Tuesday, July 22, 2008

Ft Walton Beach, Florida


Nu är vi tillbaka från sol, bad och beach i Florida. Det var kort men riktigt gott. Vi har sett till att njuta och verkligen ha det bra och också fått några riktigt underbara dagar. Det var sååå skönt att ligga på stranden, känna doften av den salta havsbreezen och höra ljudet av vågorna.

När man passerar gränsen från Alabama in i Florida möts man av välkomst skylden där det står ”Welcome to Florida, the sunshine state”. Sol råder det minsann ingen brist på i Florida. Vi åkte ned till det som heter Ft. Walton beaches. Denna nordvästra del av Florida som vetter mot Mexikanska golfen kallas ju även för ”the emerald coast” man förstår varför då man ser den smarardgröna färgen på havet. Vattnets färg i kontrast till den kritvita sanden är både lockande och vacker. Denna vita pudersand som närmast liknar socker består av kvartskristaller som en gång i tiden många tusen år tillbaka dumpades av en glaciär. Den är skön att gå på och knarrar liksom snö gör då man går på de fuktiga partierna.

Här i Florida trivs en badkruka som jag utmärkt. Det var ca 35 grader i luften och 30 grader i vattnet. Sand, doften av hav, ljudet av vågor. Så underbart och så rogivande.

Vi lyckade igen hitta ett mysigt bed and breakfast som vi bodde på och sedan gjorde vi olika dagsutflykter. Vi for till Grayton beach state park som vi tyckte mycket om. Vi besökte olika små charmiga ställen som Santa Rosa, Seaside, Rosemary mm.Så här härligt och inbjudande såg beachen ut.Pudervit sand och turkost vatten inbjöd verkligen till sol och bad.
Vi njöt verkligen av ljudet av vågorna och av att känna havsluften.Det var ca 30 grader i vattnet vilket passade en riktig badkruka som mig.Här ligger C i sanden och njuter av att bara ta det lungt. Vi köpte ett litet parasoll och det var ett riktigt bra köp för att få lite skugga under de timmar mitt på dagen då solen gassade som mest.Här är en skylt som jag gillade budskapet på.Dessa två söta fiskar hängde utanför damernas respektive herrarnas.
Två essensiella produkter då man är på stranden, solskydd och vatten. Dessa ska man vara frikostig med.
5 comments:

Saltistjejen said...

Vilka underbart härliga bilder Desiree! Och vilken skön minismemester! Precis så som en sådan ska vara! :-) "Lat" men ändå innehållsrik!
Sanden såg otroligt speciell ut! Nästan lite som fin lera. Alltså sådär oerhört fina korn. Man ser det särskilt i dina närbilder som t ex fotavtrycket!
Häftigt!

mia said...

Oh vad härligt! Florida har lite av ett medelhavsklimat tycker jag, skönt varmt men aldrig så torrt som på västkusten.
Fina bilder du visar också! Vad är det för State Park du pratade om?

Kram Mia

Desiree said...

Saltis, tack så mycket. Vi hade det som sagt helt underbart.

Mia, det var Grayton state park som vi besökte som låg vid Grayton Beach. Den gillade vi väldigt mycket.

Marianne said...

Å vad härligt! Vi ska ta oss till Röda havet i början av nästa vecka.

Anna, Fair and True said...

Vilken skön solsemester ni verkar ha haft! Hoppas du får lika fint badväder när du åker till Sverige!