Monday, June 21, 2010

Helgen med bröllop och hund

Lördagen började med att jag vaknade på tok för tidigt. Var jag allt för förväntasfull inför princessbröllopet?Hade jag lite bröllopsnerver? Kl 05 vaknade jag och kunde omöjligt somna om. Låg i sängen och försökte somna om ett bra tag men se det gick inte. Då klev jag upp och duschade och fixade iordning mig så att jag skulle vara redo och kunna bänka mig framför dator för att kolla in bröllopet genom Svt-Play. Det blev långfrukost framför datorn.

Så uppskattat! Nog var de fina. Jag önskar dem båda all lycka och välgång. Victoria var så vacker och det verkligen strålade om henne av lycka det var nog det allra finaste att få se och uppleva. Det var jättekul att få följa henne och Daniel hela dagen och få se alla fina festklädda gäster. Jag formligen ÄLSKAR sådant här. Jag brukar varje år sitta bänkad inför Nobelfesten så detta var ju som en Nobelfest fast tusen gånger bättre och festligare. Helt fantastiskt att få följa brudparet live hela dagen. Känns som om man var med på festen på riktigt på ett hörn. Helt underbara tal från både Kungen och Daniels far men bäst var dock Daniels eget tal till sin älskade Princessa. Då fick jag allt torka en tår med näsduk.

Vädermässigt har vi nog haft sämre än Victoria och Daniel som faktiskt hade tur och fick en jättefin dag då molntäcket sprack upp och solen tittade fram. Otroligt fin kväll med de där unika ljusa sommarkvällarna som finns i norden. Här har fukten legat intensivt i luften. Jag fotade vårat fönster här och ni ser hur kondensen ligger tät på rutan. Redan tidig eftermiddag brakade det loss med ett rejält åskoväder. Sedan fortsatte det att småregna hela eftermiddagen. Grått, vått , varmt och fuktigt. Inget väder man ville vara ute i alls.

Nog blev det ett kanonbröllop. Nu har Daniel blivit prins, fått sin princessa och halva kungariket precis som i sagorna. Bröllopet har ju fått fantastiska lovord och det förstår jag absolut. "Ett unikt tillfälle att sätta Sverige på världkartan" som det sas. Jag är så glad att Stockholm visade upp sig från sin bästa sida vädremässigt också. En riktigt vacker dag och sommarkväll blev det. Folk hade tydligen skrikit sig hesa med ett rungande JA då Vickan och Daniel sagt ja till varandra i kyrkan.

Jag tycker det var fantastiskt och kändes unikt att faktiskt få följa dem under hela dagen på det här sättet. Kändes som man nästan var där på plats som en bröllopsgäst. Daniel fick mig att ta fram Kleenexasken två gånger. Första gången då han själv fällde en tår i kyrkan och sedan efter hans helt fantastiskt tal till Victoria. Daniels fars tal var ju också helt outstanding.Först tyckte jag att Victorias klänning kanske var lite små trist men allt eftersom så gillade jag den mer och mer. Den passade så bra på henne och var himla snygg, ren och elegant. Jag tycker att hon var kanonfin och att det verkligen strålade glädje om dem båda.


Jag tog fram mina "kungliga servette"r inför denna stora dag. Passade perfekt för att fira bröllop och hylla Victoria och Daniel.


Lite svensk frukost fick det bli också med jordgubbar och mannagrynsgröt.

Lördagen ägnades mest åt den vanliga veckohandlingen med påfyllning i kyl och skåp och sedan en hel del framför datorn för att kolla in bröllopet. Vi gick en fin kvällspromenad med Sadie. Åkte till ett nytt område med nybyggda villor som ligger snett bakom vårat område där vi bor nu. Det här villaområdet har de hållt på att bygga av och till i ett par år nu. Området har avstannat med jämna mellanrum då det varit rejäla svackor i bostadsmarknaden. Så snart man börjar se tecken som är positiva har de satt igång igen. Det har potiential för att bli ett riktigt trevligt området tror jag. Husen här är lite mindre än det område vi bodde i tidigare men det är ett mysigt område med blandad stil på husen. Man har dessutom behållt en del av den gammla golfbanan och gjort en vacker promenadslinga här (kors i taket, detta är verkligen nytänkande här i Alabama). Vi gick denna slinga runt dammen. Här fanns flera större flockar med Kanadagäss. Det gillade Sadie. Hon lyckades jaga ner hela flocken i vattnet.

Redan tidig eftermiddag brakade det loss med ett rejält åskoväder. Sedan fortsatte det att småregna hela eftermiddagen. Grått, vått , varmt och fuktigt. Inget väder man ville vara ute i alls.



Sen lördag eftermiddag slet jag mig tillslut från datorn. De enda jag missade var brudvalsen. Regnet hade precis lagt sig. Det kom nämligen en rejäl åskskur mitt på dagen med mycket buller, bång och blixtar. Fukten låg tät i luften. Vi har haft det rejält varmt och fuktigt och det fortsätter. Inget konstigt alls egentligen för så är ju sommaren här.

Det är bara SÅ fuktigt nu. Kondens på alla våra rutor. Man prisar verkligen AC:n. Sadie har roat sig med att jaga Kanadagäss som ni ser. Men gåsbajs får hon inte äta hur gärna hon än vill.

På eftermiddagen fick vi Skype kontakt med Sadies husse och matte som skypade oss från kryssningsbåten de befann sig på. De är just nu ute på medelhavet någonstanns. Wow vilken svit de hade! Jag bara gapade då vi Skypade med kamera båda två. De visade oss runt i sin svit på 70 kvadratmeter. Jodå det fanns flera rum inklusive walk-in-closet. Två balkonger hade de. Jag visste knappt om att det ens fanns sådana här sviter. Detta var minsann ingen vanlig standardhytt med minimal dusch och en våningsäng inte.

Fina och trevliga hus. Här är en del de hade byggt helt färdigt och där alla flyttat in. Lite mindre hus än det område vi bodde i tidigare. Egentligen hade nog ett sådant här hus och område passat oss betydligt bättre.

Jag tycker det här området verkar rätt charmigt och mysigt. Naturligtvis så lär det bli ännu bättre då allt är färdigbyggt och alla har flyttat in. Men husen i lite olika stil och den lilla promenadslingan runt en del av den gammla golfbanan var ju toppen att behålla.

Söndag blev det badmington match. Jag och C spelade dubbel med tjejen jag spelar med på gymmet och hennes kompis. Vi hade himla kul och spelade i 1.5 timmar. Det var kul och svettigt. Söndagen bjöd annars på strålande väder med sol och blå himmel bara att det var tokvarmt och tokfuktigt så även om det är toppenväder så kan man ändå inte var ute. Rätt surt faktiskt. Söndagen avslutade vi med en god grillkväll.


Till efterrätt hade jag bakat denna fina chokladtrårta och dekorerat med färska hallon. Den blev riktigt god. Även om jag inte fick smaka bröllopstårta så tycker jag att denna inte kom långt efter.Som tur var vägde den inte 250 kg som bröllopstårtan på slottet gjort. Wow vilken tårta de hade. Jag tyckte det var lite roligt att höra att de smakat på tårtan hela 9 gånger. Mark Levengood frågade konditorn om han trodde att det berodde på att de hade tyckt att den var så himla god eller om det hade varit för att de hade varit tveksamma. Konditorn hoppades självklart på att det var för att den var så god. Jag tyckte att det lät himla gott med en champangemousse på mandelbädd med smultron mellan.

5 comments:

Annika said...

Himmel vilken smaskig tårta!!!
OJ, Desiree, den skulle jag vilja ha, mmm....
Visst, även för en ickerojalist som jag själv var det ett VACKERT och fint bröllop. DET kan man inte säga ngt alls om. DET var ståt och PAMP!! OCH ett riktigt lyckligt brudpar som kändes äkta!!! SÅ äkta!
Daniels tal såg jag igår, och ja...visst fick jag en tår i ögonvrån av det. SÅ fint!! SÅÅÅÅ fint!!!
Har inte sett Daniels pappas tal ännu.
Bröllopsvalsen tyckte jag var gullig!
HAHA, du hade bröllopsnerver du också. Jag minns att jag reggade på att du var uppe tidigt eftersom du kommenterade min blogg så tidigt, hihi. Jag skrev mitt inlägg vid 6 och strax därpå kommenterade du. DET var kul!!
Förresten, så rent underbart att ha svtplay!! Power till dem!!!

Ingen dålig svit era vänner har på sin kryssning!!
MY GOD!!
NAJS för dem!!!
Hoppas de njuter och att allt går bra för er och Sadie (men det gör det ju).
KRAM från ett övermåttan HETT NoVA!!!

Marianne said...

Ja visst är det toppen med SVT Play! Själv såg jag allt på tv, live hela dagen från det jag vaknade tills vi stupade i säng strax innan valsen. Det är verkligen äkta kärlek!

Ett annat tal som det inte skrivs så mycket om är Victorias tal till folket. Det tyckte jag också var så fint, när hon tackade svenska folket för att vi hade gett henne hennes prins.

Så god din frukost såg ut! Nu blev jag sugen på det, men det är middag som gäller här : )

KRAM och hoppas du har en bra vecka!

Desiree said...

Annika, ha ha ja det kanske var så att jag också fick lite bröllopsnerver. Jag vaknade faktiskt redan 04.30 helt sjukt. Jag försökte verkligen somna om men det gick inte. Så vid 05 steg jag upp och började läsa tidningen på nätet och kolla bloggar osv.
Nej inte alls någon dålig svit Kim och Mike har på båten. Det borde vara en av de bättre helt klart. Ni hade väl också en himla fin svit när ni åkte på eran kryssning kan jag tänka mig. En annan som mig som bara åkt finlandsfäja som barn tappade hakan helt när vi fick se denna svit. Ha ha nu längtar jag mer och mer efter den där ismaskinen när det är så här het. Lyllos dig som snart ska få fin och skön nordisk svalka. Det bästa är väl dock om det skulle vara lite mitt emellan i temperatur mellan Sverige och här eller hur?
Kram!

Marianne, jag är så himla glad att det funkade så smidigt med Svt-Play. Ibland har jag kollat in program och det har gått ganska hackigt emellanåt men i lördags var det inga problem alls. Jag håller helt med dig om att även Victorias tal till folket var jättefint då hon tackade folket för att hon fått sin prins. Det var väldigt fint sagt.
Kramis!

Saltistjejen said...

Hahaha! Roligt att läsa om alla er som följt bröloopet så mycket. Själv har jag ju haft noll intresse men är självklart glad för de båda och för att allt blev så rba för dem. Har sett bilder på brudparet och Victoria var otroligt vacker med en klänning helt i min smak! :-)
Det roligaste med deras tårta var att den är gjord av en av mina gamla klasskompsiar från grundskolan. Vi var bra kompsiar då för han simmade liksom jag ,men sedan tappade vi kontakten efter studenten. Det var min mamma som sa att han varit i tidningar o TV ang bröllopstårtan ochd et var kul!
Ni verkar haft en bra helg och DIN tårta såg supersmarrig ut!
Kram!!

Desiree said...

Saltis, vad häftigt att det är din gammla kompis som gjort tårtan. Den såg helt fantastiskt magnifik ut. Vilket mästerverk. Den verkade dessutom var underbart god och inte bara se vacker ut. Verkade som sagt som om brud och brudgum inte kunde få nog av den :-)
Kram!