Thursday, July 3, 2008

Independence Day


Vi kommer också att för första gången få uppleva 4th of July i USA. Förra året var vi hemma i Sverige men i år kommer vi att vara här och få uppleva denna dag med allt vad det innebär. Det ska bli kul och spännande. Detta är ju en av de största och viktigaste helgdagarna under året för amerikanerna. Kärt barn har många namn för dagen kallas även för independence day eller celebration of Freedom. Detta är de olika varianterna jag hittills sett. På förmiddagen ska vi försöka åka till någon mindre stad och kolla in en traditionell parad som de har på många ställen. På kvällen ska vi sedan fira tillsammans med våra amerikanska grannar. Det kommer att bli en stor grillkväll med hamburgare och varmkorv och annat smått och gott. Det blir lite knytis som det brukar så att alla har med sig någon rätt att bjuda på. Sedan kommer det självklart att bli fyrverkerier på kvällen för independece day är som sagt något som firas stort. Det ska bli jättekul att få uppleva denna dag och se hur det går till.

Det ska också bli skönt med långhelg, jippi! Så imorgon blir det inget på bloggen. Ni får dock höra mer om hur det går till att fira 4th of July nästa vecka. Jag önskar er alla en riktigt skön helg.

13 comments:

Sporty Spice said...

Happy Fourth! Detta blir min tredje 4th of July och det är alltid lika mysigt. Vi har våra fyrverkerier i stan ikväll den 3:e. Sen är det parad den 4:e och efter det är det först BBQ hos Aunt Debi, sen pool side party hos svärpäronen och slutligen partaj hemma hos vänner med mat, pool och fyrverkerier. Sen har brandstationen sin stora, årliga pick nick den 5:e och samma dag är det även den traditionella Concert on the Green. Så det är fullt upp!

P.S. har du tagit bort så bara folk med BGoogle Account kan kommentera? Jag använde mitt gamla men har det ju egentligen inte längre ...

Desiree said...

Sporty, vad kul med rejält med firande. Hela helgen alltså :-) Jag tycker det ska bli jättekul att uppleva detta helylle amerikanska fenomen och få se och lära sig hur det går till. Ja jag ändrade häromdagen så att bara de med Google kan kommentera. Jag fick nämligen en massa spam kommentarer som jag inte ville ha. Men jag kanske ska ändra tillbaka så att alla kan kommentera igen och hoppas på att jag inte får en massa spam. Ha en underbar helg med allt firande.

Anne said...

Vilka fina flaggbilder, jag har jättelänge försökt få till bra flaggbilder. Skulle vilja förstora upp och ha olika flaggor i ram på en vägg. Du vet, lite sådär som man kan ha olika klockor med olika tider på (hehe, som Petra/Sporty Spice så inspirerande skrev om på sin blogg idag). I alla fall, jag har inga fina flaggbilder, så jag tittar lite extra beundrande på dina. Snyggt.

Kul att ni ska fira med era grannar och få en genuin känsla för hur det kan vara med ett 4h of July party. Det blir nog kalas.
Som du såg på min blogg och kommenterade så ska även vi åka på en liten dagsutflykt. Jag hoppas bara trafiken är ok...har hört den ska vara rätt jobbig under 4th of July. Ha en bra långhelg!

Desiree said...

Anne, tack så mycket. Kul att du gillar mina flaggbilder. Jag tycker ju att amerikanska flaggan har en snygg design så jag har flitigt fotograferat just flaggor och lyckats samla på mig en del bilder. Låter snyggt med olika flaggbilder inramade. Hade du tänkt ha olika bilder på amerikanska flaggan eller olika flaggor från olika länder? Jag skulle ju kunna bränna ner några av mina flaggbilder på en cd skiva och skicka till dig så att du får dem i orginalformatet och kan jobba med dem och förstora dem om du vill. Ja ha en riktigt bra 4th of july. Jag hoppas verkligen att trafiken inte blir för jobbig kl 07:30 då vi tänkt sticka iväg. Men eftersom detta är vår allra första 4th of july har vi väl en del att lära oss ;-)

Saltistjejen said...

Vi har faktiskt upplevt alla 4th of July här i USA sedan vi flyttade hit. Första sommaren åkte vi visserligen till Sverige men inte förrän i mitten av juli så vi var här den 4:e. Förra året åkte M till Sverige men även det var efter 4:e juli. Vi hade vänner från Sverige här just den 4:e, men vädret var rätt regnigt så vi gjorde inget särksilt på dagen mer än umgicks med dem, vilket iofs var superkul!
På kvällen är det ju gigantsika fyrverkerier här och från vår grannbyggnad kan man se otroligt bra det fyrverkeri som Macy's har. De skjuter upp raketer från båtar på East river och eftersom vi har en festvåning på 38:e våningen med utsikt just över floden så brukar folk komma dit och titta. Vi har vvarit där både förra och förrförra 4:e juli. Jag gillar fyrverkerier och de som är här den 4:e juli är verkligen väldigt imponerande!

Desiree said...

Saltis, det ska bli jättekul att uppleva fyrverkerierna. Verkar som man satsar på mycket fyrverkerier till just imorgon istället för nyårsafton. Krutet läggs på independence day. Jag hoppas ni får en mysig och trevlig dag imorgon.

Lindha said...

Åh vad kul det ska bli att få höra hur ni upplevde 4 juli! Fast det är alltid lika roligt att läsa på din blogg om allt som ni upplever där borta.
Hoppas ni får en riktigt bra dag!

Anna, Fair and True said...

Jag har också firat några Fjärde Juli i USA! Det var mycket familjehögtid, grillning och parader samt fyrverkerier, just som du beskriver. Fyrverkerierna slår dock inte dem som brukade vara på Vattenfestivalen i Stockholm när jag var tonåring! USA kör ju dock inte fyrverkerier på nyår så då är det extra kul på Fjärde juli!

Ninnie said...

Så spännande att få vara med och fira denna stora amerikanska helgdag! Sk bli intressant att läsa om hur ni hade det sen...
(Jag har utmanat dej, men ser nu att du redan fått och besvarat denna utmaning.)

Marianne said...

Det låter som en väldigt bra idé att åka till en mindre stad för att se paraden! Kul! Ska bli skoj att se foton och läsa om hur allt var!

Jag gillar det där med att det är knytis, blir så mycket lättare för alla då. Och så får man smaka lite av varje.

Hoppas ni hade det riktigt trevligt!

Marianne said...

Nu har jag svarat på din utmaning : )

Sporty Spice said...

Du kan ju välja funktionen att man måste skriva in en bokstavskombination fär att kunna kommentera. Då slipper man spam.

Desiree said...

Sporty, tack för tipset. Det ska jag ta och göra. Jättebra :-)