Vad ska vi äta då vi kommer hem till Sverige? Det är något vi ibland funderar på. Vad är det vi längtar efter som vi inte ätit sedan vi flyttade hit och som är svårt att få tag på eller inte finns här. Vissa saker som finns både här och i sverige är ändå helt annorlunda i smak och konsistens. Youghurt till exempel. Youghurten här innehåller mycket mer gelatin och har en helt annan konsistens även om Yoplait finns både här och i sverige är de helt olika. Mozarella är ett annat exempel. Här är den mycket mer gummigaktig i sin konsistens lite åt suddgummihållet faktiskt.
Jag längtar efter:
Kanelbullar
Falukorv
Prinskorv
Gott bröd
Svenska varianten av youghurt och mozarella
Färsk potatis
Salta priatpengar och kolasvampar
Calle vill mest ha falukorv, prinskorv och tunnbrödrulle. Och en feting till KEBAB-PIZZA!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
1 comment:
(Sitter pa biblioteket just nu, darfor inga svenska tecken)
Jag har tankt forsoka mig pa att baka kanelbullar till den ESL-kurs jag gar pa tva ganger i veckan (min fikatur om tva veckor). Vi har inte sa stort kok, men jag skall gora ett forsok. Hemma i Sverige bakade jag allt brod, men da hade vi i och for sig en hushallsassistent vilket underlattade.
Post a Comment