Thursday, June 11, 2009

Fredagstema - Halvårskoll





Ett finurligt lite klurigt men jätteroligt tema som Annika valt här. Att fota och att kolla på vackra foton är något jag är väldigt interesserad av. Det är faktiskt riktigt kul att emellanåt få gå igenom sina egna foton. Det blir lätt att man blir sittande läääänge och förlorar sig i minnen då man börjar kolla igenom sina foton och mappar. Till dagens fredagstema har jag kollat igenom några av mina fotomappar som jag har på min dator och gått igenom och försökt att välja ut en favorit bild för varje månad. Ibland har det inte varit helt lätt.


Januari




Året började i Sverige. Vi fick uppleva många riktigt fina vinterdagar med strålande sol även om det var kallt. Underbart vackert på sitt sätt. Även om den svenska vintern är både lång, kall och mörk så har den sina ljusglimtar.


Februari


Det var lite lustigt men det var då även vintern kom till Alabama. Det är ju rätt ovanligt att det kommer snö här och denna snön var vare sig mycket eller låg kvar speciellt länge. Men det var kort och det var vackert så länge det varade. Jag bakade även semlor för första gången i februari.




Under februari anlände också Mr. Kitchen Aid till vårat hem och det var sann kärlek från första ögonkastet. Oj så mycket det har bakats och så mycket gott och njutningsfullt vi fått med denna som självklart följer med oss hem den dagen flyttlasset går. Det var även under februari som mangnolia tittade fram och började blomma i slutet på denna månad.




Vi har under detta halvår haft turen och glädjen att få njuta av en hel del Sverigebesök. Först i januari kom faktiskt en av C´s bästa vänner och sedan kom mina föräldrar i mitten på mars följt av C´s faster och fabror i april. Då mina föräldrar var här i mitten på mars åkte vi ju ner till vårat smultronställe - Fairhope vid kusten och gick och njöt av bland annat prakten i den stora botaniska trädgården, Bellinggrath Gardens.

April


Från en botanisk trädgård till en annan och från ett besök till ett annat. Här var i istället i norra Alabama i Huntsville och botaniska trädgården här uppe med C´s faste och farbror.



Vi tog också med dem på en utflykt till den lilla staden Selma som ligger mitt i hjärtat av the deep south.



Maj


Maj månad blev verkligen en underbar resemånad och en riktig bloggträffar månad. Först fick vi chansen att åka till Washington och där besöka Annika och hennes underbara familj. Så kul! Tack Annika. I slutet på maj fick vi sedan chansen att besöka Petra och hennes O på deras pardisö i karibien. Puerto Rico var full av förtrollande natur och skönhet på så många sätt.

De många vackra och färggranna husen i San Juan kunde jag liksom inte få nog att fota.Stort tack även till Petra och O som tog emot oss och bjöd oss på en fantastisk vistelse där.


Juni



Juni har gett oss både tomater och blåbär som börjat mogna. Många härliga grillkvällar. Nästa vecka kommer vi att fira midsommar på våran altan på lördagen istället för fredagen. Inom kort reser jag också till Sverige för att få en rejäl dos med svensk sommar :-)


Ha en riktigt trevlig och skön helg.

17 comments:

Annika said...

Oj vad fint!!
OCH vad kul att du bjöd på så många bilder.
Desiree, bilderna från Sverige är ju helt och hållet LJUVLIGA!!!!
Alla dina bilder är så himla fina, som vanligt!
KUL att du lagt ut fler än 6! GILLAR!!
Och ditt första halvår har varit BRA!!! DET syns.
Ja, och det var så kul att ah er HÄR!! Jag vill att ni ska komma tillbaka!! OCH så vill jag åka till ER!! HOPPAS det blir av.
Men vi ses i Sthlm iallafall, du och jag!!!
VARMA kramar!!!! Hoppas du får en supermysig helg!

Fritt ur hjärtat said...

Men jösses, dina bilder får mig nästan att längta efter vintern;-) Så vackra. Vad mycket ni gjort!

Inger said...

Jag har sagt det för och jag säger det igen, dina bilder är magnifika!
Verkligen proffsbilder, grattis till skickligheten och det konstnärliga ögat!!
Sen är det roligt att få följa era händelser och vad ni varit med om.
Trevlig helg!

Desiree said...

Oj oj oj, tack så mycket Annika, Fritt ur hjärtat och Inger. Jag blir rodnar nästan av allt fint beröm ni ger mig men jag ler stort också och är jätteglad över att ni tycker så mycket om mina bilder. Just en del av vinterbilderna tagna i Sverig i julas blev faktiskt riktigt fina. Men vi hade som sagt tur med vädret och är man ledig kan man dessutom ta tillvara på de få soltimmarna på dagen och gå ut och gå en långpromenad med sin kamera. Den svenska vintern kan vara så mycket mer emellanåt än bara grå, kall och mörk. Jag var glad att jag fick chansen att uppleva skönheten som Sverige erbjuder även under vintern.

Annika, ja det blev så himla svårt att bara välja ut 6 stycken så det fick bli några fler här hoppas som sagt att det var ok ändå :-)
Det var riktigt svårt att för vissa månader välja ut och begränsa sig. Det skulle vara helt underbart om ni får tillfället att komma ner hit till södern framöver. Men dessförinnan ska vi ju absolut ta och ses i Sverige.

Fritt ur hjärtat, svensk vinter kan som sagt vara så otroligt vacker. Jag känner mig lycklig som fick chansen att se och uppleva just detta under julen och början på nya året.

Inger, tack så jättemycket det är så himla kul att ha läsare som dig som ger mig så fina komplimanger och verkligen uppskattar bilderna så mycket. En del av dessa bilder ska jag nog ta och rama in och förstora. Ha en riktigt trevlig och skön helg.

Kram

Saltistjejen said...

Å vilka underbara bilder! Jag abra ÄLSKAR dina vinterbilder från Sverige! och även dina brödbilder!!! Det är verkligen ett roligt tema detta emd halvårskoll! Kul att få följa med alla er andra bloggare och få en överblick av vad ni varit med om de här första 6 månaderna av året! Du och C har verkligen hunnit med mycket! Skoj!
Mitt temainlägg kommer lite senare. Men det kommer.
Ha nu en underbar helg!
KRAAAM!

Lena said...

Härliga bilder! Hoppas att vädret här i Sverige blir bättre tills du kommer! Nu är det bara kallt och regningt!

Desiree said...

Saltis, ja visst är det ett riktigt toppen tema att få se lite bilder från övriga bloggares första halvår och få en liten summering över vad som hänt. Tack ha det bra själv och ha så trevligt med erat Sverigebesök.

Lena, ja det får vi allt ta och hoppas att det blir lite mer sommar i Sverige snart. Jag hoppas att det slår om kvickt så att ni i Sverige även får en fin midsommar utan spöregn.

Västmanländskan said...

Åh, så många härliga bilder! Jag tror min favorit blev brödbilden. Jag kan nästan känna hur det doftar ... mmmm ...

leopardia said...

Vilka vackra bilder! Och tjusigt frostklädda nypon! Och bröd, nu blev jag sugen på att baka bröd, även om jag inte har en sån stilig 'herre'(köksmaskin) i mitt kök...

Sparkling said...

verkligen ett härligt inlägg. det är så kul att blicka tbx med hjälp av bilder.

Jenny said...

Vilken härlig sammanfattning. Du är verkligen duktig på att ta fina foton. Min favorit är fotot med nyponen och frosten - så vackert! :)

Anna, Fair and True said...

Håller med om Fritt ur hjärtat: får mig nästan att längta till vintern! Särskilt när de ändå är så urusel juni!
Gillade bilden genom runda spaljen eller vad man ska kalla det i Botaniska trädgården.
Jag hade inte riktigt fattat att det var en bild per månad utan jag valde en från varje album/folder istället!

Marianne said...

Å så många underbart vackra foton! Allt från Sverige till Puerto Rico, mat och blommor, stad och natur. Härligt att blåbären börjar mogna, jag är inte så lite avis på dig som har alldeles egna plantor. Och tänk om jag hade kunnat baka så där gott bröd som du gör. Det vattnas i munnen på mig när jag ser allt det där goda.

Hoppas du har en jätteskön helg!
Kram!

StrandMamman said...

Otroligt fina bilder!!! Du ska absolut förstora upp och rama in flera av dem, det blir jättefint på väggen! Du kan ha en egen utställning för dina vänner :)

Kram!

kalaslotta said...

Dina bilder är så himla fina...speciellt Januari...vackra kalla och huset...det svenska fina huset...

Well, undrar bara om du har kollat att din Kitchen Aid funkar i Sve...det är nämligen lite krux med just det...kolla innan du far hem annars kan man köpa såna som funkar även hemma. På ett superhemligt flygvärdinne ställe på Canal street i NYC..min svägerska köpte där och den funkar kanon hemma.

Tänkte bara att du skulle kolla innan...

Undrar lite vad ni har för ugn - gas eller el...jag blir nämligen inte klok på att baka i gasugn...

KRam

Desiree said...

Västmanländskan, tack. Ja brödet blev lika gott som det ser ut kan jag meddela.

Leoparida, du får ta och baka för de är faktiskt inte alls så svårt eller krångligt som man först kan tycka. Det finns ju gott om goda mixar man kan börja med om man är nybörjare eller bara vill att det ska gå snabbare.

Sparkling, ja det var verkligen ett jättebra tema detta som Annika kommit på att blicka tillbaka på sitt år med hjälp av bilder. Underbart kul att få kika in hos alla och se hur man har haft det under året.

Jenny, tack. Jag gillar den bilden också jättemycket. Det är en av mina storfavoriter.

Anna, tack. Ja det verkar tyvärr inte vara mycket till sommar ännu i Sverige. Jag hoppas att det vänder. Japp den runda spaljen och fönsterhållet i botantiska trädgården var läcker.

Marianne, ja det blev verkligen många olika foton får världens alla hörn, sommar som vinter. Klart du kan baka lika gott bröd du också. Det är inte alls knepigt. Du får ta och prova med något enkelt recept så ska du se att det blir jättebra.

Strandmamma, oj tack så jättemycket. Blir otroligt glad här över allt fint beröm jag får för mina bilder.

Kalaslotta, tack så mycket. Tack även för tipset om Kitchenaiden. Men jag tror att det löser sig då vi faktiskt redan nu har skaffat en transformator för vi har en hel del svenska kökapparater som vi behöver transformator till och denna transformator går att också att köra omvända hållet med. Men stort tack iallfall.

Millan said...

VIlka otroligt fina foton!! Jag langtar verkligen hem nar jag ser fotona fran vintersverige. Underbart! Sa roligt aven med alla utflykter och bloggtraffar ni hunnit med! Kram