till Soweto Gospelkören.