Thursday, June 18, 2009

Fredagstema - Sommardag&kväll


Idag är det midsommarafton, ja iallfall i Sverige och för en svensk men inte här. Här är det som vilken vanlig dag som helst. Det är förvisso fredag. Men det känns väldigt märkligt att veta att det är midsommarafton idag och att alla hemma firar. Jag hoppas att vädergudarna är med er och ni slipper hällregn på denna dag. Här är det ganska svårt att faktiskt få till den där midsommarkänslan. Idag kommer nog inte jag och C fira något men vi kör på lite midsommarfirande imorgon istället. Det blir dock inget kalas med svenskgänget som det blev förra året så det blir bara jag och C på altanen. Men midsommar gott och sill och potatis kommer det iallfall bli. Jag känner att jag vill uppmärksamma midsommar. Detta är ju en av Sveriges viktigaste högtider på hela året. Nu är jag bara smått orolig för att det ska bli FÖR varmt för att sitta ute på altanen även om vi skjuter på firandet till kvällen. Ja jag får väl se hur det känns imorgon. Maten får alla gånger stanna kvar inne i köket för den lär inte klara sig så bra i denna hettan annars.

Nu sitter jag här iallfall och är lite nostalgisk och längtar hem även om jag vet att vädret inte är det bästa. Jag saknar blåklinten på mitt midsommarbord. Men imorgon kommer det iallfall att finnas sill, potatis, västerbottenspaj, nybakat bröd, gravad lax, god sallad, jordgubbstårta och färska jordgubbar och en del annat smått och gott i plockväg. Fast detta är förra årets matbilder jag får visa upp här då vi ännu inte påbörjat vårat midsommarfirande.

Lite speciell är dock denna fredagen för mig personligen också för det är min sista arbetsdag på ett tag. Jag åker hem till Sverige på tisdag morgon. Det hinner bli en sista blogghälsning.



Bild på Stensjön i Blekinge där C har sina bardomsrötter och dit vi ska i augusti. Kanske blir det lite egenfiskade kräftor om vi har tur då.


Stensjön igen med lätt dimma en ljus sommarkväll i juninatten.

En sommarkväll i Alabama. Då sitter man gärna ute på sin altan (dock förvisso med fläkten på ofta för att både få lite mer bris och för att fläkta bort myggen).


Ytterligare en sommarkväll i Alabama fast nere vid kusten och vårat smultronställe i Fairhope vid Mexikanska golfen. Inte fel att sitta där och blicka ut över en sådanhär solnedgång gärna med ett glas sval champange.







Underbara svenska sommar. Jag hoppas att jag får njuta av vackra blommor, mina fina träskor som står hemma och väntar på mig och smarriga svenska jordgubbar. Hoppas att väderet blir lite mer sommrigt hemma snart.




En klassisk jordgubbstråra lär det bli på lördag här också. Detta var förra årets. Ha en fin midsommar allihop.

21 comments:

Ninni said...

Jag kan förstå din längtan hem, men snart är du här... Hoppas vädret ändrar sig tills dess, det verkar nästan så. För nu har det varit för bedrövligt sedan vi kom hem för en vecka sedan. Men nu har regnet upphört här hos oss och det ser nästan ut som om solen tänker titta fram. Men vi har absolut inga +30 :)Jag går omkring i ylletröja och raggsockor, sommarkläderna ligger fortfarande i resväskan.
Så njut av ditt varma väder...här vet man aldrig hur det blir.
Men det är ändå skönt att vara hemma i frisk luft och fin grönska. Så välkommen "hem"!
Och Glad Midsommar!
Kram Ninni

Annika said...

Underbara bilder, som alltid hos dig!
Ja, för en midsommarälskare som du förstår jag att det kan kännas mer än sentimentalt en dag som denna.
jag hoppas att du och C får en fin dag imorrn. Väldans vad godsaker du bunkrat upp med...MUMS!!!
Blir hungrig.
Vilken speciell dag det är fö också!! SISTA arbetsdagen!! OCH sen drar DU!! OCH får en jättelång sommar hemmavid.
Ljuvligt!!
Här är det väl en 25 gr idag, overcast...jag hoppas att det inte börjar åska för vi har ju ett visst poolparty ikväll, du vet :-)
KRAM!!!

Anonymous said...

Bilder på snaps och jordgubbar. Kan det bli mer midsommar? :-) Välkommen hem till Sverige igen.
Trevlig midsommar! Kram

Saltistjejen said...

Å Desiree! jag förstår att du längtar till Sverige. Det gör jag med varje sommar! Suck! Ändå har det aldrig blivit av att jag åkt hem just på sommaren. Alltid ngt "i vägen"... Jaja kasnke blir det ngn resa i slutet av sommaren iår. vi får se....
Härliga bilder! Som alltid!
Vackert! Hoppas du verkligen får njuta av de svenska sommar dagarna och sommarkvällarna nu!
Jättekramen och hoppas ni får ett riktigt fint midsommarfirande imorgon du och C!

Fritt ur hjärtat said...

Härliga bilder fulla av stämning. Hoppas Sverigevistelsen blir bra.

Desiree said...

Ninnie, ja snart är jag hemma och det känns både overkligt och underbart. Jag hoppas att vädret i Sverige vänder och att det blir lite mer sommar. Jag förstår att det inte är kul med det eviga regnat för det begränsar ju det man kan göra en hel del. När man är utlandssvensk som du och jag vill man ju gärna passa på att njuta ute och av fin svensk sommar. Det gör ju inget om det är svalare temperaturer för man kan klä på sig men evigt regnande är inte kul i längden. Här håller dock hettan på att ta kål på en så att man inte vill vara ute direkt på dagen heller för det för varmt. Det är inte lagom vare sig här eller i Sverige just nu. Tack jag hoppas att du fick en fin midsommar även om det regnade. Hi hi jag får nog packa varma kläder snarare än sommargarderoben om du säger att du går runt i raggsockor.

Annika, jorå här ska det allt firas midsommar imorgon så att det heter duga. Känns overkligt att detta är sista jobbdagen och sedan får jag sommarlov precis som Karolina. Känns som om jag vunnit högsta vinsten typ. Håller tummarna för att Karolina slipper regn och åska på sitt poolparty.

Maisoui, tack så mycket. Hoppas du hade en fin midsommar trots kyligt väder.

Saltis, åh önskar att du fick komma hem en sommar då det trots allt är vackrast i Sverige. Men jag förstår till fullo att du inte kan åka nu som har börjat på nytt jobb och projekt. Precis så var det ju för C förra sommaren som gjorde att han inte fick komma hem. Det var bra att du passade på att resa hem under våren även om det var kallt då (fast å andra sidan verkar det ju vara det nu också ;-)Hoppas du får tillfälle till en liten sverigeresa senare i sommar eller till hösten. Alla årstider och tillfällen har ju trots allt sin charm och sina fördelar. Just nu verkar ju lågtrycket ha parkerat sig över Sverige så du går ju inte miste om någon idyllisk svensk sommar ännu.

Ha det bra och sköt om dig. Ha en trevlig helg.

Fritt ur hjärtat, tack så mycket. Jag tror nog sverigevistelsen kommer att bli bra även om det skulle vara som så att vädret inte blir det bästa.

Anonymous said...

Ja, gör inte samma misstag som jag förra året - jag packade bara SOMMARKLÄDER eftersom jag tänkte att det var ju sommar i Sverige!!! Ha ha, som jag FRÖS! Mer än i vintras när vi åkte hem, för då hade vi ju rejäla kläder med oss... Den här gången ska jag komma ihåg att ta med mig någon tjock tröja och strumpor ;-)
Underbara bilder, jag gillar fotona från Blekinge! Det är något trolskt över foton med dimma...
Nu ska jag sätta igång med bakandet inför morgondagen - ska göra laxpaj och Västerbottenpaj (O köpte Västerbottenost på Ikea i NJ) - jag har faktiskt aldrig gjorde Västerbottenpaj...
Stor kram och glad midsommar trots allt!

Desiree said...

Petchie, tack för tipset. Jo jag får nog allt se till att packa med mig varma kläder för det verkar vara rejält kallt där just nu. Hoppas att det vänder tills dess att du och jag kommer dit och blir lite mer sommar som sagt. Låter underbart med både laxpajen och västerbottenpajen. Jag håller på att grava lax och har gjort en västebottenpaj med just västerbotten som vi handlade på IKEA där vi stannade till kort på vägen hem från besöket hos er. Det blir gott. Ha ha både du och jag har just nu inget problem med kylan utan istället att det är stekhett. Det får bli midsommarfirande på kvällskvisten med fläkten på fast vi sitter ute och maten får defnitivt vara kvar i AC inne i köket. Jag får fixa någon minibuffé till oss. Ha en skön helg.

M. said...

hej på dig!
vilka härliga bilder! :) hoppas att du och C får en bra morgondag :) min dag har varit bra, firade den inte något speciellt så, har sett på film och umgåtts med nära och kära bara :)
ha det så bra! kramar

Desiree said...

Molly, tack så mycket. Låter som en trevlig midsommar. Det viktigaste och det trevligaste är dock att få vara med de man trivs bäst med och sedan må det ju vara sol eller regn.

memphisåsa said...

Tack för förra årets midsommar! Det var toppen! Och tårtan var fantastisk. Jag saknade det iår för det var underbart att vara med svenskar och prata språket och ha en riktig midsommar :)

I år blev det grillning a la Sverige (grillspett med marinerat kött som jag brukade göra förr) kött med champinjoner, småtomater och lök samt tzatsiki och bröd.... så helt illa var det inte.

Jag hoppas att din resa hem blir bra och att du kan njuta av ledighet och sånt. Sen hoppas jag förstås att ni kan flytta hemåt snart - med jobb och lägenhet och sälja huset etc. Hör gärna av er om ni vill titta förbi Memphis före ni flyttar för gott (men du kanske inte kommer tillbaka efter sommaren?). Jag borde fortfarande vara här, med pojkvän och hus :)

(som en sidonotering flyger jag till Sverige på onsdag.... via Atlanta så det är nästan varning på att vi kunde varit på samma plan! och stormen som drog genom Memphis förra veckan lämnade ett träd på taket och ett hål..... vi får se när försäkringsmannen kan komma ut och inspektera så vi kan låta laga det... hoppeligen nästa vecka.)

Trevlig resa!!

Jenny said...

Hoppas att ni hade en mysig kväll! :)
Vi hade regn och dansen runt midsommarstången var inställd, men det gjorde ingenting. Sällskapet var trevligt,sillen var god och jordgubbstårtan var ljuvlig.

Carl Bruder's personalia said...

Heeej MemphisÅsa,

Åh vad kul med en liten midsommarhälsning från dig. Lät som om du din midsommar inte var tokig alls för de där grillspetten lät verkligen mycket goda. Men jag kan också förstå att man längtar efter lite svenskt just på kanske den svenskaste av alla dagar på året. Jag får passa på att önska dig en riktigt trevlig resa. Oj shit ni drabbades verkligen hårt av den där stormen. Jag hoppas innerligt att det ordnar sig snart med både taket och försäkring. Jag kommer tillbaka hit i september och jag skulle mycket gärna vilja komma förbi Memphis någon gång under hösten. Det skulle vara jättekul. Det ligger trots allt inte så långt bort och är fullt görbart under en hel så det få vi ta och plannera in när du och jag är tillbaka. Har du samma mail som förra sommaren som man kan nå dig på? Ha en riktigt trevlig sverigevistelse.

Bamse kram
Desiree

Jenny, även om dansen var inställd och regnet öste ner så är det viktigaste trots allt att man får vara bland de man tycker om. Så länge man har god mat och gott sällskap så klarar man sig långt eller hur?

Desiree said...

Oj det är jag Desiree som alltså blev Carl Bruders personalia helt plötsligt. Glömde logga på mig själv.

Sporty Spice said...

Åh, är det en sådan där "Svenska Nubbar"? Skulle jag kunna få be dig om en tjänst. Jag skulle behöva måtten på den förpackningen (vi ska ge bort sådana till the Groomsmen på bröllopet och jag har köpt presentpåsar men vet inte om de passar, kanske är de för små). Så har du ett måttband och kvar själva pappershållaren? =)

Anna, Fair and True said...

Köper du sillen på Ikea eller hur får du tag på den? Lägger in egen kanske?

Midsommar är verkligen den största högtiden. Märks framför allt att många affärer är stängda BÅDE fredag och lördag. Det händer ju inte ens när det är jul. Då är det ju bara juldagen då det är helstängt.

Ska du inte blogga från Sverige?! Ifall inte så önskar jag dig en härlig Sverigevistelse! Tur att du kan ta ledigt så länge!

Desiree said...

Sporty, jag kan gärna fixa måtten till dig då jag kommer till Sverige nästa vecka. Just nu har jag inte förpackningen för detta är förra årets bilder jag visar upp. Vi har ännu inte hunnit fira midsommar här och i år har vi inga nubbar heller för den delen. Men om du kan vänta tills på onsdag eller torsdag nästa vecka med måtten så fixar jag dem som sagt mer än gärna.

Anna, sillen har vi faktiskt köpt på IKEA. Jag vet inte hur mycket jag kommer att blogga från Sverige. Det lär nog inte bli varje dag. Det beror lite på hur mycket tillgång jag kommer att ha till internet då jag kommer att bo på lite olika ställen. Tack iallfall. Jag kör nog paus under hela juli på bloggen iallfall. Men det lär väl bli iallfall ett inlägg till på måndag då jag åker först på tisdag. Jepp känns som om midsommar är bland det svenskaste som finns. Det är iallfall bra mycket större än själva nationaldagen. Ha en fin helg.

Millan said...

Ah jag ar nastan saker pa att det ar stensjon vi aker forbi med taget pa vag fran Goteborg. Kan det stamma? Det stannar ju i eringsboda... sadet kanske inte ar helt fel? Jatte vackra foton pa den i alla fall. jag alskar Blekinge och langtar dit valdigt mycket just nu!
Hoppas nu att det ar ok vader idag och inte for hett for er. ert midsommarfirande later himla mysigt tycker jag sa jag hoppas ni fick/far det bra (det ar ju kvall har nu men bara eftermiddag hos er gissar jag).
Jag kommer ha litebegransat med tillgang till internet nar vi ar hemma i Sverige. Kommer vara i Karlskrona 28/7 till 5/8. Du far hemskt garna maila om du kanner att ni hinner ses nagot nar ni ar dar nere!! Vore valdigt skoj att ses i verkligheten :-). Ga och ta en fika i Karlskrona kanske?
Min email ar: millan76uk@yahoo.co.uk
Stor kram

Sporty Spice said...

Aha, jag trodde det var från i år. men jag kan be ngn av mina svenska kompisar att kila in på Systemet med måttband. Det sak ju inte du behöva göra på din Sverigevistelse. Man tack ändå! =)

Marianne said...

Å så mycket gott du gjorde till ert midsommarfirande! Jag är övertygad om att ni fick en mysig kväll, det verkar ni vara bra på att ordna.

Härligt att du har börjat ditt sommarlov nu! Och jag är så glad för din skull att du kan få stanna riktigt länge där hemma i Sverige i år. Nu är det bara en dag kvar tills du får åka!

Jag kommer att sakna din blogg när du tar sommarlov även här!

Ser fram emot ett sista inlägg innan du åker, men passar på att önska EN RIKTIGT HÄRLIG SEMESTER HEMMA I SVERIGE redan nu.

Kram!

Desiree said...

Millan, jovisst är det nog stensjön som du känner till för det är ju denna som ligger i Eringsboda. Midsommarfirandet blev mycket lyckat fast det blev dock allt för varmt att sitt ute så det blev inomhusfirande. Ja det skulle verkligen vara jättekul att ses nere i Karlskrona. Datumen verkar stämma för jag är nästan säker på att vi kommer att vara därnere då också. Tack för din mail. Jag mailar dig och hör av mig. Du har ju min mail som står här på min blogg. Jag vet inte heller vilken tillgång på nät jag själv kommer att ha och tänkte nog köra lite bloggpaus iallfall. Så det bästa är nog att mailas. Jag får önska dig en trevlig och skön sommar och semster.

Sporty, okidki, varsegod.

Marianne, tack så mycket. Midsommarfirande blev mycket trevligt och lyckat som sagt. Jag kikar kanske bloggar då och då men eftersom jag inte riktigt vet hur pass jag kommer att ha tillgång till nätet så får bloggen gå lite på sparlåga. Under juli tänkte jag ändå köra bloggpaus. Även en blogg behöver lite semester. Det ska bli helt underbart att få en hel sommar i Sverige. Jag känner mig verkligen lycklig över detta. Känns otroligt lyxigt.