Thursday, July 17, 2008

Sommarväder i Alabama

Här i Alabama råder det ingen brist på högsommarvärme. Läste just på DN att sista minuten resorna i Sverige går som smör då folk tröttat något på det ostadiga vädret och fortfarande har förra sommaren färskt i minnet. Här är väderet å andra sidan väldigt stabilt. Det är knappt jag bryr mig om att kolla vad det ska bli för väder för jag vet att temperaturen kommer att ligga strax över 30 grader och att det kommer att vara solsken och någon regnskur här och där. Även då det kommer regn här så brukar det sällan vara långvarigt. Det kan regna någon timme och sedan torkar det oftast upp och blir fint igen.

Man blir lätt bortskämd med vädret här. Då vi är svenskar och fortfarande har det inpräntat i huvudet att man minsann ska passa på då vädret tillåter så brukar jag och C äta ute på altanen. Våra grannar som däremot vuxit upp här med detta klimat äter aldrig utomhus. De sitter mycket hellre inomhus med AC:n och gärna med persiennerna neddragna för att huset ska bli ännu svalare. Solen och värmen kommer att fortsätta ligga kvar på stax över 30 grader in i September och sean blir det lite svalare. Men även långt in i oktober så kan man åka och bada vid havet och få sköna temperaturer på 25 grader. Helt underbart tycker jag.

När det kommer regn betyder det att luftfuktigheten stiger näst intill 100%. Sommarvärmen som råder här är ständigt fuktigvärme. Det blir lätt ganska immigt på fönstrena då det är varmt ute och svalt inne pga AC:n.

5 comments:

Saltistjejen said...

Oj vilken fukt!!!!
Jag klagar ofta på luftfuktigheten här, men den är ju inget mot den ni har där nere i söder!!
Jag tycker verkligen det är både och med vädret här. På ett sätt kan det vara urjobbigt när värmen slår till. Särksilt när det är hög luftfuktighet. Jag har svårt för det. Å andra sidan är det som du säger skönt att slippa fundera så mycket på ifall det ska bli någon sommar eller ej. Det gjorde man ju varje år i Sverige. Men här VET man att den kommer. Det blir ju aldrig endast 12-15 grader och regn här en sommar som det var i södra Sverige förra sommaren. Åtminsone någon månad (ofta ett par) med varmt väder. Och det är skönt. Fast jag gillar framförallt höstarna här! Då är det ju ofta 20-25 grader och skööön luft! Ljuvligt! :-)
Kram!

Desiree said...

Saltis, här är det ganska fuktigt. Kortet jag visar tog jag förviss precis då det hade regnat ute. Det känns faktiskt underbart att leva i ett klimat där man inte behöver oroa sig över om det kommer att bli en fin sommar eller inte. Man VET att det kommer bli sol och värme så att det räcker och blir över. Det är också otroligt skönt med de långa milda höstarna och vårarna som finns här. Sedan finns det ju självklart sommardagar här då det är fuktig värme och temperaturen börjar närma sig +40 grader då är det jobbigt och då sitter man helst inne och äter även som svensk för det blir liksom för varmt ute. Ha det bra.

Kram på dig.

Anonymous said...

Över 30 grader och 100% luftfuktighet? Jag är nog inte ensam om att föredra en svensk sommar ändå.

Anne said...

Cool bild! Jag tycker det är läckert med den sortens bilder, din daggbild var också fin. Även dimma kan bli väldigt läcker på bild, om man lyckas fånga den på ett bra sätt.
Jag läste också på DN att solresorna säljer bra i Sverige just nu, verkar vara lite repris från förra årets sommar. Dock var det ju några riktigt fina veckor i mitten/slutet av augusti i fjol. Hihi, då var vi på besök så det minns jag tydligt. Kanske blir så i år också, sommarhettan kommer när du ska åka.
Luftfuktigheten du pratar om är inte så skoj, minns den såväl från Floridaäventyret. Men de riktiga skyfallen som ni kan ha och åskvädren, de skulle jag gärna vilja ha också.

annebelle said...

Det där vädret låter smått galet underbart. Förstår precis känslan av att man måste passa på...Här är det ju så hela tiden. Man vet aldrig hur länge det varar. Och badväder till oktober...ahh... :-D
Tycker du att det påverkar humöret också att leva i ett soligt och varmt klimat? Jag kan tänka mig att det betyder en hel del.