Thursday, July 17, 2008

Allt kanske inte är störst i USA?

Bild från DN


Allt kanske ändå inte är störst i USA? På Café & Bageri Saturnus, Eriksbergsgatan 6, t Östermalmstorg, kan man få en kanelbulle som är som en kanellängt på bredden. Så här står det "Förbered dig på ett ”Grattis! Blir det en pojke eller flicka?” på vägen hem. En ”bulle” kostar 35 kronor."
Eller vad sägs om en jättegrogg. På Tiki Room, i Mellows källare på Birkagatan 10, kan man nämligen få 4 liter drink. Tydligen är det som att sörpla i sig ca 4 liter smält isglass. En riktig sockerfrossa.
Här kan ni kolla in fler giganter som DN skriver om.
Själv blir jag nog bara äcklad av detta. Gillar inte när det är för mycket. Även om jag gillar kanelbullar så skulle jag faktiskt aldrig vilja ha en bulle från Saturus kondis. Blää vad äckligt och osmakligt.

10 comments:

JaCal said...

Haha - ja... de var stora! Jag älskar dock Saturnus kanelbullar... åh... minns alla våra helgfrukostar där... med alla kompisarna... så mysigt! Saknar verkligen såndana cafén här. Snyft.

Desiree said...

Jacal, testade du de gigantiska kanelbullarna eller var det vanliga kanelbullar du köpte? Jag saknar också fik som det finns i Sverige. Men själv hade jag nog nöjt mig med en kanelbulle av vanlig storlek.

Anne-Marie said...

De var gigantiska! Jag har haft litet sug efter kanelbullar på sista tiden men hur omvandlar man svenska recept till amerikanska när det gäller jäst? Har du några bra tips? Jag tror jag nog också skulla nöja mig med en vanlig kanelbulle.

Desiree said...

Anne-Marie, det går faktiskt utmärkt att baka egna kanelbullar med torrjästen som finns här. Jag har provat och det gick jättebra. Degspadet som du löser torrjästen i måste dock vara varmare än 37 grader. Det står dock på baksidan av paketet hur varmt vattenet som man löser jäste i ska vara. Sedan kör man på resten precis som i det svenska receptet. Lycka till. BLir jättegott med egna hembakade kanelbullar.

Fritt ur hjärtat said...

Läs mitt inlägg, Turisat i Göteborg, skrivet för ett par veclkor sedan. Är man 11 år är det häftigt med stora bullar;-))


http://fritturhjartat.blogspot.com/2008/06/turist-i-gteborg.html

Petra H said...

´Jag håller med, jag skulle inte heller vilja ha en megastor kanelbulle - kanske som en plojgrej om man delade med andra? Men då kan man ju lika bra köpa en vanlig vetelängd!!

Desiree said...

Fritt ur hjärtat, jag ska ta och kolla din länk. :-)

Petra, ja just det tycker precis som du.

Musikanta said...

Det där stället med fyralitersdrinken är nog inte något för pensionärer som brukar behöva tätt mellan "badrummen".

Kanelbullen kan man ju faktiskt skära i mindre bitar - men jag håller med dig. Då kan man lika gärna köpa en vetelängd.

Anna, Fair and True said...

Man får ta med den till fredagsfikat på jobbet och dela med sig istället!

Marianne said...

Håller med, det ska vara lite lagom : )