Thursday, February 8, 2007

Smått och Gott

Har idag kommit på att man alltid måste slå en etta framför varje telefonnummer så fort man ringer utanför sin stat. Sådant får man reda på efter ett halvår. Ibland är det faktiskt jobbigt att vara invandrare. De brukar ju inte ens skriva ut den där jäkla ettan utan det är bara något som man tydligen ”vet”. Som invandrare råkar man väl ut för mycket sådant i vilket land man än bor.

För att byta ämne helt och hållet. Att fixa naglarna och få sig en manikyr eller pedikyr verkar vara väldigt viktigt för amerikanska kvinnor. Här finns det nagelsalonger i varenda litet köpcentrum och håla. Det finns helt klart fler nagelsalonger än frisörsalonger.

Vi har blivit inbjudna av vårt äldre grannpar att följa med dem till en social club och äta middag. Bland vårt grannskap verkar det vara vanligt att man är med i någon socialclub för att visa att man har status och pengar. På dessa klubbar umgås man med andra, äter middag och sportar som att spela tennis, golf, simma ect. Imorgon har vi som sagt blivit inbjudna att äta middag på självaste ”The Club” som är en gamal och anrik club som ligger högst upp på berget med utsikt över hela stan.

Det är iallfall skönt att vara utlandssvensk i denna moderna tid. Det är jätteskönt att kunna maila och skicka bilder. Vi har upptäckt web-tv mycket på sistone. Det finns faktiskt väldigt många program som man kan kolla på web-tv. Vi kollar ibland på nyheterna (Aktuellt) på web-tv. Det känns en smula lustigt att sitta på andra sidan jordklotet och kolla men också häftigt att man har den möjligheten. Webradion tycker jag är toppen. Tycker mycket mer om den musik som spelas på svensk radio. Gillar P3, P3 Svea och Radio Stockholm. Vi brukar sätta på Radio Stockholm och sitta och lyssna hemma då vi äter frukost. Då brukar klockan vara ca 16 hemma och man får höra trafikrapporterna om hur det går i rusningstrafiken på essingeleden osv. Det är också toppen att man kan sitta och prata med varnadra med Skype och ha sin web-kamera så att man faktiskt kan ses live och vinka till varandra. Att vara utlandssvensk i modern tid underlättar en hel del. Jag kan jämföra med när vi bodde i Nicaragua i slutet på 80-talet, då fick man skriva brev till varandra och att ringa var jättedyrt.

Amerikansk fotboll är jättestort här i Alabama. Det är framförallt Collage fotbollen som gäller. Det finns två lag som dominerar, Alabama och Auburn. Man ställs tidigt inför frågan vilket av dessa lag man hejar på. I helgen var det superbowl. Sådant är nästan heligt härnere. Våra grannar bjöd över oss på superbowl fest. Man umgicks, kollade på superbowl och åt. Trevligt. Fast ärligt talat är vi inte direkt interesserade av amerikansk fotboll för vi fattar inte mycket av det hela.

No comments: