Friday, July 25, 2008

Underbart med Fredag

Så skönt och härligt att det är fredag igen. För oss har det ju känns lite lyxigt med kort vecka då vi var på våran lilla Florida semester under måndagen fortfarande. Detta blir min sista helg här i Alabama innan jag åker till Sverige nästa lördag (jippi J). Jag har inga större planer för helgen utan tänker passa på att köpa lite sista grejer och små presenter att ta med hem. Kanske börjar jag packa lite smått. Jag och C har lyckats få en massagetid på lördag eftermiddag som jag verkligen ser fram emot. Ska bli otroligt skönt.

Min nya vackra pärlring kom igår som jag beställt! Det är en japansk sötvattenspärla (Akoya pärla). En enkel, stilren och snygg ring. Jag tycker jättemycket om den. C fick nämligen en ny klocka av sig själv för några månader sedan och jag skulle då få beställa denna pärlring som jag haft utkik på under en längre period. Den är ju såååå fin! Jag hade beställde den över nätet. Hittade en väldigt bra nätbutik när det gällde just pärlsmycken. Jag hade kollat en hel del på pärlringar hos olika smyckesbutiker här också men jag tycker att många ringar här i USA ofta känns för pråliga. Det ska vara så mycket extra diamanter och snirkliga mönster osv. Jag ville ha en enkel vacker pärlring med endast en större pärla utan en massa sidodiamanter osv. Den här ringen är helt underbart vacker och perfekt, tycker iallfall jag. Dessutom kunde man få guldet i 18 karat vilket är ovanligt här i USA där det mesta är 14 karat men jag ville gärna ha just 18 karat.

Jag hoppas ni allihop får en riktigt skön och mysig helg. Just nu verkar det fina vädret också ha anlänt till Sverige med riktigt trevliga sommar temperaturer. Jag hoppas det kommer att hålla i sig ett tag så att jag får njuta av vacker och skön svensk sommar.

9 comments:

Fröken Anki said...

Otroligt vacker ring! Så enkel och stilren. Jag gillar helt klart när pärlan och guldet får tala för sig själv. Är inte så förtjust i "amerikanska" stilen med massa glitter och diamanter.

Ha en skön helg och sen en härlig resa till Sverige!

Saltistjejen said...

Jättevacker ring Desiree! Jag gillar inte heller den "amerikanska" stilen särksilt myclet. Jag vill helst ha väldigt enkla och stilrena saker. Hahaha, så min förlovnings- och vigselring tror jag att de flesta amerikanska kvinnor tycker är skitful!!! ;-) Här ska det ju vara "The Rock" på förlovningsringen men det gillar jag itne alls. Tycker ofta att diamanter som ser ut så är nästan "fula" om man nu får säga så....
Och sååå opraktiskt! Att ha en sten som sticker upp på en ring man ska ha på sig jämt tycker jag verkar helt kasst. Jag har en pärlring också. Och där sticker pärlan "ut" 8ungefär som på din fina ring) men denna ring kan man ju ta på och av när man själv vill. En förlovnings- och vigselring är ju något man "ska" ha varje dag hela tiden.

Blir avis att höra om din Sverigesemester! Jag skulle gärna åka till Sverige nu över sommaren. Tyvärr fungerar det ju inte nu. Kanske kan det bli en sommar i Sverige nästa år? Men det beror såklart på hur länge vi ska stanna här. OM det skulle bli sista sommaren här i USA nästa år så vill vi nog hellre ta vara på den här??

Ha det superbra iallafall!!
och ha en skön helg!
kram!

Desiree said...

Fröken Anki, tack så mycket. Jag tycker som sagt väldigt mycket om den. Jag gillar som sagt inte heller den amerikanska stilen som är alldeles för prålig och helt enkelt "too much".

Saltis, tack tack :-)
Hihi jag förstår ditt "problem" med vigsel och förlovningsring. Här ska ju ringarna vara så stora, det ska vara så himla mycket på dem och runt dem osv. Förlovningsringarna här blir lätt till gigantiska tårtbakelser med diamanter. I butikerna här fanns det bara olika pärlringar med diamanter på sidorna eller annat. En ring som den jag hittade fanns dock på nätet. Men även här var de flesta ringarna för amerikanska men så hittade jag denna som var precis så som jag hade tänkt mig och ville ha.

Jag förstår att du vill till Sverige. Nu om sommaren är ju vackraste perioden också. Men ni fick ju iallfall komma dit i julas. Jag förstår till fullo att ni vill tillbringa sista sommaren om det nu blir det här i USA och resa runt lite innan ni lämnar denna kontinent. Det har vi också plannerat att göra. Att ta en längre semester innan vi lämnar för gott och resa runt. Det finns ju så väldigt mycket man vill se och hinna med som man inte gör då det är så pass sparsmakat med semester här. Förhoppningsvis får ni kanske över föräldrarna en sväng till under hösten eller till jul. Viktigt att få träffas och ha saker och ting att se fram emot så känns det mindre jobbigt att man inte kunde resa till Sverige. Calle tycker det är ganska jobbigt nu när jag ska resa att han inte kan följa med. Men han har iallfall haft sina föräldrar här till påsk och vi ser fram emot besök från hans syster och hennes man under hösten. Det ska verkligen bli jättekul. Sådant tror jag hjälper mycket då man inte kan åka iväg själv.

Oj nu blev det långt. Men ha en riktigt skön helg. Hälsa M och lilla Ella så mycket.
Kram på dig.

Suzesan said...

En vacker ring även om pärlor inte är mina favoriter. Men vacker just för att den är enkel men ändå elegant.
Önskar dig och din familj en härlig helg. Vi har medelhavsvärme igen. Det går från iskallt till sån värme. Men härligt härligt klgara ICKE! ;)
Hoppas du ska få en fin resa till Sverige dårå.
Efter jag såg filmen "Blood Diamond" så har jag svårt för diamanter...annars gillar jag bling-bling och glitt-er/rigt men i måttlig form. Snyggt ska det vara och ringar det är så personligt. Har man nån man inte trivs med så åker den mer av än på:)
Kram
Susanne

Anna, Fair and True said...

Vacker ring!

Jag minns det med 14 och 18 karat från när jag bodde i USA. Mitt Bismarckarmband som jag fick vid mitt dop hade gått sönder i själva låset och jag ville få det lagat. Jag visste om detta med 14 karat och påtalade flera gånger att armbandet var i 18 och jag ville ha det lagat i 18. "Inga problem" sa de. Yeah right. Jag fick laga om det hemma i Sverige.

Då tänkte jag inte på att Sverige var guldproducent och det var därför guld var relativt billigt i Sverige men nu vet jag det. Fast det borde ju finnas guldfyndigheter i USA också? Sydafrika är ju också guldproducent men där är smycken ofta också i 10 eller 14 karat.

Fia said...

Wow - vilken vacker ring!! Ja nu är det skönt att det är fredag, ska försöka orka med min egen blogg, men det ÄR tufft att vara på kontor hela dagarna nu...men fördelen är att man VET att det är fredag, så imorgon kan jag jobba undan med mina egna fall. I shorts och T-shirt!! LOL

Marie said...

vilken vacker ring! väldigt elegant i sin enkelhet!

jag gillar ju överdådiga saker, men ibland är det enkla det allra bästa! =)

Desiree said...

Suzean, tack. Ja ni verkar ha fått rejäl värmebölja i Sverige just nu.

Anna, vad synd att de inte lyssnade på dig när du skulle laga ditt armband. Jag vet inte varför det är så vanligt med 14 karat här istället för 18. Kanske beror det bara på tradition.

Fia, du har verkligen fullt upp. Skönt att du kan få ha en avslappnad dresskode ibland iallafall.

Marie, tack så mycket. Jag är nog mer för det lite mer enkla och stilrena. Jag gillar ju diamanter också självklart.

Marianne said...

Jättevacker ring! Jag föredrar också enklare och "rena" smycken, särskilt när det är pärlor och lite finare material.