Friday, July 11, 2008

MorgondaggImorse hann jag med att ta några tidiga bilder. Daggen ligger vackert kvar på varje grässtrå. Vädret har varit ganska konstant denna vecka med en temperatur kring 30-35 grader och åskskurar under eftermiddagen/kvällen. Det är väldigt grönt vackert och frodigt. Det märks att det regnat betydligt mer det här året jämfört med förra som var vårt första. Men förra året var det svår torka som nu är på väg att sakta återhämta sig. Jag smög även iväg och fotade våran granne Jeffs vackra Hortensior. De blommar alldeles ljuvligt för tillfället.

Så skönt att det är fredag, jippi! Under helgen ska vi försöka komma iväg till en Persiko-odling där de har självplock. I Sverige har man ju självplock på jordgubbar under sommaren men här nere i södern har man även självplock på persikor som har sin skördesäsong nu. Imorgon kväll ska vi ut och äta på en Mexikansk resturang med våra svenska vänner J och S och sedan har vi inte så mycket inplannerat. Nästa helg åker vi ju på minisemester till Florida. Det ska bli så skönt och så härligt. Jag vill önska er alla en riktigt trevlig helg och för er som har semester en fortsatt skön semester.


♥♥♥ Trevlig Helg och ha en riktigt bra Fredag! ♥♥♥10 comments:

DILA said...

Vilka härliga bilder!!! Vad kul att åka och plocka persikor. En av mina favoritfrukter. Men jag får gå till affären och köpa mina. =) Hoppas ni får n skön helg!!!

Kram Dila

Petra H said...

Vilken vacker bild på daggen, och även de med hortensiorna!
Roligt och annorlunda att åka iväg och plocka persikor, jag är säker på att du kommer att ta fina bilder där också! Det är ju väldigt tacksamt att fotografera frukter precis som blommor!
Ha en fin helg Desiree, det blir säkert skönt med en avslappnad helg innan er mini-semester!
Kram från Skåne!

Marie said...

vilken vacker daggbild! och hortensia är en favoritlomma, så vackra! kul med persikoodling! ha en bra helg!

Saltistjejen said...

Å vilka fina bilder!!1 Och dagg är härligt tycker jag!! Så somrigt.
Kul med persikoplockning!! låter exotiskt.
Ha en riktigt fin helg!
kram!

Marianne said...

Så vackra bilder! Du gör alltid så fina kollage!

Kul med persikoplockning, lite annorlunda mot jordgubbar. Ska bli spännande att höra hur det var, hur höga träden är, om det är lättplockat eller om man får slita ned dem ...

Ha en jätteskön helg!

Desiree said...

Dila, tack så mycket.

Petra, ja jag gillade daggbilden jag också. Det ska bli kul att testa på att plocka periskor. Det känns exotiskt. Det ska bli så otroligt skönt med en liten minisemester. Jag känner att jag verkligen vill ha semester nuuuuuu!

Marie, tackar tackar.

Saltis, japp ska bli kul med persikoplock som sagt. Det känns fortfarande exotiskt för oss. Vi har ju aldrig varit på något sådant tidigare.

Marianne, tack så mycket. Jag använder ju Picasa för att göra kollagen. Superlätt. Trevlig helg.

Anne said...

Persiko självplock, låter helt underbart. Spännande och ovanligt plocka persikor, det är ju inget man är van med direkt. Jag tycker det är så kul med de här "annorlunda" sakerna ni gör, som kollar in bomullsodlingar, självplock av persikor osv.
Jag bakade förresten olivbrödet igår, det blev otroligt gott. Jag använde mig av vanlig yoghurt. Tack för ett jättebra recept. Martin tyckte det var supersmaskigt också och att det kändes "lyxigt".
I helgen tänkte jag testa MAriannes filogrej.

Desiree said...

Anne, vad kul att brödet blev lyckat och att ni båda gillade det. Kul att du testa Mariannes filogrej också. Har du lyckats hitta filodeg?

Anna, Fair and True said...

Vad härligt det låter med persikoodling! Lite mer exotiskt än jordgubbar :)

Ninnie said...

Åh, vilka underbara bilder på hortensior. De är ju så vackra, en av mina favoritblommor! Mmm, det låter så gott med färska persikor direkt från träden. Vad gör man med alla persikor sen då, konserverar, gör paj eller sylt eller vad? Persikopaj är ju gott, och marmelad på persika är inte heller dumt...