Wednesday, July 23, 2008

Onsdags gourmet istället för onsdagsrecept


Idag blir det inget onsdagsrecept men jag kör ändå på temat mat. Nu när vi var nere i Florida gick vi på en helt underbar resturang som heter ”Fish out of water” som låg vid Santa Rosa Beach. Resturangen är del i resorten Watercolor Inn. Vi började med ett glas vin ute på deras veranda i det vackra skymningsljuset med utsikt över havet. Vi hade ringt innan och bokat bord. Eftersom detta var en söndagkväll så var det inte allt för mycket folk men det var ändock inte folktomt. Servicen var riktigt bra och rätterna vi valde helt ljuvligt goda allihop. Jag började med en god fisksoppa som innehöll både räkor, musslor, krabba och fisk. Krabbköttet var rökt vilket gav det en extra dimension och låg på en bädd av en minibruchetta. C beställde in ostron från Apalachicola som ligger inte allt för långt från där vi var nu, också i Florida (som vi besökt tidigare). Apalachicola är berömt för just sina ostron. Till huvudrätt beställde jag en fisk som heter Black Grouper. Jag hade inte provat den innan men den visade sig vara väldigt god. Den serverades tillsammans med bönor och paprika i en lime/ingefärasås som var precis lagom syrlig. Som avslutning fick det bli en varm chokladbakelse med en glasskula till. När vi kom tillbaka till vårt B&B somnade jag gott den kvällen efter både god mat och gott vin och heldag på stranden med sol och bad.
Min förrätt till vänster och sedan ostronen från Apalachicola som C beställde.


Detta var huvudrätten bestående av Black Grouper med rostad vitlök och persilja liggandes på en bädd av bönor och paprika i en lime/ingefärasås. Som avslutning fick det bli varm chokladbakelse med banan och hemmagjord chokladglass för min del och C valde en mandelbakelse med färska hallon toppat av ett mandelflarn.

8 comments:

Saltistjejen said...

Vilket jättehärligt ställe!!
Jag gillar restauranger där det både är god mat och mysig atmosfär!
Att ta ett glas vin och se mörkret lägga sig när man är på ett skönt ställe är verkligen underbart!!

Desiree said...

Saltis, det här stället var så underbart. En perfekt avslutning på dagen med ett glas vin på den vackra verandan allt som solen gick ned och sedan en utsökt måltid. Vi var på en annan resturang kvällen innan som heter Café Thiry-A och den var också riktigt bra. Jag tänkte att det skulle vara svårt att toppa det stället men det här stället gjorde det. Vacker miljö och mycket mycket god mat.

Marianne said...

Ni har haft det riktigt skönt, det märks! Och nu är det väl bara en vecka kvar tills du åker?

Desiree said...

Marianne, ja nu är det bara en dryg vecka kvar tills jag åker till Sverige. Jag åker nästa lördag (jippi) alltså 2 augusti.

Anna, Fair and True said...

Vad härligt det låter! Vilken reklam du gör för dem också! Så fina bilder!

När du gör bilderna som ser ut som polaroider - är det photoshop eller riktiga polaroider?

Victoria said...

M-m-m-m-m! som de säger i reklamen! Vilken lyxmiddag och vilket fint ställe!
Kram/Vic

Anne-Marie said...

Det vattnas nästan i munnen när jag läser om det ni åt. Låter verkligen gott. Tänk att kunna sitta ute och se solen gå ned. Mysigt!

Desiree said...

Anna, det är inga riktiga polariodbilder utan jag har tagit korten med min vanliga kamera och sedan lagt in dem i gratis programmet Picasa där man kan göra olika kollage bland annat kan man få bilderna att se ut som polaroidbilder.

Victoria, detta var riktigt gott och lyxigt. Ibland måste man ju lyxa till det för sig :-)

Anne-Marie, det var en riktig höjdar upplevelse att sitta ute på verandan och njuta av kvällssolen.