Monday, November 5, 2007

Gott och blandat i helgen


Denna helg har blivit lite av varje. Likt en påse gott och blandat med vardagliga men småmysiga saker och händelser. Jag hittade ett gott frukostbröd på Publix som är våran mataffär. Brödet innehöll både frukt (aprikoser, russin och tranbär) samt nötter. Ett roligt och gott helgbröd som man kan unna sig. Jag har lekt en del med min kamera som ni ser och övat mig lite på att ta närbilder. Födelsedagsbuketten från C som fortfarande står sig har fått bli övningsobjektet. Gick runt på en promenad i vårt område och hittade ett vackert träd som stod i sin vackra höstskrud.

Vi har varit och handlat på Costco som motsvarar Martin Olsson i Sverige. Där brukar man alltid hitta något gott eller trevligt. På söndagen blev det även en tur till Target. Gillar verkligen Target. De har allt möjligt och dessutom bra klass och kvalité på sina saker. Det är lite som Åhlens man kan hitta en hel del trevligt här. Jag hittade några fina julkort och lite nya juldekorationer till julgranen och lite färgglada strumpbyxor.

Vi har varit hundvakt åt våra grannar som var i Atlanta. Vi tog hand om gamla Zoie som är en labradordam på 12 år. Hon har lite problem med sina höfter men är jättesnäll och glad. Våra grannar hade passat på att åka en sväng till IKEA då de var i Atlanta och tagit med sig godsaker som knäckebröd, pepparkakor och lingonsylt till oss som tack för att vi varit hundvakter. Jättegulligt. Liz hade hittat så mycket fint på IKEA så jag blev verkligen sugen på att åka dit. Igår blåste vi såpbubblor med Sindey som är 5 år som bor på våran gata. Vi hade riktigt skoj alla tre och tävlade om vem som kunde få till den största och finaste såpbubblan.

Sedan har vi ägnat oss åt det vanliga som städning, trädgårdsskötsel och annat smått och gott som man alltid behöver pyssla med som husägare. Jag såg till att rensa i klädkammaren. Sortera bort sommarkläderna och ta fram mer av höstkläderna. Temperaturen ligger runt 20 grader på dagarna än så länge och runt 15 på morgnar och kvällar. Hela helgen har vi haft strålande väder med sol och blå himmel. Lördag kväll bestämde jag och C att vi skulle ha middagsdate. Det blev bara vi två men det var mysigt att laga god mat ihop, tända lite levandljus och smutta på gott vin. Detta var verkligen en stillsam gott och blandat helg med lite av varje.

15 comments:

Annika said...

Snyggt collage!!! Attans så snyggt det blir. HUR gjorde du? Picasa som Marie? eller gjorde du på annat sätt? Svårt? SÅÅÅÅ läckert!!!
Verkar som en bra helg...
Yes, gotta LOVE Target!!! Mitt besök förälskade sig sjupt i Target. Vilken himla bra affär det är! Costco är jag spyless på för tillfället, men den är ju också bra, förstås...Det är bra att vara medlem där.
Verkar som om ni hade en bra helg!!

Desiree said...

Annika, jag såg din kommentar som du lämnat hos Marie och jag tycker också att hennes collage är hur snygga som helst. Jag testade Picasa jag också. Jag hade redan Picasa sedan tidigare. Detta var hur enkelt och smidigt som helst. Du går in på Picasa, väljer collage (det finns olika typer)väljer de bilder du vill ha med och vips har du ett fint collage till bloggen.

Hi hi jag och maken bestämmde först en halvtimme på target som sedan blev en timme och slutade med en och en halvtimme innan jag kunde få nog av Target.

Saltistjejen said...

Ja jag tycker också ditt collage var otroligt fint! Ser verkligen proffsigt ut!
Fölåt att man frågar men vad är Picasa?? Ett program? Kan man ladda ner det från nätet eller har du skaffat det på annat håll?

Ni verkar ha haft en väldigt skön helg. Själv längtar jag jättemycket efter en ledig helg när jag inte måste¨åka till jobbet.

Desiree said...

Saltis, japp Picasa är ett program från google som du kan ladda ner gratis. Man kan fixa egna fotoalbum och även göra vissa delar av sina album publika för vänner och familj, fixa collage och annat. Hoppas du får en ledig helg snart. Thanksgiving ska ni väl ändå passa på och ha långledigt. Jag ser verkligen fram emot fyra hela dagas ledighet.

Petchie75 said...

Jättefint kollage, det ska jag lägga på minnet att man kan göra på picasa - jag lekte lite med flickr igår, kan inte bestämma mig vilket program jag ska använda mig av för foton!
Det låter som en mysig helg, det är skönt att ha sådana där helger då man gör lite smått och gott, och bara tar det lugnt.
Tyvärr finns inte Target i PR, O har redan kollat upp det eftersom han gillar den kedjan. Tur att jag redan har shoppat loss på Åhléns och Ikea inför flytten (julgrejor bla) eftersom det inte verkar finnas ngt bra alternativ till de affärerna på ön.

Desiree said...

Petra, flickr funkar säkert lika bra. Jag har bara hållt på med Picasa lite men båda programmen verkar vara ungefär likvärdiga. Synd att det inte finns Target eller IKEA i PR men då är det bra att du redan har shoppat och bunkrat upp med grejer.

Anonymous said...

Skitsnyggt collage, verkligen. Ska testa picasa jag också och se. Har aldrig tänkt på man kan göra collage på det sättet...men det är verkligen snyggt. Trevlig helg ni verkar ha haft, mysigt ha date med maken :)

Miss Marie said...

Jattefint collage! Gillar narbilderna pa blommorna. :)

Millan said...

Jatte fint bildcollage!! Jag sag i kommentaren till Annika att du anvant Picasa sa det maste jag testa!!
Later som om ni hade en valdigt lugn och skon helg. Visst ar det mysigt att laga god mat ihop och dricka vin pa lordagskvallen. Det ar var plan for lordag den har veckan!

Desiree said...

Collage var kul att göra och lätt. Tack Marie för härlig inspiration och för att du talade om hur du gjorde. Alltid kul att kunna förnya lite på bloggen.

Cecilia said...

Vad häftigt med collage,jätte snyggt.Jag har picasa i min gamla dator men har aldrig använt det faktiskt.Har aldrig varit i nån Costco affär,vet att vi inte har någon i närheten.Kanske det finns nån i Orlando men jag vet inte om det gör det.Lät mysigt med en dejt med maken!

Desiree said...

Cecilia, du kan ju lätt ladda ner Picasa på din nya dator också. Det tyckte jag var ganska enkelt att hålla på med och andvändarvänligt. Jag är ju inte superbra direkt på datorer men detta var inga problem. Costco är likvärdigt med Sam´s Club. Båda är bra. Man behöver vara medlem för att få handla där, kostar ca 50 dollar per år men de har mycket till bra pris och mycket storförpackningar. Man kan första gången be om ett besöks pass så att man får gå in och kika på vad de har innan man bestämmer sig för att bli medlem eller inte.

JaCal said...

Härlig helg! Vi har bara haft sjuka barn... då blir det inte mycket gjort...

Kul med collage - det måste jag prova. Jag kör både Flikr och Picasa - men bara webbinterfacen. Tycker Picasa är enormt mycket lättare - även om jag har gett mig attsingen på att jag ska knäcka hur Flikr fungerar också... Men nu måste jag ju prova att göra collage - kul idé!

Monica said...

Vilken skön helg ni haft! Och jag tyckte om iden med er middagsdate, det skadar verkligen inte att piffa upp vardagen (eller i detta fall helgen;) lite!

Jag har aldrig testat på collage heller men det måste jag göra nu, för ditt är ju så snyggt. Jag använder mig dock jämt av Picasa, så borde kanske inte vara så svårt att få till det :)

Desiree said...

Jacal, hoppas barnen mår bättre nu och att ni får vara friska. Jag håller mig till Picasa som verkar vara mer nybörjarvänligt.

Monica, man får göra så gott man kan då man inte har en stor krets med vänner. Man får mysa till det så gott det går. Din dotter är ett lysande exempel på att allt man kan behöva ibland är en majskolv och lite tända ljus. Testa med Picasa, det var inte svårt alls och blev ju rikigt fint.