Wednesday, July 16, 2008

Onsdagsrecept

Bild från Allt om mat website.


Onsdagens recept är ett recept jag testade själv för första gången förra veckan men som jag verkligen gillade och kommer att laga fler gånger framöver. Det är också enkelt, lätt och går snabbt att fixa ihop.


Senapsöverbakad fisk med knäckebrödstäcke


Vit fiskfilé (sej, hoki eller själv använde jag mig av Talapia)
Grovkorning dijonsenap 1-2 tsk per fiskfilé
Knäckebröd Wasa multigrain 1 skiva
Salt och peppar
Körbärstomater 10-15 stycken
Sqash 1 normalstor
Gul paprika 1 stycken
Timjan färsk eller torkad

Gör så här: Bred senap över fisken. Salta och peppra. Smula sönder knäckebrödet och fördela det över fisken. Lägg i en ungssäker form, ringla lite olivolja på botten av formen. Lägg körbärstomaterna kring fisken i samma form. Hacka sqash och gulpaprika grovt och strö kring fisken tillsammans med tomaterna. Strö över timjan på grönsakerna. Stoppa allt i ungen på 200 grader ca 15-20 minuter eller tills fisken är klar. Servera med potatis, ris, bulgur, eller quinoa. Gott, enkelt och snabbt fixat som sköter sig själv i ugnen.

7 comments:

Petra H said...

Mums, det låter jättegott - annorlunda med knäckebröd som topping!! Jag älskar dessutom senap i fiskrecept så det ska jag testa!
Det blev inget onsdagsrecept publicerat för mig den här veckan, ska försöka att blogga lite oftare nästa vecka.
Stor kram från Skåne!

Desiree said...

Petra, ha det bra. Tänkte att detta recept kunde passa en senapsälskare som dig ;-)
Blogga om du hinner annars tycker jag du bara ska fortsätta njuta av din semester.

Kram
D.

Saltistjejen said...

Knäckebrödstäcke lät onekligen väldigt annorlunda! Spännande! Tur man kan få tag på Wasabröd här i USA nu!
:-)

Anne said...

Det här ska jag testa! I alla fall med senapen, kanske hoppar över toppingen. Tilapia har jag börjat äta rätt mycket av, det säljs ju färdiga filéer av den (ofta rätt bra pris också) och även om jag inte är duktig på att laga fisk så tycker jag just tilapia är rätt lyckas.

Desiree said...

Saltis, ja det är kul att laga med knäckebröd. Jag läste på Martha Stewarts hemsida om Ophra Winfrys favis kock som använder sig mycket av knäckebröd. Man kan ju ofta byta ut ströbröd mot knäckebröd. Han gjorde även en key lime pie med knäckbröd iställe för graham kex som lät spännande.

Anne, ja visst är Talapia gott. Jag brukar köpa de fina filéerna som säljes just på Costco. Verkligen gott och det är mycket man kan använda dem till.

Anna, Fair and True said...

Såg smaskigt ut! Det blev inget onsdagsrecept för mig heller den veckan. Jag är inte så bra på att följa det här temana alltså...haha :)

Marianne said...

Låter riktigt gott! Ska spara det receptet!