Thursday, June 17, 2010

Lite smått och gott inför helgen

Litet plockbord av smått och gått inför helgen. Jag fattar inte riktigt vart den här veckan har tagit vägen. Hux flux är det fredag igen, nice :-)
Jag tror att fredagar är min favoritdag. Man har liksom hela helgen framför sig med alla möjligheter.

Vi är numer hundvakter sedan i onsdagskväll för denna söta lilla rackare. Lilla fina Sadie. Hennes husse och matte är utomlands. Kim och Mike har åkt till Italien på kryssning i medelhavet. Det är andra gången i bådas liv som de är utomlands så det är både stort och speciellt. Men Sadie bor hemma hos oss. Om dagarna är hon hemma hos sig där hon kan gå ut på deras däck och ner i trädgården som är inhägnad så att hon kan få gå ute om hon vill eller vara inne om hon vill. På kvällarna åker sedan C och hämtar henne och går promenad. Sedan äter vi middag alla tre och sedan går C ytterligare en kort promis med henne. Hon sover hemma hos oss och på morgonen är det frukost och promenad och sedan får hon åka hem till sig och vara där under dagen.

Nu är vi hundvakter åt denna lilla söta dam, Sadie. Hennes matte och husse är i Italien på 10 dagar och vi tar hand om henne så länge.

Här är lite bilder från botaniska trädgården som jag tog i söndags. Även om det var bra hett och fuktigt så blev det en hel del fina bilder. Hettan och fukten fortsätter förövrigt. Nu går man helst inte utomhus mer än vad man behöver.



Lite bilder från i söndags då vi var i botaniska trädgården här i Birmingham. Det finna alltid inspiration och fina blommor samt miljöeer att fota här. Denna dammen med näckrosorna var min favorit.

Imorgon ser jag fram emot att få kolla in det kungliga bröllopet på SVD-play. Ska bli sååå spännande att få se Vickans klänning, bukett, håruppsättning osv. Yes jag är sann och stolt royalist :-)
Sedan lär det väl bli lite promenader med Sadie. Söndag kanske det blir en fyrbolls match i badmington. Tjejen jag spelar med har en kompis som lär vara riktigt duktig och även C är interesserad av att spela så det blir vi fyra. Skulle vara kul att få till en sådan match och ser hur vi ligger i nivå. C är duktigare än vad jag är då han spelat betydligt mer än jag.

Ett helt fält med vackra Irisar i olika färger.

En ros som nästan blommat över eller fått nog i hettan och coolat vippen. Så här kan man lätt känna sig i denna hetta med ca 35 grader och över 90% luftfuktighet.


Näckrosorna i den lilla dammen var som sagt himla fina. Även trollsländan gillade dem.

När jag läste ut min bok i helgen som jag haft med mig på planet då vi flög med South West så föll denna servett från South West ur. Jag och C brukar underhålla oss med just dessa och försöka skriva i namnen på alla delstaterna. South West har satt ut namnet på de städer de flyger till men inte namnet på staterna. Det brukar numer gå ganska bra för oss. Östkusten med alla sina småstater kan dock vara lite klurigt fortfarande.

Snart är det midsommar, kors i taket. Sista två månaderna har verkligen tiden flugit förbi.Dags att börja plannera lite inför detta.

Happy Friday och ha en skön helg allihop!

14 comments:

Annika said...

Vilka fina bilder du visar, som alltid!!!
ROLIGT att ni har hundbesök! Kan tänka mig att C är glad över det!!
Det ska bli brutalhett här, kanske samma hos er? Förmodligen...What else is new, liksom?
Ja, du får kolla bröllopet imorrn.
TIHI, trots att jag INTE är rojalist så kommer jag att kolla in kläder och blommor etc via min mobil.
KAN inte låta bli.
Ha en superbra helg!!
Kramar!!

Miss Marie said...

Vilka fina bilder, som alltid!

Kul att vara hundvakt! Det är en lagom dos med hund, då förstår man hur jobbigt det är! Kul med dom att åka till Italien, det är verkligen ett vackert land!

Ha en bra helg, kram!

Marianne said...

Kul att vara hundvakt till Sadie! Då kan hennes husse och matte vara trygga när de är utomlands, så viktigt för att man ska kunna koppla av och ha roligt.

Jag ska också sitta som klistrad i morgon, ska bädda upp i soffan och bunkra upp lite gott har jag tänkt mig. Festen har ju börjat, så det är förbröllop för fullt på tv:n nu. Just nu är det gäster som anländer till Konserthuset, medan kungligheterna äter middag, de kommer senare. Victoria har en jättefin klänning med långt släp i dag.

KRAM!

Saltistjejen said...

Vad mysigt att ni är hundvakter! Känns som om ni är Sadies "andrafamilj" :-)
Haha ang bröllopet ahr jag iten ens TÄNKT att följa det hahahahaaa! trro jag bryr mig extremt lite om det. Om det inte vore för att svenska tidingar skriver om mycket kring bröllopet nu skulle jag nog glömt bort att de skulle gifta sig...!
Hm, jag är nog ingen riktig kvinna tror jag för jag tycker verkligen iten att det där med vackra klänningar eller håruppsättningar eller sådant är särskilt spännande... ;-) Visst det kan vara lite kul men som sagt det är inget jag verkligen tycker känns jättekul att titta på...
Men visst, det ska bli intressant att se vad det blir för klänning hon har men kanske jag nöjer mig med att se de bilder som kommer publiceras från bröllopet på nätet. Jag tror inte jag orkar följa bröllopet på "TVn."
KRAAM!

Desiree said...

Annika, ja himla mysigt att ha hand om Sadie. Hon är en fin hund. Näst efter Kim så älskar nog C henne mest. Dottern i familjen (lilla Sidney 8 år) är en smart liten tjej som ofta säger väldigt fyndiga grejer. Hon sa att om Sadie skulle dö skulle hennes mamma bli jätteledsen medans hennes pappa bara skulle bli lite ledsen en kort stund. Hon och hennes bror skulle också bli jätteledsna. En annan gång då vi var där på middag och skulle preics till att gå och lägga sig och gick runt och gav mamma och pappa en godnattpuss så så frågade Kim om inte också uncle Carl skulle få en puss. Då säger hon "but mom, he is not part of our family, he is related to Sadie". Jag tror faktiskt att C varit hund i sitt förra liv.
Här ska hettan fortsätta jag hoppas att vi slipper få 38 grader med 90% luftfuktighet som förra helgen. Ha en riktigt bra helg med firande av K.
Kram!

Marie, ja det är jättebra sätt att faktiskt prova på detta med hund. Italien verkar underbart. Känns som om det är ett riktigt italien år i år för nästan alla vi känner kommer att åka dit under sommaren. Poppis semesterställe och det förstår man.
Kram!

Marianne, jag är övertygade om att husse och matte känner att Sadie är i trygga händer. Imorgon blir det till att sätta sig framför SVT-play så fort jag vaknat då man ligger 7 timmar efter Sverige. Ha det bra framför tv:n imorgon.
Kramis!

Saltis, ja det skulle man kunna säga att vi är Sadies andra familj. Ooooh jag gillar allt som har med vackra klänningar och håruppsättningar, glitter och glamour att göra. Jag sitter som klistrad varje år framför tv:n då det är nobelfest. En av mina drömmar är att en dag få gå på nobelfesten. Det är klart du är en riktig kvinna trots att du inte sitter bänkad framför tv:n. Vi är ju alla olika och gillar olika saker och det är ju det som är toppen på många sätt. Ha en riktigt bra helg. Kram!

Anne said...

Desiree, Jag vill bara önska dig en trevlig helg!
Och ja, även jag kommer att kika på bröllopet imorgon och frossa i alla bilder (även om jag suckat och gnällt över uppståndelsen kring detta bröllop, men modet och glamouren kommer jag njuta av imorgon lördag).
Puh, vad hett ni har alltså. De temperaturerna och sen den där höga luftfuktigheten, kan tänka mig det är bastukänsla. Ja, här i mina delar är det tyvärr fortsatt rekordkallt och varje dag numera verkar regn eller kylighetsrekord sättas. Helt konstig juni. Jag kanske får skicka ett par rader till Alabama guvernören så kanske han kan be om lite värme till mig... Kram!

Desiree said...

Anne, en riktigt trevlig helg till dig också. Ja det ska bli spännande att se vad det blir för bröllopsklänning, bukett, håruppsättning osv. Det var ju trots allt ett bra tag sedan Silvia och Kungen gifte sig och sedan dess har det ju inte varit något kungligt bröllop i Sverige så man kan förstå uppståndelsen.
Hettan och fukten här är inte direkt skönt just nu. Man promenerar bara den sträcka man måste så det blir från bilen och hemmet och bilen och jobbet mer eller mindre. Jag önskar att jag kunde skicka dig lite värme eller att du kunde skicka mig lite kyla så att vi båda hade fått det mycket mer lagom.
Ha en underbar helg.
Kraaam!

åsa i memphis said...

men.... jag kan ju inte titta på bröllopet på svtplay :( det är bara för tittare inom Norden enligt min dator.

hm.

underbara bilder (som vanligt), jag känner mig bortskämd som får se så många bra bilder här :) Jag fick mina sillar skickade från NY till midsommar, och hoppas att dom itne blev dåliga av postgångnen.... det är ju lite farligt med värmen och sill?

Ha en underbar helg!

Åsa i memphis said...

Jag hittade rätt länk. Jag skyller på morgonen.... ;)
Tack för tipset om Svt play Desiree, jag hade inte tänkt på det.

kram

Fröken L said...

Vilka fantastiskt vackra bilder! Gillade speciellt den med trollsländan. jag älskar att fota blommor. Har hur många bilder som helst från framförallt svärmors trädgård. Funderar att göra en fotobok med några av dessa.

Kram Dila

Desiree said...

Åsa, bra att du hittade rätt länk och kan följa bröllopet. Jag klickade också på fel länk först och tänkte o nej! Men så funkade det :-)
Toppen att du fått sillen beställd så att den kommer till midsommar. Här hade vi några burkar kvar i kylen från IKEA så det blir att vi tar fram dessa. Ha en bra helg.
Kram

Dila,blommor är underbart att fota. Det kan man fota i det oändliga känns det som. Klart du ska ta och göra en fotobok av alla dina vackra blombilder. Den kommer att bli jättefin :-)
KRam

Katarina said...

Vilka vackra bilder! Det måste vara roligt att få vara hundvakt då och då, hunden ser ju så fin ut!

Jag försökte kolla in bröllopet igår, men internet överföringen var inte den bästa, så jag gav upp!

Den svenska sommaren är här,, blir det någon Sverige sommar för er i år, eller blir det snart flytt?

Ha en bra söndag!

Anna, Fair and True said...

Jag tycker också fredagar är den bästa dagen!

Vad stort för era grannar att åka utomlands för första gången! Är de unga förresten eller mer medelålders? Barn och är i så all barnen med på resan?

Desiree said...

Katarina, synd att ditt internet gav upp men du får ju mycket genom att kolla tidiningarna. Där finns ju massor med bilder. Ja det är mysigt att vara hundvakt och Sadie är himla snäll och go.
Kram

Anna, våra grannar är i 40-års åldern och de har två barn på 8 och 13. Barnen fick stanna hemma hos mormor nere i Louisina. Kim har varit utomlands en gång tidigare i Korea fast det var ca 20 år sedan och Mike var iväg till Irland förra sommaren men annars har de inte varit utomlands alls så det är himla nytt för dem att åka över atlanten. Men jag tror nog att de får en fin semster där.
Kram