Monday, February 19, 2007

En vanlig dag

Idag är det Presidents day. Man firar George Washingtons födelsedag som var USAs första president. Många har ledigt idag och de flesta skolor har stängt men på UAB där vi jobbar är detta tyvärr inte en helgdag. Så här sitter man på jobbet och känner sig lite små snuvad på en helgdag.

I lördgas träffade vi en ny svensk familj. Jag hittade S via ett forum på nätet och vi bestämde träff på ett fik. Hon bor här tillsammans med sin svenska man CJ och de har en liten son som är ca 10 månader. De har bott här ganska länge, ca 8 år och kom ursprungligen hit för att plugga. De trivdes och blev kvar. De pratar dock fortfrande klingande härlig skånska och det var underbart att höra. De var jättetrevliga och vi hoppas på att få fortsätta vårt umgänge med dem. Känns kul att sakta få lite fler vänner och umgänge utanför labbet.

I söndags var det trägårdsarbete på agendan. Nu när man är villaägare med trädgård så har man nya områden att pyssla och ta hand om. Påskliljorna har börjat blomma och de är väldigt vackra. Sedan har vi också sett att krokus och tulpaner är på G, med gröna blad som börjat sticka upp ur marken. Vi väntar fortfarande med spänning på vad som kommer att blomma och sticka upp ur marken i vår trädgård eftersom vi inte vet vad de tidigare ägarna hade planterat sedan innan.


Igår åkte vi till Home Depot som är som Bauhaus ungefär. Vi köpte lite gödsel till trädgården, några nya inomhus växter och lite annat. Vi investerade i en trädgårsbok också med skötsel och planteringsråd för Alabama och Mississippi. Varje gång man är på en butik som Home Depot så går det alltid minst 100 dollar. Känns som om vi lägger mest pengar på huset och mat. Vi upplever det som att mat kostar ungefär lika mycket som i sverige. Vi lägger ca 600 dollar på mat varje månad och försöker att handla veckovis.

En vanlig dag siger vi upp vid 7:30 och åker till jobbet så att vi är på jobbet mellan 9:00 och 9:30. Det tar ca 20-30 minuter att åka till jobbet. Vi brukar äta medhavd lunchlåda på jobbet. Oftast är det bara jag och Calle som äter lunch ihop eftersom de övriga föredrar att äta för sig själva framför sin dator. Vi brukar jobba till 18 eller 19. Efter jobbet brukar vi gå på gymet 2 till 3 gånger i veckan. Någon kväll i veckan blir det att handla mat. Middag brukar bli först vid 20 eller 21 på kvällen. Våra grannar brukar gå och lägga sig då vi äter middag. Så brukar en vanlig dag/vecka se ut för oss.

No comments: