Friday, May 23, 2008

Fredagstema - Skor



Veckans fredagstema lyder:Vilka skor använder ni? Vilka skor längtar ni efter att använda till sommaren? Bästa skorna/sämsta skorna? Favoritskor? Andra snygga, fräna skor?

Själv använder jag mycket gympaskor eller ballerinaskor. Alltså gärna skor med plattsula. Jag är inte mycket för högklackat. Stilettklackar har jag aldrig ägt och tror inte ens att jag skulle klara av att gå i sådana skor. Skor med klack använder jag bara vid festligare/finare tillfällen och då helst med en klack som inte är allt för hög. Sandaletter och andra klackade skor tycker jag ser jättefina ut men själv får jag tyvärr mest skoskav av sådana skor med för mycket remmar. Så även om de är fina känns de inte speciellt praktiska eller bekväma.

Sommarskorna använder jag redan dagligen. Här har det varit sommartemperaturer ett tag redan. Då är olika typer av ballerina skor mina favisar. Flip flops går jag gärna i hemma då jag håller mig kring hemmet eller är i trädgården. Men jag gillar inte att köra bil i flipflops utan vill ha mer ordentliga och riktiga skor på mig då jag ska utanför hemmet. Skor utan häl med klack verkar annars vara oerhört populära här. Många kvinnor här i södern trippar omkring på sådana. En riktig söderlady har alltså inga probelm att gå i klack. Man kan även se småtjejer springa omkring med klackade skor på sig. Det kanske är det som är knepet att liksom börja tillräckligt tidigt med sådana typer av skor.

Själv har jag lite problem med att handla skor här i USA. Det verkar som om jag har något för små fötter (ja allt verkar onekligen större i USA även fötter). I Sverige har jag storlek 36 och detta verkar här i USA motsvara något mellan US storlek 5.5 och 6. Storlek 6 som oftast är minsta damstorleken här brukar ofta vara något för stora och storlek 5.5 verkar vara ganska ovanligt att kunna hitta. Skor är alltså något som jag bunkrar upp på och ser till att handla då jag är i Sverige.




Jag är en riktig sneakers tjej. Dessa är en av mina favoriter som är supersköna att gå i.



Här har vi mina tofflor som jag använder inomhus då jag är frusen. Som ni ser har dessa hunnit bli ganska slitna och det är dax att köpa några nya.



Här har vi ett par festskor som jag gillar. Men det får som sagt inte vara allt för hög klack. Inga stilettklackar.



Här har vi mina löparskor som jag använder både på gymet då jag går på olika pass samt tar en joggingrunda i.



Olika ballerina skor gillar jag. Här är mina svarta som jag köpte i Sverige förra sommaren. Sedan har vi ett par flip-flops som jag gillar då de har så fint blommönster.




Mera ballerinaskor. Båda supersköna och båda handlade i Sverige.


Jag hoppas att ni alla får en riktigt skön helg. Ni som befinner er i USA med lång helg och Memorial Day, ni som är i Sverige hoppas vädrets makter är med er och det blir soligt och vackert vårväder. Vi sticker iväg till Tabascobältet i Louisiana i eftermiddag.

♥♥♥Till min älskade Mamma. Grattis på morsdag på söndag.♥♥♥

16 comments:

Cecilia said...

Glömde helt bort vad jag skulle skriva när kommentars fönstret öppnade sig...
Jo just det.Min kompis har också små fötter så när hon var här och desperat letade efter skor så hamnade hon på barnavdelningen.Vet inte om hon var så glad åt det.
Ja skor utan häl med klack verkar vara populärt,har sett många jätte söta såna men det finns säkert inte i skidstorlek som passar mina fötter.Ha en riktigt skön helg och kör försiktigt!
Kram!

Cecilia said...

Visste att jag glömt något.......Grattis på namnsdagen!

Annika said...

GUD vilka snygga ballerinor!! Speciellt dom vita!
jag gillar ocksp ballerinaskor.
Dina svarta sneakers är extremt snygga också...Har du köpt dom hemma?
Har ni DSW hos er? Den affären har ju massor med skor i olika stl. Nordstrom också...Kolla där!!! Du och min Karolina har samma stl nu :-)
Dina silverskor gillar jag skarpt...Helt i min smak.

Ha en MYYYSIG helg i Tabascobältet nu...Gud vilket mysigt och spännande ställe det verkar vara!

PS. Dagens tema var verkligen JÄTTEROLIGT!!

Annica R said...

Grattis på namnsdagen! Måste bara säga att du har en jättefin blogg. Jag och min familj kommer att flytta till Dallas i augusti, så det är kul att läsa om ditt liv i USA. Men jag ser att jag får shoppa skor innan jag åker då eftersom jag också har strl 36.. ;o)

Petchie75 said...

Oh, någon som har samma skosmak och exakt samma skostorlek som jag!! Ballerinaskor och platt - det är jag! ;-) Och dina innetofflor ser ut som mina gamla tofflor, men de kan jag ju inte använda i PR.. Här går jag faktiskt barfota inomhus, skönt svalkande på marmorgolven.
Ha en mysig helg i Louisiana!
Kram.

Anne said...

Dina svarta sneakers är ursnygga, vad är det för märke och var har du köpt dem? Dina vita ballerinaskor var väldigt läckra också.
Jag gillar inte heller stilettklackar, rätt låga klackar ska det vara. Det kanske kan stämma det där med skostorlekar, jag har aldrig tänkt på det dock eftersom jag drar en 9:a. Kolla DSW (som jag såg även Annika skrev om), ifall ni har den affären hos er. Där brukar de alltid ha massor med storlekar.

Desiree said...

Cecilia, känns inte jättekul att leta skor på barnavdelningen men gympaskor hittar jag dock här för det gör ju inget om dessa är lite för stora. Sedan får jag fortsätta handla mina skor i Sverige. Tack vi ska köra försiktigt. Ha det bra och tack även för gratulationen på min namnsdag. Vad gulligt av dig att gratta mig. Ha en skön helg.

Annika, dom vita är dessutom supersköna. Köpte dem på Nilsons i sommras och älskar dem. Nordstrom har vi tyvärr inte (tror jag iallfall) men vi har DWS. Jag får springa dit och kika. Ja ha en riktigt härlig helg du också på beachen de kommande dagarna. Njut och ha det skönt nu.

Annica R, kul att du och din familj är på väg att flytta till Dallas. Det är ju en större stad än vad Birmingham, AL är så där är säkerligen utbudet på skor också större. När flyttar ni? Hur länge är det plannerat att ni ska stanna? Tack så mycket för gratulationerna på min namnsdag. Ha en bra helg.

Petra, jag förstår att du inte använder tofflor i PR utan går barfota på marmorgolven. Det är ju så skönt och svalt då det är hett. Ja jag är en ballerina tjej :-)

Anne, de svarta sneakers är av märket Puma. Köpte dem i Sverige precis innan vi flyttade hit och tycker att de är både sköna och snygga. Perfekta att kunna gå långt i. Japp jag får springa in och kika på DWS som sagt för den butiken har vi här.

Fritt ur hjärtat said...

Ser att det är ballerinaskor jag skall försöka hitta, stora breda fötter och klarar inte klack, men det finns hopp det har jag sett hos flera av er nu!

Lullun said...

Vad kul! Hade jag bott på en varmare och mindre "strapatsfyld" plats än nu hade vi två haft mer eller mindre identiska skohyllor/garderober. ;-)

Jättefina skor. Flera av dem hade jag själv deffinitivt varit snabb med att riva ner från affäreshyllan och köpt om jag sett dem i affären. Och högklackat; nej tack. Inte något för mig; fint på andra, men på mig.... ;-)

Och förresten angående att kunna gå i högklackat. Ett par av tjejerna på Aajus dagis (där absoluta maxåldern är 6 år) har klackade prinsessskor som inomhustofflor..! Må vara att klackarna är av den stora fyrkantiga varianten och kanske bara några cm höga, men de är ju barn och springer runt och leker, hoppar och klättrar vi pratar om. Hmm... Behöver jag säga att Aaju har importerade moccasiner från H&M han. Självklart enda barnet på dagis med det, fast många avundssjuka blickar har han fått minsann...! *hihi*

Åerigen; hoppas ni får en riktigt trevlig långhelgsresa!

Fröken Anki said...

Gillar också ballerinaskor. Du har jättemånga fina! Platta skor är helt klart skönast. Har inte heller "tränat" att gå i klackskor sen jag var liten så det är kanske därför jag inte gillar det så mycket. Men det är snyggt!

Ha en härlig helg i Louisiana! Ser fram emot att få se bilder och läsa om er resa.

Desiree said...

Fritt ur hjärtan, ja kolla gärna efter ballerinaskor. Det finns många snygga att välja bland och de är sköna för bredare fötter.

Lullun, mockasiner måste vara toppen för Aaju att ha på dagis. Jag kommer själv ihåg att jag hade just mockasiner. Kanske är det så att småtjejerna på dagiset vill passa på att ha på sig sina princess skor och då är det väl inomhus som gäller. Här ser man också ofta småtjejer med just klackade skor. Ibland undrar jag om det krävs att man börjar tidigt med att öva sig vid klack för att man ska kunna bära högklackat då man blir vuxen. Kanske hade jag inte på mig princess skor tillräckligt ofta som liten för att jag ska vara van vid klackar.

Fröken Anki, japp platta skor är skönast. Så är det helt enkelt. Tack nu ska vi snart sticka iväg på våran resa. Ska bli jättekul.Ha en skön helg du också.

Saltistjejen said...

Å nu hann jag inte kopmmentera innan ni reste. men vill ändå säga att jag gillar din skosmak! Jag är också en typisk sneakers-tjej och har extremt svårt att gå i högklackat. Dessutom får jag lätt skavsår och blåsor så oftast blir det så att jag får några favoritskor som jag sedan använder nästan dagligen. Tråkigt kanske, men sådan är jag. Eller mina fötter rättare sagt... ;-)
Hoppas nu att ni får en riktigt härlig semesterresa i helgen! :-)

Marianne said...

Å vilka fina flip-flop du har! Det var sådana jag letade efter när jag till slut köpte mina zebra. Och jättefina ballerina. Själv har jag ju inte så mycket sneakers däremot. Håller med om att det inte får vara för mycket remmar, särskilt inte om det är klack. Öppna tår och klack klarar jag inte, då åker jag fram så tårna kläms in i den där lilla öppning och stryps.

Grattis på namnsdagen i efterskott och hoppas ni har det jätteskönt nu på er resa!

Millan said...

Massor av fina skor har! Jag tankte faktiskt nar jag sag bilderna att de sag ratt sa svenska ut :-). Jag ar som dig och kan inte heller ga i hogklackat, ialla fall inte med riktigt hog klack, vilket ar synd med tanke pa att jag tycker att det ar himla snyggt! Ballerinaskor ar en favorit har ocksa och likasa flipflops runt huset! I england har nastan alla tofflor pa sig inomhus och det tycker jag ocksa om, fast just nu har jag inga.
Storgillar verligen bade de vita och svarta ballerinaskorna fran Sverige!!
Ha en harlig helg ivag!! Kram

Anna, Fair and True said...

Dina svarta ballerinaskor (de första) är snygga! Jag har varit bortrest i helgen men ska försöka få till ett inlägg imorgon eftersom jag ÄLSKAR skor!

USA brukar ju ha så bra urval, i alla för kvinnor med väldigt stora fötter (mitt aupairbarn som nu är 20 år har typ 44-45 stackarn), så jag trodde samma gällde för små fötter?

Mia said...

Titta på skorna och man ser människan! Många praktiska skor ser jag här. :)
Superfina löparskor, usch jag behöver nya...

Kram Mia