Friday, May 16, 2008

Fredagstema - Svalka


Just nu njuter jag av att det är en lagom temperatur här. Runt 25-30 grader tycker jag är helt perfekt. Men jag vet att hetta snart kommer hit till Alabama. Juni, juli och augusti brukar vara riktigt varma. Speciellt juli och augusti är tokheta. Det kan lätt vara 35-40 grader och dessutom brukar det vara ganska fuktig värme. Att ha luftkonditionering är ett måste. Här säger man inte ” stäng dörren du släpper ut värmen” utan istället ” stäng dörren du släpper ut kylan”. Skulle man inte ha AC skulle det vara riskt för att hus och möbler skulle ruttna och mögla. Förutom luftkonditionering så har varje rum en takfläkt här och det är faktiskt skönt att kunna slå på den också för att få lite extra svalka.

Jag njuter av våran altan som är likt en grön oas. I år ska vi nog köpa en fläkt som man kan ha utomhus för det behövs. Under de varmaste dagarna är det i princip FÖR varmt för att kunna sitta ute och äta (även middag) fast det är vackert väder. En utomhus fläkt skulle nog passa utmärkt.

Vi har tyvärr ingen pool. Men har ibland lånat vänners pool. Det är perfekt att kunna ligga en lat söndag vid någon pool och njuta med ett svalkande dopp. Det är dessutom underbart om man under någon helg har möjlighet att åka ner en weekend till Mexikanska golfen och havet. Den svalkande havsbreezen som finns där är underbar. Vi försöker nog åka ner någon weekend eller två under sommaren för att njuta av salta havsbad och frozen Margaritas.

Jag hoppas att ni allihop får en riktigt skön helg med fint väder också förhoppningsvis.






Ett glas med iskallt vatten är en underbar törstsläckare under varma dagar.




Lite glass är inte heller fel att svalka sig med.




Bäst är det dock om man har möjlighet att få komma ner till havet och Mexikanska golfen och njuta av vatten, bad och en svalkande havsbris.




En och annan frozen Margarita känns som en lyxig svalkande njutning.


Eller bara ett glas kylt vitt vin på altanen kan vara underbart gott det också.

21 comments:

Anonymous said...

Fina bilder , poolen såg enormt stor och härlig ut!

Havet är aldrig fel! Så härligt att kunna åka till havet och njuta.

Ha en bra helg!

Annika said...

SÅ fina bilder som alltid, min vän!!
Jag är inte så förtjust i vitt vin, men en varm sommarkväll är det faktiskt perfekt! Riktigt gott.
Pool är härligt.
OCH precis som du säger är AC ett måste. Fukten kryper in överallt annars. Obehagligt.
Jo, vi har nog mkr likt klimat under sommaren, Desiree. Jag kollar alltid in ditt väder och ser att alltsom oftast liknar det.
Fläkt utomhus är ju inte helt fel.

Ha en jättefin helg!!

Desiree said...

Veronika, ja jag önskar att vi hade en egen sådan här pool. Detta är en hotelpool nere vid kusten men det var underbart att ligga där och slappa och njuta.

Annika, javisst har vi liknande väder. AC:n skulle man aldrig kunna klara sig utan. Det vore helt outhärdligt. Jag gillar faktiskt att blanda mitt vita vin under varma dagar med en del mineralvatten också. Det blir lite mer lätt och läskande då. Ha en toppen helg.

Anna, Fair and True said...

Kanske värt att bygga pool om ni ska bo där ett tag?

Jag älskar moijitos!

Anne said...

Mmmmm, svalkande bilder. Vi har inte heller pool, det kan jag sakna. Många communities har pool, dessvärre inte vårt. Synd, men man får hitta svalka på annat håll som t.ex. frozen margarita som du visar. Sååå gott, blev sugen nu.
Ha en riktigt bra helg!

Desiree said...

Anna, mmmm jag älskar också mojitos. :-)

Anne, ja man får försöka hitta svalka på annat sätt även om man inte har pool. Eller försöka bli kompis med någon som har pool he he ;-)

Cecilia said...

Härliga bilder.Här blir det mycket glass äten kan jag villigt erkänna.Mycket gott.Det är ju den där fukten som är jobbig,usch.

Fritt ur hjärtat said...

Himla fina bilder, solnedgången är fullständigt fantastisk.Frosen Margerita såg farligt god ut!! Vatten är rätt i alla lägen, både i sig och på sig, eller runt sig...

Mitt bidrag är publicerat, men väldigt få kommentarer. Hoppas folk hittar till mig!

Saltistjejen said...

Underbart om ni kan låna vänners pool ibland! Här i staden blir det allitd ännu varmare på grund av all sten och betong.... Men men så är det. Det är iallafall skönt att vi bor vid East River eftersom det kan fläkta lite mer här jmfrt med längre in på Manhattan. Men itne är det mycket till fläkt. Helt klart krävs AC!

Att ni har bil och lätt kan ta er till ahvet måste kännas otroligt bra! Här är det lite mer omständigt eftersom vi måste hyra bil om vi ska någonstans utanför staden. Men vi har även åkt med vänner ibland (som har bil). Och det går att ta sig till stränder med buss, tåg och båt, men det blir ju ett väldigt projekt då såklart.
Kram!

Marianne said...

Ååå vad jag blev sugen på en Frozen M! Och lite glass till! Du har alltid sååå fina bilder så man blir så sugen!

Jag brukar också blanda ut mitt vita vin med mineralvatten, det svalkar definitivt mer och så håller man sig lite piggare.

Anna, Fair and True said...

Jag menade Margaritas men jag gillar egentligen Moijitos ännu mer så det var väl därför jag skrev fel :)

Petchie75 said...

Härliga och svalkande bilder!! Vi får nog egentligen aldrig så varmt som 40 grader, förutom kanske i juli och augusti men här är det ju fuktigt året runt. En av orsakerna till att vi alltid måste använda AC:n även om jag försöker att stänga av då och då.
Visst är det tråkigt när det är så varmt att man känner att man hellre sitter inne - jag tänker på mina föräldrars kommentarer när man var tonåring och satt inne och häckade med kompisarna - "ut och njut av det fina vädret, man vet aldrig hur länge det varar.." Hi hi, jag känner fortfarande dåligt samvete när jag inte är ute mer här men det är ju bara för VARMT!!
Trevlig helg!

Desiree said...

Cecilia, ja glass är så himla gott i det här landet. Det kan de verkligen. Håller med dig det är den där fuktiga värmen som är jobbigast.

Simone, ska kika in hos dig med en gång. Vatten är så skönt under varma dagar i alla former.

Saltis, ja man får vara glad över de resurser som man trots allt har. Vi kan ju ibland få tillgång till pool och sedan har vi bilen så att vi kan åka ner till kusten då och då. Nog är det varmare i en storstad som NY med all betong och alsfalt.

Marianne, jo man får göra det bästa och se till att man trivs med sval dryck och lättare kalla rätter och sådant.

Anna, ha ha :-)
Mojitos eller Margaritas keep ém coming. De är ju supergoda båda två.

Petra, dina föräldrar hade helt rätt iallfall i Sverige. Där är det verkligen ut och njut för man vet aldrig hur länge det varar. Förra året var ju tydligen hur fint som helst i maj och sedan regnade resten av sommaren bort. Får hoppas att det inte blir så i år. Förra helgen var kanon med sommarvärme i Sverige och nu ska det bli snökaos i Dalarna. I Sverige få man i princip släppa allt och springa ut så fort det är fint.

Lullun said...

Inte helt oväntat blev våra svalkainlägg väldigt olika, trots att jag verkligen försökte hålla mig till ämnet... ;-)

Dina 35-40 grader låter dock lite väl svettigt. Som du skriver, 25-30är mer lagom.

Fina foton förresten. Kustfotot är en av mina gamla favoriter!

Trevlig helg!½ :-)

Desiree said...

Lullun, ja 35 till 40 grader är jobbigt. Då håller man sig helst inne med AC:n och ser till att inte promenera för mycket. Det är för varmt då. Därför är det alltid bra att passa på att åka till Sverige på semester då det är som varmast här för att just få lite svalka :-)

Fröken L said...

Jätte fina bilder, speciellt den på vattenglaset. Havet är det bästa när man behöver svalka sig (jag älskar havet) men sjö eller pool går också bra. Vitt vin och frozen Margherita är ju inte helt fel. Mums! Tyvärr så har värmen försvunnit här hemma i Sverige, förra veckan var det ca 20-25 grdaer. Idag har vi 7 grader och regn, så här behöver det inte svalkas snarare värmas.

Kram Dila

Musikanta said...

Jag är nog ganska tacksam för att jag bor i ett land där det aldrig är några problem med värme i mer än högst en vecka per år.

Jag tycker att det är fruktansvärt jobbigt när det är riktigt varmt (över +25 grader) och när det inte hjälper att duscha eller bada kallt. Jag blir plaskvåt vid minsta rörelse och får byta T-shirt ideligen.

Men som sagt, inga problem här inte. I morse var det +7 grader ute och hällregn.

Fröken Anki said...

Ser superhärligt ut att åka till kusten och njuta. Men, det är inte fel med pool heller. Glass är en bra svalkare, liksom kalla drycker.
Och AC - vad skulle man göra utan när det är som varmast?
Ha en skön helg!

Anonymous said...

Det låter ljuvligt med värme! Här är det så vackert nu så man nästan svimmar med blommande kastanjeträd och syrener men det är KALLT! det är det värsta tycker jag, när det är kallt så här års när vi verkligen behöver värme och sol. Undrar en sak: är det dyrt att anlägga pool där? Jag brukar vara i Greenwich Connecticut, ruskigt välbeställt område, där "alla" har pool. Hur vanligt är det där du bor? Jag förstår att det skulle vara ljuvligt med en egen i den där värmen. Undrar hur de gjorde förr men mögelrisk, innan det fanns AC..? Ha det gott.

Desiree said...

Dila, kul att du gillade bilden på vattenglaset. Det är faktiskt också en av mina favoriter. Synd att värmen kom av sig helt för er i Sverige. Jag hoppas att den kommer tillbaka och att det blir en fin och varm sommar med en hel del sol.

Musikanta,ja trivs man inte med värme så är detta fel plats att bo på. Vi är alla olika. Men jag gillar inte heller då det blir allt för varmt och bara man rör sig så svettas man. 25 grader tycker jag dock är en optimal temperatur. I Sverige kan det bli riktigt jobbigt när det blir kring 30 grader för att man inte är van och för att husen inte är byggda för denna värme. Det blir svårt att sova då det blir allt för varmt och man inte har AC.

Fröken Anki, ja man får verkligen vara tacksam för att man har AC för utan den skulle man inte klara det.

Annebelle,jag vet faktiskt inte riktigt hur mycket det skulle kosta att anlägga pool. Men det kostar nog en slant. Våran tomt skulle nog också behöva vara större för att vi skulle få plats med pool så det får gå som det är för tillfället. Vet inte riktigt hur de gjorde innan det fanns AC, om de kanske byggde husen annorlunda och eller körde med mer fläktar eller luftgenomsläpp.

Miss Marie said...

en sån där pool skulle jag vilja ha! =) 35-40 grader är nog lite för mycket för mig, förstår att ni måste hitta på alla möjliga sätt för att svalka er när det är så varmt!