Monday, June 8, 2009

Nationaldagsfirande och annat smått och gott

Heja Sverige. Våran söta lilla flagga hängde vi ut på altanen.

Man blir som sagt lite extra svensk och extra patriotisk när man bor utomlands. Så därför ville jag att vi skulle fira självaste nationaldagen lite under lördagen. Fast egentligen blev det mer svensk under söndagen än lördagen. Men vi hängde upp våran lilla svenska flagga. Under lördagen var jag faktiskt också och både klippte mig och slingade håret. Kände att looken inför sommaren behövdes fräshas till en aning. Jag hade faktiskt inte klippt mig sedan vi var i Sverige i julas så det var verkligen dax. Jag tycker ibland att det känns lite rörigt då man är och klipper sig här. Man slussas runt bland så många. Själva huvudfrisören la mina slingor och gjorde själva klippningen men sedan var det en assistent som tvättade håret, en annan som fönade och så assistenten igen som gjorde en del av färg/sling jobbet också. Sedan klipper de inte heller igenom håret lika ordentligt som man gör i Sverige utan det är anpassat för att man ska gå dit var 6:e vecka även om man har långt hår för att hålla iordning frisyren och trimma topparn och så. Det känner jag att jag vare sig har tid eller råd med.

Men jag fix sedan passa på att strosa runt lite och ägna mig lite åt shopping efter klippningen under lördag eftermiddag och det var riktigt trevligt. Jag passade på att gå på några av mina favoritbutiker så som Williamas-Sonoma som är en riktigt trevlig köksbutik, Sephora (smink paradiset) och sedan på GAP.
När jag kände mig färdig ringde jag på C som fick komma och hämta mig. Middagen på lördagen blev därmed väldigt sen tyvärr för vi var också tvugna att åka förbi och handla lite bräder för C höll på att fixa ytterligare ett av våra fönster där träet ruttnat. Men middagen blev både god och gick i svenskt tema med matjesill till förrätt, grillad lax som huvudrätt och rabarber och jordgubbskaka som efterrrätt. Gott blev det iallfall.

Vädret har varit superskönt. Nästan lite väl varmt under dagarna då man är i solen. Vi passade på att låna söta Sadie och gå en morgonpromenad tillsammans under lördagmorgon runt golfbanan. På sina håll kring de anlagda sjöarna ser det nästan lite svenskt ut på sina håll. Söndagen blev det både frukost, lätt lunch och middag ute på altanen. Jätteskönt och mysigt.

Här är C som håller i kopplet med Sadie. Hon kallas även för "Sadielisious" det tycker jag är ett underbart smeknamn. Jag tror att hon kommer tillbringa en hel del tid med C medans jag är i Sverige.


Det är rätt vackert kring sjöarna som ligger vid golfbanan även om det är en ganska liten sjö och en konstgjord sådan. Just på det här stället tycker jag nästan att det ser lite svenskt ut med vattnet och bryggan.

En härlig promenix blev det vid 9 tiden på morgonen. Det gäller att passa på innan hettan slår till allt för mycket. Det var en hel del golfare ute så man fick se upp.





Jag vaknade självklart långt innan 9 på lördag morgon och passade på att smyga ut i trädgården och fota lite.





Trevligt och mysig söndag med nationaldagsfirande även under söndagen. Jag gillar verkligen våran altan och att sitta där ute och äta är riktigt mysigt.



Papaya är något som jag är helt såld nu på för tillfället. Det fick bli goda söndagsvåfflor med fruktsallad till.

11 comments:

Inger said...

Jaa, er altan ser verkligen inbjudande och supertrevlig ut. Önskar att det vore min. Vi har svårt att få till en bra altan till vårt hus. Har flera sitt vrår i vår naturtomt. Drömmer ändå om ett fint trädäck i anslutning till huset.
Är det hortensia och clematis på två av bilderna? Vackert!
Frukosten ser underbar ut. Skulle vara trist utan alla goda frukter och grönsaker. Är helt beroende!
Må bra hälsningar!

Ninnie said...

En härlig helg ser ni ut att ha haft! Så mysigt ni har på er altan, förstår att det smakar bra att äta där ute.
Blir lite avundsjuk på det varma vädret, det låter så härligt. Här har vi jättekallt igen, trots att det väl ska vara sommar nu.
Ha en bra vecka!

Saltistjejen said...

vwrkar varit en jätteskön helg! och vad skönt att klippa sig! Jag ahr bara klippt mig en gång här i NYC. Och efter den gången så struntar jag i det och klipper mig bara när jag är i Sverige. Eller rättare sagt, jag klipper mig hos frissan enbart i Sverige. Här brukar jag toppa håret då och då för egen maskin. Inte blir det proffsigt gjort, men bättre än inget.... Tur man har långt hår för det syns ju mindre då än om man har en riktigt frisyr.
Håller med om att det kändes skumt att slussas runt bland alla som skulle göra olika saker med ens hår. Sedan är ju HÖJDEN att man ska dricksa!!!!! och jag dricksade enbart frisörskan, MEN det visade sig senare när jag frågade kompisar här, att EGENTLIGEN ska man dricksa ALLA som har petat i ens hår! My God! Det blir ju SVINDYRT!!!!
ha! Jag betalade ändå mer för min klippningn och lite toning här i NYC än vad jag gjorde för klipp och håruuppsättning till vårt bröllop hemma i Stockholm! Det säger en del! Och jag blev inte ens nöjd här. Så näe, det gör jag inte om....
Hoppas ni får en rba vecka! Nu är inte långt kvar tills du får resa till Sverige! Tur att C har Sadie då.
Kramar!!

Annika said...

Tänk om man skulle komma ner till er och fira lite midsommar :-)
Hihi!
Det ser fantastiskt MYSIGT ut!!
Visst var det toppenvädet i helgen!!
Mmmm....och idag med, fast nu är det fuktigt så det lär väl bli en urladdning framåt em kan jag tro.
Vet du, naturen runt era sjöar ser precis ut som naturen här i Reston. HUR likt som helst, och jag brukar ju själv tycka att det ser svenskt ut...
Mysigt.
jag glömde bort nationaldagen, ähum...
NI ser verkligen ut att ha det mysigt.
Jag ska klippa och slinga imorrn...då blir man 250 dollar fattigare...jodå...DYRT som krut, men jag har iallafall hittat en bra frisör. Men ja, en annan person tvättar håret...och henne måste man ju "dricksa" också...
Ibland blir man smått less på alla som ska ha dricks...
KRAMAR!!!!!

Anna, Fair and True said...

Låter som en trevlig nationaldagshelg!
Det jag tycker är jobbigt med klippning i USA också är dricksandet. Man ska dricksa där (också). Det känns ju som om det redan är ett serviceyrke där servicen ingår, eller? Hur dricksar man t ex där du var där 5-6 olika personer är inblandade?

Millan said...

jaha... nu ar jag hungrig igen. Som alltid nar jag kikat pa dina fina foton :-).
Vilken jatte mysig helg ni verkar ha haft. God mat och fint vader hjalper ju alltid till dessutom. For att inte tala om shopping :-). Och visst ar det skont nar man varit hos frissan. Man kanner sig som ny ett litet tag i alla fall! Ar det dyrt att gora slingor och klippa sig? Jag fragade precis min frisor om det och de vill ha £95 (ca 1200) vilket jag tycker ar jatte mycket pengar!

Jag har bokat min resa till Karlskrona nu forresten. Kommer vara nere 28e juli till 5e augusti. Ar ni i faggorna da sa hade det varit jatte skoj att ses! kram

Miss Marie said...

Vilken härlig helg! Sephora och GAP är ju inte helt fel, och så ny frisyr också! Härligt!

Vilket underbart väder ni verkar ha haft... Här är det snålblåst o regnskurar!

Desiree said...

Inger, tack så mycket. Det är en Clematis på en av bilderna. Hoppas att ni någon dag framöver kommer att få ett fint trädäck som ni kan njuta av. Frukt och grönt är så himla gott, jag är också helt beroende av dessa. Det ska också gärna vara många olika färger. Smaka gott och vara en fröjd för ögat.

Ninnie, skulle gärna skicka över lite värme om jag kunde. Jag åker ju hem om ca två veckor och hoppas också självklart på att det blir en bra sommar i Sverige i år. Det får gärna bli lite sol och lite varmare temperaturer än vad som råder just nu. Hoppas att midsommar bjuder på fint väder.

Saltis, jag förstår till fullo att du klipper dig då du är hemma i Sverige. Jag brukar också passa på varje gång jag är där. Jag trodde att det skulle bli en aning billigare att göra det här det var därför jag bestämde mig att gör det nu istället men det visade sig att det faktiskt blev ganska dyrt iallfall. Jag gillar bäst min frissa som jag har i Stockholm. Jag förstår precis vad du snackar om. Duktigt ändå av dig som klarar att toppa håret själv mellan varven.

Annika, ah då verkar det iallfall vara ca samma pris som här på klipp och sling. Jag fick betala 240 dollar jämt. Då blir du också fin i håret imorgon, kul! Du är så välkommen om du väljer att titta förbi till midsommar.

Anna, jo det där med dricksen är jobbigt fast som tur är så kör det stället där jag klipper mig här inte med dricksande så det är iallfall toppen. Men annars så ska man tydligen dricksa alla personer som hållt på med ens hår och det blir ju otroligt dyrt precis som Saltis skrivit i sin kommentar.

Millan, åh jag önskar att jag hade kunnat skicka över lite fint väder till dig så att du hade fått en lite bättre helg. Det blev dyrare än vad jag trodde med klipp och sling. Jag fick som sagt betala 240 dollar och det blir ju kring 1800. Känns bra att jag inte går dit så ofta. Sist jag gjorde slingor var för ett år sedan iallfall. Skoj att du kommer att vara i Karlskrona just då för jag tror faktiskt att vi kommer att vara där nere första vecka i augusti. Man skulle ju då kanske kunna passa på att ses och ta en fika ihop i Karlskrona. Fasiken vad kul att få ses. Jag hör av mig så får vi försöka planera in en träff. :-)

Marie, he he nej Sephora och GAP är verkligen inte fel. Sephora är en farlig butik för mig. Det är rena rama godisaffären för jag hittar alltid något jag vill ha där och det blir alltid mer pengar man gör av med där än plannerat men trevligt trevligt :-)

Petchie75 said...

Jag älskar er altan - jag förstår att ni passar på att sitta ute och äta så fort det går! Även om det ibland kanske kan bli lite FÖR varmt. Ikväll kände jag att jag är rejält trött på att svettas! Det har varit kvavt och svettigt hela dagen och det är inte kul att alltid kännas sig svettig och ofräsch... Det blir ju extra varmt eftersom jag alltid smörjer in mig med hög solskyddsfaktor - extra klibbigt... Ska bli sååå skönt att komma hem till ett svalare Skåne om tre veckor!
Jag är inte helt förtjust i papaya, vi har faktiskt slutat köpa den frukten eftersom ingen av oss riktigt gillar den.
Jag brukar passa på att färga och klippa mig i Bryssel hos min norska frissa - kostar ca 85€ och inte behöver man dricksa... Tyvärr kommer jag inte till Bryssel i sommar så jag får nog gå till Sears där O och jag brukar klippa oss! Billig[are] än de flesta andra frisörsalonger här!
Stor kram
PS Tack för fotot, det kom idag och ska klistras in i gästboken!

Millan said...

Ah ja det skulle vara jatte skoj!!! Vi far horas lite narmare helt enkelt och planera nagot! Vad kul!

Oj josses ja $240 ar ju ocksa jatte dyrt... Att det ska vara sa himla dyrt att fixa haret egentligen. Vem sjutton har tid att gora det var 6e vecka. Kram

Desiree said...

Petra, jag förstår att du är trött på att svettas. Fukten på PR är ju verkligen i elitligan och även om vi har det varmt och fuktigt här så är det mycket mer hos er. Japp det verkar råda sval sommar i Sverige hittills. Kul att du nu bokat din biljett och vet när du kommer att åka. 3 veckor är ju inte långt kvar alls :-)
Jag känner att jag får passa på att försöka njuta av värmen här nu och sedan njuta av svalkan i Sverige. Roligt att fotot kommit fram. Jag hoppas att du gillar det också. Vi tyckte mycket om det som sagt. På altanen har vi faktiskt en fläkt just för att det ska bli behagligt att sitta där även om det är varmt och dessutom hjälper den till att fläkta bort myggen. Jag gillade inte papaya förut men nu har det helt vänt. Jag har kanske kommit in i en papaya period he he ;-)

Millan, japp det skulle vara himla kul att träffas en kortis i Karlskrona. Vi håller kontakten. Har du någon mail adress som du kan skicka till mig samt något telefonnummer du kan nås på då du är i Sverige?